• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Sörön - visst ja, den klänningen var det ju! Skitsnygg! Och vad bra färgen blev, tyger verkar ha skiftningar i färgen? Tuppen upp för den!

    Asså, detta väder är helt surrealistiskt... Förvånad Vi har 32 grader tryckande värme, sol över just vår lilla tomt. Åkern rakt utanför huset är helt mörka av kolsvarta moln som bokstavligen rullar in mot oss samtidigt som åskan dundrar med sån kraft att hunden hoppade rakt upp när första smällen kom. Har aldrig hört så högdjudda smällar i Sverige nånsin. Helkonstigt, inte en droppe och så fuktigt varmt så det känns som i tropikerna...
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-06-07 15:24:02 följande:
    Jag har inte beställt nån vippig klänning.
    Däremot så har jag en klänning hemma som jag fundrar på att göra om kjolen på. Idag är den hellång och ganska rak, men jag skulle vilja göra den kortare och ha en underkjol som ger lite vidd. Tänker mig att lite av tyllen ska sticka ut nertill, det är så fint. Behöver dock svart tyll till själva utsticket.
    Jag har inte sytt sen grundskolan, men klänningen kostade bara 200 kr och kommer inte användas igen så som den ser ut. Därför tänkte jag experimentera lite med den.
    Men visst behöver man väldans mycket tyll?
    Men om klänningen är rak, räcker kjolvidden till att göra en vid modell av den då? Eller ska du använda det överblivna tyget att sy in kilar så det blir massa vidd?

    Ja, svart kanske finns i den grova tyllen oxå. Men ivory och såna nyanser har jag aldrig sett. Men egentligen borde du ju ha svart tyll till hela underkjolen då, den kommer ju synas ibland, särksilt när den ska titta fram (vilket är SÅ snyggt!).. Och till det som ska sticka ut vore det nog snyggast med den finare tyllen, inte grov. Den grova är ju inte ett dugg snygg nånstans, den är bara stel och stretig.

    Om du har den stela tyllen (om du hittar svart) behövs det nog inte så många meter. På min i siden är det 13 meter finmaskad tyll som är dubbel bredd på (3 m bred) rullen men det är ju en helt annan sak. Men ska du bara ha den lite utstående räcker det nog med kanske 2 m till en knälång underkjol. Sen kan du ju ha bara ett tyllager (det yttersta då) i finmaskad lite rynkad tyll som sticker ner nedanför fållen.
    Darling Daisy skrev 2011-06-07 15:25:08 följande:
    Tips på var man kan köpa lämplig tyll? Gärna online med snabb leverans
    Du har ingen bra tygaffär nära dig som du samtidigt kan be om råd av för tygmängden för ändåmålet? Och få lite tips och instruktioner? Massa onlinebutiker finns oxå förstås men har de inte i huvudet. Finns en tysk firma (fast som säljer på svenska för svenskar) med sjukt stort sortiment och bra priser men minns inte vad de hette. Kan ha varit tyg.se eller nåt.

    Måste hämta katten hos vet nu, hon har opererats idag. Men kan kika lite mer när jag kommer hem igen, det låter som en spännande projekt!
  • 1700tal
    Sörön10 skrev 2011-06-07 15:44:12 följande:
    Ja! Ljuset gör det levande! =) Får se bara om jag vågar ha på mig den imorn! Det är ju sjukt varmt och jag blir galet svettig av ett gig (inlevelse och halleluja) så det lär ju finnas risk för rätt fula fläckar... haha
    Klart du vågar! Du ska ju se ut som en äkta diva! Bra deodorant så går det nog bra, folk sitter väl några meter i från dig, vad gör det om det skvätter åt alla håll? Flört
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-06-07 15:36:45 följande:
    Men galet väder! Läskigt med åskan :/
    Men det här är ju helt sjukt... NUU kom regnet, när åskan har rullat bort helt och det är klar himmel igen. Vad fan kommer regnet ifrån?? Fallar noll!

    Men nu MÅSTE jag hämta katten...
  • 1700tal

    Hemma med kissemissen, krake! Hon vinglade runt här hemma tills hon förpassade sig till under soffan och nu vägrar hon komma fram. Men allt gick bara och "bara" 2200 kr gick det på, trodde jag skulle länsa halva bröllopskontot!

    DD - ser riktigt fin ut. Men den ser inte alls lika champagnefärgad ut som din förra? Eller är det min dator? Men nu vill vi se den PÅÅÅÅ!! Ju.


    Knopan skrev 2011-06-07 16:58:29 följande:
    Hur gör ni andra med musik? Ska ni ha Dj eller band? Spotify?

    Jag pratade med en Dj idag, mycket pnegar för musik, men ändå roligt med Dj som får igång gästerna lite.
     
    Vad går DJ på då? Har inte kollat sånt alls men det blir väl spotify här isf, kan inte tänka mig nåt annat passar in i vår budget. Men det är sambons uppgift (hans uppgifter hänger i listform på kylskåpet sen många månader tillbaka eftersom bröllopsplanering av nån anledning inte verkar komma lika naturligt för män...) att styra med musiken. Vilket betyder att att vi kommer få valsa till gästernas klappande istället för musik...
  • 1700tal
    Knopan skrev 2011-06-07 18:17:20 följande:
    1700tal - För att spela cirka tre timmar vill han ha 4000 kr.

