• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    sasssyy skrev 2011-06-16 08:25:15 följande:
    Nån av er som beställt från E-bay av romantics521 ????

    Jag har hittat min drömklänning där och den kommer med frakt och lite småändringar landa på under 1000 kronor... helt sanslöst tycker jag.. 100% nöjda omdömen men det stillar inte min oro..känns för bra för att vara sant om ni hajjar....

    Nån som vet nåt?
    Hm, ja 100% positiva omdömen låter ju lite misstänkt. Men å andra sidan är det ju inte så mkt pengar att förlora om det går åt skogen...
    Knopan skrev 2011-06-16 10:06:47 följande:
    Emma F - Jag diggar ringen längst ner  
    Jag med!! Skrattande
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-06-15 23:03:06 följande:
    Hur menar du med att nypa manuellt och var rekommenderar du att det görs? I en sidosöm?
    Ja, precis, i en sidosöm. För det var väl bara vid bysten eller hur var det? Det här sättet går bara om det är så lite som nån cm på vissa ställen (som "punktinsats") och om tyget i överdelen är tunnt och inte så många lager. Men jag gjorde ofta så på mina historiska kläder (17 och 1800-tals kläder som är lite tjockare) som skulle bäras av andra (har sytt och lånat ut en del till teatrar och sånt). Och sen var det bara att sprätta upp igen. Svårt att förklara hur man gör... Och beror nog lite på hur plagget ser ut. Skulle lätt kunna göra så på mina brudklänningar i taft men inte på den ena i tjock satin med massa spets och annat plingplong på... Obestämd Så svårt att förklara, är lite pilligt för det får ju inte synas och inte bli bylsigt. Man "drar" liksom vikt tyg över sömmen så det ser ut som den vanliga sömmen fast man har trollat bort 1-2 cm tyg under vikningen. Omg, låter ju bara flummigare och flummigare.

    Men testa att vika, böja och dra i tyget kring sidosömmen och känn hur följsamt det är. Det märks snabbt om det är för tjockt och stelt för att göra så. Går det inte att forma om med fingrarna så går det troligt vis inte med nål och tråd och vice versa.
  • 1700tal
    Knopan skrev 2011-06-16 11:03:30 följande:
    Jag har provat ringar i en oändlighet    Här mina ringar, solitärringen är min förlovningsring:

     img            
    Jättefina! Är de gjorda för att ligga bredvid varann så inte solitären skavs mot? Verkar så knepigt med stora solitärer på smal skena. Hur bred är skenan på din förlovningsring?
  • 1700tal
    sanna0521 skrev 2011-06-16 11:29:23 följande:
    Humlan, jag hade också blodfläck på min klänning från milanoo. Tjatade i en vecka och förstorade fläcken så den såg gigantisk ut. Tillslut fick jag hälften av pengarna tillbaka för den.
    Men det är ju inte klokt! Jag sticker mig hela tiden när jag handsyr men dår får man hålla sig borta från tyget tills det slutar blöda. Verkar jättekonstigt med alla dessa blodfläckar....
  • 1700tal

    Humlan - skulle absolut ta den uppsatta frisyren, SÅÅÅ fin! Har du lockigt hår förresten? Annars är det nog svårt att få den lockiga nedsläppta frisyren att hålla. Skulle aldrig va tänkbart på mitt hår iaf.

    Ja, men då får de sätta på ett plåster lixom, helloo! Förvånad

  • 1700tal
    Humlan skrev 2011-06-16 11:58:36 följande:
    1700 tal

    Nää inte en lock i mitt hår och det ÄR svårt att få lockar att hålla i mitt hår Rynkar på näsan. Jag ska strax bege ut för ett möte med en frisör nu så få se. Vill ju helt hålla mig 1000-1200 kr iaf .

