• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Skumboll skrev 2011-06-15 20:32:23 följande:
    Hahaha! Glad att kunna hjälpa till med både det ena och det andra... Nu kanske han får ändan ur.... *håller tummarna*
    1700tal skrev 2011-06-15 20:25:01 följande:
    Finns inga fel hos dig. Gudinnor har inga fel. Ju!
    {#emotions_dlg.flower} Jag vet hur det kommer låta - "detdär är väl ingen riktigt brudklänning". Suck suck suck. Men jag kommer bara skaka av mig!
    Ja, håll tummarna nu! Skrattande

    Äh, de vet iaf inte vad de pratar om, du är ju helt sjukt snygg i gudinneklänningen! Du är bland de snyggast "summa summarum" i hela tråden. Faktiskt! Trots att du är insvept i ett lakan och trots att du är en sansad stenbock. Din klänning är som på say yes to the dress - oväntat snyftkalas, it's "THE ONE"!  {#emotions_dlg.flower} 
    Skumboll skrev 2011-06-15 20:34:06 följande:
    Och nu vill vi se RINGEN!
    Okeeeej då, om ni tjatar så........

  • 1700tal
    Emma F skrev 2011-06-15 20:35:07 följande:
    1700tal: Trummvirvel!
    Darling Daisy skrev 2011-06-15 20:37:12 följande:
    *tttttrrrrrrrrruuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm*
    Bless you! Hjärta
  • 1700tal

    Och välkommen tillbax humlan! (ingen orkade skriva 66 ändå....) Flört

  • 1700tal
    Emma F skrev 2011-06-15 20:47:41 följande:
    Underbar!! Vad är det för märke? Och får man fråga, hur många karat?
    Det är Schalins "Verona". Tror det var 0,45 carat, det mesta av det i den stora stenen. Skrattande
    Skumboll skrev 2011-06-15 20:47:52 följande:
    Det är roligt att det här kommer från just dig, du som är galen i fluff-fluff och inte alls gillar chiffongklänningar!  
    Men, den är verkligen rätt, den är fantastisk. It's the one! 

    WOOOOOOOW säger jag bara, vilken ring. Ska vi byta? Tungan ute
    Men det är ju det som är grejen, JAG älskar fluff men lever ju inte i villfarelsen att fluff är alla grej. Skrattande Kan ju säga att din klänning är not för me. Men det är sällan man ser en klänning som är så GJORD för nån som din klänning är för dig. Och det menar jag verkligen! {#emotions_dlg.flower}

    Ringen... *beaming* Kul att ni gillar den! Skrattande

    Trodde inte den skulle passa alls till min "tindra" men den passade helt fantistisk till! Det trodde jag inte. Men mamma höll med och expediterna var lyriska (men det är de ju alltid Flört)...
  • 1700tal
    TheD skrev 2011-06-15 20:59:15 följande:
    En Schalins  Verona va?
    Där hade vi en som hade koll! Japp, har haft nys på den länge men var helt övertygad om att den inte passade till tindra. Tycker fortf inte det när jag ser dem separat på bild. Men ihop var de oväntat fina!
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-15 21:09:58 följande:
    Du är ju för go! Blir ju alldeles röd om kinderna här.... Haha!

    Gillade verkligen din ring, stora stenen är verkligen pricken över i:et. Har du någon bild på förlovningsringen också?
    Rodna på du... Skrattande

    Självklart har jag det! Ser inte ut att passa ihop, jag vet.. Men de gör det!

  • 1700tal

    Asså, sidostenarna på verona är så små att de liksom smälter ihop.. Ungefär som på tindra. Det går inte att se att den ena har fyrkantiga och den ena runda.

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-15 21:22:43 följande:
    Jorå, jag kan visst föreställa mig hur bra de passar ihop!  
    Men, är bägge i gult/rött guld?
    Japp, båda i rött guld.
    Humlan skrev 2011-06-15 21:35:28 följande:
    1700 tal det där va en värre vertion av min ring .. men medans du har dubbelrad har jag enkel rad hihi och sedan går mittenstenen liite mera in i skenan, altså den stor inte upp lika mkt som på bilden


    Det var en av de tre jag valde mellan! Solvind va? Och så himla, det var de tre jag velade mellan. Himla gillade mamma bäst:



    Det stod mellan den och verona. Men himla var liiite för smal för min smak, 3 mm och kostade mer. Verona är 4 mm, precis som din solvind.
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-06-15 21:58:58 följande:
    Har lite sömnadsproblem med klänningen. Har bestämt mig för att det blir nr 2, den i spets från dhgate.

    Dock är den för lång, ganska mycket för lång. Kjolen kan ju inte bara läggas upp rakt av eftersom den är i två lager och man vill att det yttre lagrets spetskant ska synas längst ner.
    Skulle egentligen behöva lägga upp den dryga 12 cm för att kunna ha mina bekväma skor och typ 10 cm för att ha de obekväma (snygga) skorna.
    (velar för övrigt också om jag ska ha underkjolen eller inte)
    Sen är den liiite stor över bysten, alltså precis i överkant av hela klänningen, om man nyper in den ca 1 cm sitter den mycket skönare. (nackdelen med att beställa m blixtlås!)

    Vad tror ni - ska jag anförtro svärmor detta jobb eller ska jag försöka hitta nån proffessionell skräddare (ont om tid, jag vet!!)?


    Jag skulle ta upp spetsfållen där spets möter tyll (eller har du organza som ytterlager i din?), skulle göra det själv. Och skulle nog tråckla/handsy allt, det blir så mkt bättre finish än om du börjar hacka med maskinen. Skulle nog noga klippa av den nedersta spetskanten, klippa av så många cm som behövs minskas minus nån cm som sömsmån och med ganska lösa tråckelstygn sy tillbaka spetsen igen.

    Behövs det undre lagret i satin oxå läggas upp? Ser ju så ut.. Den är lite trixigare, antar att landy har sytt in en stelt "nät-band" i fållen. Det får då sprättas bort, satinet kortas och så sys tillbax igen.. Men kan svärmor sy?? I så fall bör det va en baggis.

    Ang nypet, om det handlar om 1 cm bara, så skulle jag faktiskt nypa "manuellt" (lite kontroversiellt kanske men SÅ mkt effektivare än att sprätta upp och sy om hela överdelen!) och sy ihop det med små små små täta stygn utifrån. Så gör jag ofta med tajta plagg som måste hålla i sömmarna, mkt smart. Syns överhuvudtaget inte. Har redan gjort så med axelbandet till min sidenklänning, no way att jag sprättar upp allt det. Sen kan du sprätta upp stygnen efteråt om du vill.
    Sommarbrud skrev 2011-06-15 22:01:42 följande:
    Okej 1700tal vilken fin ring!! Herregud mkt fin :) Har du köpt den? (jag kollade mest på bilderna)Skäms
    Skrattande JAAA, har köpt den! Och ingen återvändo finns för vi har inte råd med en ny! Men lika bra, blir inte mindre velig, guldpriset för inbyte var superbra och priserna för schalins ringar var lägre än jag antecknad förut. Dessutom hade "vår" butik 20 % rabatt på alla vigselringar just nu. What else to dooo?
  • 1700tal
    Humlan skrev 2011-06-15 22:27:51 följande:
    Ja det är Himla på bilden jag visade, men jag ska ju göra någon slags kopia på den då. Man får ju inte kopiera rakt av så sidostenarna blir något större medans mittstenen blir någon mindre för att läggare sjunka in i skenan så den inte står upp så mkt. Jag tror de blir bra
    Men nog var det solvind du visade, inte himla?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!