• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Ellis skrev 2011-06-07 21:05:11 följande:
    Min käre sambo hittade DHgate.com och tyckte att vi kunde beställa brudklänning (+ lite annat icke bröllops relaterat) därifrån. Någon som har erfarenhet av dem? Vi har dock lite drygt ett år på oss så ingen brådska än, men jag vill ju kika ändå. :)

    Jag har kikat lite i tråden "Kinaklänningar - var beställde du och hur gick det?" och hittade en recension, kanske ska läsa nogrannare en annan dag när jag inte är lika trött.
    www.brollopstorget.se/Forum-1-81/m3927196-13....
    Du kan även googla på "dhgate reviews" eller söka i forumet på dhgate. Skrattande

    Tips dock - beställ i tid, det tror jag vi alla här i tråden kan skriva under på! Lita inte på företagets angivna leveranstid, lägg på ett antal månader till det. Jag gifter mig inte heller förrän 2012. Skrattande
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-07 21:08:09 följande:
    Shit vad ni gafflar! 
    Jag håller på att krevera. Dels av värmeslag men dehär jävla gästpresentationerna tar verkligen kål på mig. Det är inte roligt och det tänker jag verkligen verkligen inte göra om.  Demon
    Ja, här blev en himla fart! Det är nog för det är fotboll... Vad ska man annars göra lixom?

    Lugna puckar (bollar..) nu, djupa andetag... Inte likt en stenbock att ånga upp sig så det måste vara allvarlig kris med dess gästispresentationer! Flört Hur många gäster har ni?

    Ni ser - det är därför man ska göra allt sånt 1,5 år innan så kan man bara gliiiida in när bröllopet nalkas. Och så kan man känna viss skadeglädje av att se den blivande kämpa till döds med sina uppgifter eftersom han inte gjorde dem i tid... Demon Ska bli mig ett sant nöje... Ni anar viss fnurra på tråden kanske?

    Men det där fixar du - du är ju organisationsdrottningen, planeringsgudinnan, struktureringsexperten... Piece of cake! Cool 
    Sommarbrud skrev 2011-06-07 21:08:39 följande:
    Men käre du jag har ju TVÅ klänningar denna underkjol till fluffen är med släp o den jag ska ha till lilly är ju utan. Tror du jag köper onödiga saker ?????SkrattandeDå har du fått helt fel bild av mig!
    Ahaaa, men då förstår jag! Nej jag tänkte väl att det inte var likt dig att köpa nåt onödigt...
  • 1700tal
    Knopan skrev 2011-06-07 21:19:00 följande:
    Min önskan är ju ranunkel och pioner, men jag vet att det inte är genomförbart. Så nu vet jag inte  

    Ge mig hemskt gärna förslag (bilder) på något som kan påminna om dessa... Jag har idétorka! 
    Men det skrev du ju. Vadå alzheimers light, jeez., har ju minne som en guldfisk.. Skäms

    Mmm, det blir ju svårt.. Och om du får tag i dem så kostar de förstås tokmycket.

    Men du kan inte be floristen hitta liknande blommor som dessa då? Jag har tex beställt en rossort till min bukett (alltså som ska odlas i trädgården fram till bröllopet) med väldigt täta kronblad som påminner lite om en pion, den sluter sig likadant. Har visat den förr men slänger in den igen, som exempel bara. Ranunklar är ju oxå samma tätt slutna kronblad, nog måste floristen kunna hitta ett substitut för?

  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-06-07 21:27:03 följande:
    Måste få lite hjälp att prova ordentligt.
    Därför får ni även vänta på bilder. Sorry!
    Mäh, biiild! Nu! Nån sa en gång att tålighet var en dygd men jag tror den personen hade fel.
    Skumboll skrev 2011-06-07 21:27:56 följande:
    Det blev eld i baken på er!
    Fotboll, är det sånt idag? Tjejen med koll!

    Klart jag fixar det! Bara det att jag har liiiiite svårt att komma på något bra om gubbens kusiner så jag bad honom skriva några och då blev det många suck och stön och oj vad jobbigt allt var. 
    Dessutom har jag nog lagt ribban lite högt - nu igen (typiskt stenbockar kanske!). Så det är ungefär 50 st presentationer som ska hålla en viss standard. Inte smart!
    Har man en fotbollsspelare som sambo så har man... Suck.

    Mm, stenbockssyndrom, lätt! Stenbockar har ambitioner, ingen kan säga nåt annat...

    Men hur roliga brukar en gubbes kusiner va på en skala? Ni minns väl det pinsamma bröllopet som vi var på förra året (det som svärmor fortf har som skräckexempel...) som jag berättade om? Det var min gubbes kusin det, så har full förståelse. Inte konstigt du kör fast. Bitter ikväll känner jag, fy på mig... Oskyldig
    jkbr skrev 2011-06-07 21:28:02 följande:
    här är klänningen i fabriken, se sömmen längs ner ,jag tänkte inte på den när jag såg bilderna, men armarma och pärlorna är mycket finare i verkligheten , spetsen är super fin och slöjan är jätte fin fast lite lång .

