• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Ok, nu vill jag gärna ha åsikter om den nya nederdelen på min sidenklänning... Ny tyll, ny form på tyllen (rynkad) och framförallt ny FÄRG på tyllen! Hissa och dissa nu! Har kvar den gamla tyllen så det som är gjort kan göras ogjort så säg vad ni tycker... Bild på den gamla versionen finns i mitt galleri under klänningar för den som inte (mot all förmodan ) sett den eller har glömt hur nederdelen såg ut.

    Obs, nederkanten på tyllen är INTE finputsad än som ni ser, det här är första "utkastet" med 9 lager tyll...



  • 1700tal

    Nu är jag tillbaka efter en vepa till lagret...


    Tack för alla kommentarer, vad jätteroligt är ni ALLA verkar tycka att den är bättre nu!!! Förvånad Och att ni gillar färgen bättre nu för det gör jag oxå! Skrattande Då känner jag mig SÅ nöjd, då ska jag bara finputsa den och sen blir det till att sa fast allt ordentligt för hand...

    Tack för er hjälp och smakråd!! {#emotions_dlg.flower}

  • 1700tal
    Junibruden skrev 2011-05-27 11:27:34 följande:
    hur är det förresten med volangdrömmen? redan fått den? kanske jag missat nåt?
    Volangdrömmen lyser med sin frånvaro... Sist jag hörde nåt sa de att de skulle göra om volangerna för de liknade inte orginalet... Obestämd Vi får väl se om den kommer.. Sen kommer det ju en till, den svartvita tyllklänningen oxå ju!
    Emma F skrev 2011-05-27 12:48:52 följande:
    Mycket bättre nu! Vad duktig du är på att sy! Känns nästan som att du hade kunnat sy din klänning själv istället för att beställa från Kina! Hade du inte sytt om pick-upsen själv också? 
    Pick-upsen? Vad är det? FörvånadSkäms Sydda om min första klänning oxå, sprättade bort all spets och sydde om draperingarna.. Eller menade du nåt annat?

    Jo, skulle nog kunnat sy den själv. Sydde en 1700-talsbrudklänning för ett bra tag sen som jag funderade på om vi skulle haft temabröllop (därav mitt nick) men nu blir det en "vanlig" klänning men med festen på ett 1700-talsslott, dock lika flådig klänning som om den vore från 1700-talet! Men tyg till en brudklänning i Sverige kostar ungefär samma som en hel klänning gör i Kina, så latheten talade sitt eget språk...
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-05-27 13:15:14 följande:
    Just det du väntar ju också på en svart vit som min, den hade jag glömt. Herregud kommer ju bli as svårt o bestämma vilken klänning du ska ha SkrattandeFör det är ju ett beslut du inte får ta själv !!!
    Nej, klart det ska tas i samråd med er! Själv känner jag mig väldigt lojal med sidenklänningen just nu av dessa skäl:

    1. Den är finast
    2. Den är dyrast
    3. Den är snyggast
    4. Den har längst släp
    5. Den är vackrast
    6. Den har mest draperingar
    7. Den är tjusigast
    8. Den är fluffigast
    9. Den är enaxlad
    10. Den är bäst

    Får väl trasha de andra klänningarna innan jag visar dem för er... Har en sneaky feeling av att övervägande många kommer rösta på volangdrömmen annars... Flört
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-05-27 13:26:46 följande:
    1700tal: Ja volangdrömmen oj oj ja den är farlig!
    Mmmmm.... Drömmer Men vet inte om den passar i sammanhanget längre... Är den inte lite för... modern? Gud, vad gammal jag låter! Men jag menar, precis som din fluff-fluff passar perfekt på Görväln så gör sidenklänningen det på Ljung. Typ. Drömmer Vet inte om jag tycker volangdrömmen håller för den "kulissen". Eller så letar jag bara ursäkter nu för jag är KÄR i sidenklänningen!
  • 1700tal
    Junibruden skrev 2011-05-27 13:40:38 följande:
    sidenklänningen är underbar!! men nog måste vi ju ändå få se bilder på volangen sen när du får hem den...
    Okeeeeej då... Drömmer
    Sommarbrud skrev 2011-05-27 13:43:47 följande:
    låter som ursäkter men jag ska se alla med samma ögon o säga vad jag ärligt tycker sen när dsu har alla 12 st hemma...
    Men gud vad du ljuger nu då!! Är lååångt ifrån 12 st...
  • 1700tal

    Förresten har du preciiis lika många som jag! Skrikandes

  • 1700tal
    Annooo skrev 2011-05-27 14:01:15 följande:
    Jaa den var verkligen också jätte vacker. :)
    Men frågan är ju bara den.... Är dom bra på spetsklänningar i kina?
    Ser dom otroligt billiga ut eller jätte hård i spetsen?
    Ååh blir så orolig & nervös.. Önska de fanns fler som beställt spets klänningar från kina!
    Jag tror det är jätteolika beroende på vilket ställe du köper ifrån. Har hängt i kinatrådar lääänge och den tillverkare jag då från början hörde mest positivt om vad gällde just spetsklänningar (fast jag själv inte skulle ha en sån) var Milly Bridal.

    Det var en tjej här i tråden som fick hem i spetsklänning från dem, den var jättefin. Men hon har inte varit i tråden på länge nu. Milly har ju en del spetsklänningar i sitt sortiment (alltså klänningar de själv sytt upp) som ser riktigt fina ut. Kolla på millybridal.com.cn.
  • 1700tal

    Jättefin miceme! Vilken är den andra som du står och velar mellan? Har du bild på den andra att lägga in? Har ju sett den förr men du har beställt så många klänningar att jag inte hänger med riktigt!

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!