    Idag bokade jag även serveringspersonal och de kostar 150 kr/timme och person. Det kändes mer humant    
    Uj, det var ju väldigt mkt... Och inte spelar han väl bara 3 tim? Eller? Förvånad Om ätandet är klart runt typ 9-tiden, nog pågår väl festen med musik mer än till midnatt? Beroende på upplägg naturligtvis... Obestämd
    Knopan skrev 2011-06-07 18:18:24 följande:
    Darling Daisy - Ta på dig klänningen *klapp klapp*, ta på dig klänningen *klapp klapp*  
    Hear hear!
    Skumboll skrev 2011-06-07 18:22:27 följande:
    1700: Har nog missat något, men vad har känt med katten?

    Ni vet ju hur jag har tjatat om mina jävla pioner hela våren. Men jag blev tvungen att byta bukett, skulle få magsår av att gå runt och fundera mer på pionerna. Aja, blommor som blommor. Eller nåt. Nämen den nya buketten blir också jättebra!
    Hon har operarats idag, de har tagit bort flera tänder. Hon vinglar runt, blöder fortf lite ur mun och är allmänt groggy. Vovven är mkt bekymrad och den andra katten vi har är skittaskig. Jesper, den andre, är min lille plutt som hittades i skogen, bara halvt levande och med tumörer i munnen (opererades flera ggr han oxå) men han är en jäkla liten skitstövel mot lilla Maja. En riktig bully! Men Majsan är ok nu hoppas jag.. Och i den andan måste jag ju visa mina små skyddslingar, väldigt OT men det är ju tillåtet... Flört Maja är den grå som mår soppigt just nu... Mr Bully är den ljusa..


    Knopan skrev 2011-06-07 18:25:16 följande:
    Jag vill också ha det i min bukett tillsammans med ranunkel, men har förstått att jag måste tänka om då dessa blommor inte längre finns i mitten av augusti  
    Är oxå kär i ranunklar men då får det blir vinterbröllop... *putt*
    Sommarbrud skrev 2011-06-07 18:30:23 följande:

    1700tal: Åh hoppas kissen mår bättre snart! Vår katt har ju kanske pollen allergi... Japp ni läste rätt så hon får utslag och sår så vi lägger ner mkt pengar på vår katt halvskoj.


    Ja, fy vad det kostar pengar... Men våra 2 värsta sjuklingar (en äldre omplaceringshund och en jourkatt som blivit bränd av en missbrukare, hemska skador) fick avlivas förra året. Trist men oj, vad pengar vi hade att röra oss med helt plötsligt. "Roade" mig med att räkna ihop vet.räkningar från de två år vi hade dem och det hade finansierat vårt bröllop med råge kan jag säga! Förvånad
    Skumboll skrev 2011-06-07 18:30:47 följande:
    Det är inte omöjligt, man kan importera och det blir jävligt dyrt. Men det är inte helt hundra och man vet ju inte förrän några dagar innan bröllopet. 
    Ranunkel går väl över huvud taget inte att få tag på då (det var också en av mina favoriter).

    Jag tänkte om och hittade faktiskt en bukett som föll mig i smaken. Alla blommor går dessutom att få tag på i augusti. 
    Hortensia, dahlia, två olika rosor, bouvardia och rosmarin. 


    Jättesnygg! Dahlia är ju mitt i prick för säsongen! Men trodde inte de gillade rosor av den vilda "trädgårdstypen"...? Flört
  • 1700tal

    Ursäkta mina långa inlägg ibland men ni skriver ju så mkt!

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-07 18:44:09 följande:
    Haha, dålig regel tycker jag!  
    Din kommer bli toppen till din fluff-fluff klänning. Jag måste ha en stor och alternativ bukett som kompenserar upp min enkla klänning. 
    Hehe, jag som tänkte fluff-fluff OCH stooor busig bukett!

    Men min kommer ju inte kosta nåt, jag tömmer våra trädgårdar... Testgjorde en droppbukett häromveckan förresten UTAN hållare med oasis (alltså bara bunden, det var inte det lättaste) och för att vara första försöket med en sån. Är inte så förtjust i hållaren men väldigt förtjust i droppbuketter så tänkte att jag skulle prova men blommer jag hittade i mammas trädgård. Allt enl "man tager vad man haver"-principen. Den blev väl inte så tokig va? Skrattande Nu är det inte alls de färger vi ska ha men försökte färgkoodinera så gott det gick med det lilla utbud blommor som finns i maj...


     

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-07 19:15:05 följande:
    Johoddå, jag gillar visst rosor av trädgårdstyp. Jag kollade till och med med floristen om man kunde få tag på david autsin rosor istället för pioner men icke sa nicke. 
    Blir nog bra dendär!
    Haha, va?!  Förut sa du ju att mina beställda Austinrosor var så fina såå men såna rosor ska va i trädgården, inte i en bukett!

    Men din var jättefin! Ska du ha rosmarin i oxå? Det var coolt.. Hade tänkt ha olivkvistar från mitt eget träd i buketten, men rosmarin var ju inte dumt, det har jag hela landet fullt av..
  • 1700tal
    zvartaliljan skrev 2011-06-07 19:26:17 följande:
    GAAAAAHHHH jävla vulkaner!! Nu sitter sambons gamla mormor och moster fast på flygplatsen i Buenos Aires Värsta tänkbara liksom Hon är inte i skick för att resa egentligen, och absolut inte i skick för att spendera så lång tid i väntan på flygplatsen!! Hoppas verkligen det löser sig så de hinner hit, sambon har ju längtat så otroligt efter dom!
    Men nej oj! Vad är prognosen då, har de fått nån info på flygplatsen om hur det löser sig?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!