• Emblas Mamma

    Måste vi bjuda prästens make???

    Jag förstår inte det där med att bjuda prästen?
    Känner aldrig någon som gjort det innan :)

    Vi vet att vår präst är upp över öronen stressad och dessutom har en liten familj hemma, jag har hört honom säga till församlingen någon gång att han helst inte vill bli bjuden på något för att han har så mycket att göra och alla bjuder honom alltid på minsta lilla grej. Förvisso trevligt men allt annat ska hinnas med också.

    Men jag förstår inte varför prästen reser 20 mil för att viga er?
    Har ni då en personlig relation?
    Om ni känner varandra och umgås så bjuder ni säkert honom/henne som vän och då borde ni kanske bjuda med respektive också? JAg tycker det är fint att göra så:)


  • Emblas Mamma
    GeneralElectric skrev 2011-03-24 12:42:05 följande:
    Det är väl inte så konstigt... Så fort man inte har bröllopsfest i en trädgård eller i en enorm bygdegård är ju platsantalet begränsat!
    Vi sitter med skohorn och gör vår bordsplacering. Både jag och M2B drömmer dag- och mardrömmar om gästlistorna, och är livrädda att ingen eller blott få av de först inbjudna ska lämna återbud – eftersom vi på reservlistan fortfarande har folk som vi ”måste” (och såklart vill) bjuda... Vår stora skräck just nu är att vi ska ha missat att någon av de närmaste singelvännerna ska ha skaffat en respektive nyligen, för det bara går inte.
    Vi ska skicka M2B’s mor till festlokalen för att hitta en möbleringslösning så att det kanske går in några huvuden till, och vi ska placera barnen vid ett bort i ett angränsande rum och eventuellt sätta några på ”fel” sida honnörsbordet för att få plats med alla.
    Men självklart måste man – i de allra flesta fall – avstå från att bjuda en viss gäst om man bjuder någon annan, präst eller ej!
    Ja valet är ju i så fall jättelätt!
    Bjud varken prästen eller frugan!
    Prästen bryr sig säkerligen ändå inte om att komma på festen och förklarar man så förstår han nog!
Svar på tråden Måste vi bjuda prästens make???