     


    Säger ju det, guldfiskminne har jag! Skrikandes Den visade du ju nästan alldeles nyss.. Hm, ska bli kul om du kan lägga in en bild på hur den ser ut på dig. Men vad tråkigt att den är för kort! Är det helt kört, är de mkt för kort? Lustigt för hos mig är det omvänt, mina 3 millyklänningar är alla lite långa. Inte FÖR långa, men definitivt väl tilltagna. Obestämd Tror du inte den är användbar då?
  • 1700tal
    Knopan skrev 2011-06-07 21:39:54 följande:
    1700tal - Den bilden minns jag att du postat förut. Väldigt fin blomma och jag är ju verkligen ute efter det där bulliga. Jag ska höra med floristen  
    Precis, det är ju det där bulliga som är så snyggt. Och det måste en florist kunna komma med bra förslag på vad man kan ha istället. Skrattande Det löser sig säkert!
    Sommarbrud skrev 2011-06-07 21:28:13 följande:
    Men skojar du? Jag betalar 1500 för buketten och 250 för två corsage och ja 375 för tärnbukett o jag ska ha två..
    Miceme skrev 2011-06-07 21:33:31 följande:
    nej på fullaste allvar, jag vet inte vad biketten respektive corsagen kostade men tillsammans blev det 600
    Förvånad Stockholms innerstad kontra obygdlig lantlighet kanske? Tokig skillnad!
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-06-07 21:44:51 följande:
    Haha, pälsglans i buketten! Du är för rolig! 
    Ja se hästfolk! SÅ smart!
    vilebus skrev 2011-06-07 21:45:23 följande:


    oj bilden kom ju inte med...
    De här kollektionerna finns nästan på alla kinasidor. Har sett orginalets namn flera ggr men kommer inte ihåg. Nån annan kanske vet, är inte så insnöad på sånt där med designers, märken, modeller osv... Men det verkar vara tacksamma modeller att kopiera iaf eftersom de finns överallt. Skrattande
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-06-07 21:47:37 följande:
    Men jag ska ju flytta nu! Ögonen bums ska jag packa min väska o flytta. Någon som har ett rum o hyra ut?
    Vi kan byta! Flört Min väska är ju trots allt redan packad...
    Skumboll skrev 2011-06-07 21:48:09 följande:
    Nämen vaddå, vad för bröllop? Har jag missat något nu igen? Förvånad
    Nu är gubbens kusiner rätt roliga men det är banne mig inte min grej att hålla koll på intressen och vad de jobbar med. 
    Det sista bröllopet vi var på. Kinaklänning (av värsta sort, och när det kommer från mig så, ja ni fattar), kall ( den skulle alltså va varm) kantin-mat serverat direkt ur uppvärmningsformarna (som självserveringen i mellanstadiet), segt kallt kött av obestämt slag, sönderkokt potatis och grönbrun överkokt haricot verts till. Inget mer. Utdragen presentöppning med hemska skrattretande presenter som fick folk att skämmas ihjäl, typ en skrikblå stor porslinsstaty av delfiner som hoppar i solnedgången... Tyst Fri bordsplacering som gjorde att de stackars långsamma 80-åringarna som behövde praktisk assistans stod ensamma kvar på golvet och såg förvirrade ut när alla satt sig. Ingen klädkod vilket gjorde att vi kostymnissar och finklänningsflickor minglade runt med jeans och kortkorta klänningar som passade nattklubben. Osv osv.... Blivande svärmor var helt förfärad och hintade inte så lagom diskret till oss (vi var inte förlovade då) att så DÄR kan man ju inte gifta sig, nån stil får det ju va! Och i samma veva menade hon att man måste ju inte gå så till överdrift att man, som vissa andra hemska människor som gillar alldeles för mkt lyx, spenderar 30-40 000 kr på ett bröllop!!

    Och det var ungefär där vi uteslöt henne ur planerna vad gäller budgeten och kinaklänningar (tills hon får se sidenklänningen, då ändrar hon sig nog! {#emotions_dlg.djavulsk})...
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-06-07 21:55:58 följande:

    Grattis Sverige!

    Nej nu ska jag hoppa i säng är galet trött. Har solat idag man blir trött av att sitta i solen :/


    Natti natti!
    Sommarbrud skrev 2011-06-07 22:01:11 följande:
    Ska försöka men nu ser jag på sporten måste dra mig härifrån
    Vad ser du på sporten för? Det är väl inget skoj...
  • 1700tal

    Vi gick just ut i trädgården, ÅH så svalt och skönt det är ute! Inne går vi ännu runt och flämtar i 30 grader. Vi övervägde stark att sätta upp tältet i trådgården och sova ute, fick nästan glädjefnatt där ett tag! Vore det helt weird eller mest befriande att tälta i sin egen trädgård?

  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-06-07 22:15:44 följande:

    Välkomna till visingsö tjejer! Tält på stranden och en engångsgrill erbjudes! Klädkod:Brudklänning made in china!


    Det låter ju ändå som ett minnesvärt bröllop HAHAHA


    HAHAHA, men vad kul att du just erbjöd tält på stranden, jag skrev under tiden på postade det! Låter asbra! Och vad sensationellt snygga vi skulle va!!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!