    Tycker det är så fult ibland när man visar en frilla på en balfrisyr och bara för att man ÄR brud så ska det kosta 1000 spänn extra fast det fortfarande är en bal frilla :--s.Bättre med dom som tar ett timpris tycker jag och sen kan man kalla frillan vad som helst *S*
    Men om jag nu får försvara alla duktiga frisörer så ÄR det nog timpenging som gäller. Skillnaden verkar vara att man gör en konsultation och provuppsättning innan, det gör man ju inte vid baluppsättningar. När jag gjort balfrisyrer (alltså fått dem gjorda på mig) så har frisyren bestämts och satts upp på ett och samma tillfälle och frisyren är lite enklare. Så ska du ha ett möte innan där hon ska provsätta frisyren så hamnar det ju på nästan dubbla tiden, det är ganska logiskt egentligen. Men känner man inte att man behöver en provsättning först så kommer du säkert undan med betydligt lägre pris. Skrattande Men då är det säkert uppskattat att du säger det rakt på sak så de vet ditt läge liksom. Hoppas din frisör får till nåt snyggt, den där uppsättningen var fantastisk!
    Darling Daisy skrev 2011-06-16 12:01:34 följande:
    Jag trodde att företagen synade plaggen innan de går iväg! Och att de tvättade plaggen innan de skickas (fast det kanske bara är Milly?)
    Eller hur, mkt märkligt tycker jag. Helt obegripligt faktiskt... Milly kemtvättar varje plagg innan det skickas vad jag förstått. Det blir ju fettfläckar av fingrar på vita tyger och arbetsbord och syplatser, golv osv är ju aldrig kliniskt rena. Ett totalt mysterium med dessa blodfläckar...
  • 1700tal
    sasssyy skrev 2011-06-16 12:17:01 följande:
    nää det är väl inte "så mycket" i sammanhanget... men för mig som är student är det ändå pengar som jag inte har egentligen *S* detta är i stort sett enda chansen för oss att få en "riktig"  brudklänning för några 3-4000 som de billigaste ute i handeln kostar finns liksom inte riktigt, då får vi dra ner på annat så som ringen som jag ändå tycker är viktig för den ska ju hålla livet ut....och att få en måttsydd klänning är ju GULD eftersom jag inte är proportionelig för fem öre...var in till en butik i Göteborg, hittade en klänning för 3200 men för att få den omsydd så den passade på alla håll skulle kosta ytterligare 1000 kr... sanslöst grrrrr......

    De säljer ju inte bara klänningar så det är många omdömen på olika grejer.. såg ett från en tjej som beställt en klänning i lila men fått en i vitt, klänningen var underbar men hon skrev att "jag får väl nöja mig med vitt" men då hade säljaren svarat att de omedelbart skickat en lila till henne och en ursäkt, verkar ju vara bra service då iaf om det nu inte är fejkade omdömen.
    Det där känner jag igen, studentlivet är som det är.. Då förstår jag att du både tvekar och lockas samtidigt. Hur var det, hade du långt kvar till bröllopet?

    Vad har du för strl förresten? Det finns ju en drös oanvända klänningar här i tråden oxå som är till salu. Miceme har en hel drös och jag oxå.
  • 1700tal
    sasssyy skrev 2011-06-16 12:28:07 följande:
    jag har 46 i storl just nu men är på väg ner.. men så är jag INTE proportionelig så jag kan inte köpa custom size....

    Sen vill jag ha en speciell modell.. som liksom är drapperad över hela magen och hela vägen ner över höften...provade en sån hos ett proffs och helt plötsligt såg jag ut som en modell

    Vi HADE ett år till bröllopet men ändrade datum i går här ..så det är 5 månader kvar typ...haha..nää jag har ju en man som tjänar pengar, så jag tror jag tar risken, i värsta fall (som faktiskt han själv sagt) får man väl köpa en till...och det kom från HONOM så då får han hosta upp de pengarna ha hah a
    Har du kollat lillys rea? De hade huuuur mkt 46:or som helst.

    Ja, ska du chansa beställa är det bäst du gör det omedelbums ifall det inte blir bra. Den sista-minuten-panik som några stackare upplevt här när inte klänningen blivit bra verkar ju grym..
  • 1700tal

    Sasssyy - har du en bild på den du spanat in för 1000 kr? Kan du visa i tråden?

  • 1700tal

    Sasssyy - Uuuuh, nice! Vilken blåsa, jättesnygg!

    Nä, tilltalas inte heller av lillys sortiment. Och vet man vad man vill ha så vet man ju... Och bra jobbat med viktnedgången redan!

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!