• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Skumboll skrev 2011-06-23 14:25:36 följande:
    Jepp, det är melerat. Vi jämförde en helt jämngrå med denna och denna såg betydligt finare ut faktiskt. Melerad ger ju lite mer liv!

    Beställde ni hem tygprover från sutopia först? Vad blev det för färg till din toyboy?
    Melerat är mkt finare! Absolut som du säger, mer liv.

    Ja, jag har alla tygprover hemma. Man beställde ju varje kollektion för sig för 30 kr eller rubbet med hundratals prover för 150 kr som man fick tillbaka om man beställde inom 10 dagar. Tog alla eftersom pappa ska beställa oxå.

    Vi utgick från bilder som vi googlade fram som denna första. Så svart till jacketten:

    Byxorna och västen:


  • 1700tal
    NewYorkBrud skrev 2011-06-23 14:50:53 följande:
    Haha, tack för svar... då undrar jag istället vad TAFT är!?
    Jag vet ju att det finns olika material, men vilket är finast, bäst? Passar till vad.
     Jag vill INTE ha chiffong, så mycket vet jag..

    hjälp!
    Vilket material är bäst till en city-klänning?
    Om man vill ha lite drapering så att det blir snmickrande på en mullig brud, vilket tyg passar då?
    Jag skulle ta det som de föreslår. Taft är tunt, matt och prassligt, lite stelt och blev väldigt snyggt att drapera och osv. Om du tittar i mitt galleri så är min första klänning (den längst ner) i polyestertaft (det är alltid polyester om du inte ber om siden särskilt) och den sista/översta i galleriet (som är lite mörkare/champagne) är i sidentaft. Alternativet är oftast satin som är mkt tjockare och glansigare (upplevs ofta som lite tyngre och "lyxigare" medan taft känns lättare och "modernare") och svårade att drapera eftersom det är så tjockt. Att drapera satin kan bli bylsigt.

    Skulle nog ta taft om jag var du. Och om din kinatillverkare har det och om du har några extra kronor att lägga på det, då skulle jag välja äkta sidentaft. Polyester är ju konstgjort och blir lite klibbigt när det är varmt (tycker jag) medan siden är världsbäst jämt. Värmer när det är kallt och är sååå svalt och skönt när det är varmt.
  • 1700tal
    Knopan skrev 2011-06-23 14:52:28 följande:
    Var det någon här i tråden som använt tandblekning hemma? Eller kanske har något tips på göra-själv?
    Håller på med det nu faktiskt. Fast skenorna är gjorda av tandtekniker hos tandläkaren. Det är en lång behandling där man bleker på nätterna, 7 nätter. Ska bli bättre resultat då och vara mer skonsamt än intensivblekning. Går på korta check-ups hela tiden hos tandläkaren. Men OH MY F**¤"#^^NG GOD vad hemskt det är!! Nu har jag legat med tandvärk dagen efter varje gång jag gjort detta, jag har tydligen väldigt känsliga tandhalsar... Det visste jag visserligen, har mkt problem med ilningar och så. Men..... värt det...? Fråga igen om några månader!

    Nu har jag fått andra direktiv av tandläkaren, kortare blektid, lång tid emellan och under totalt betydligt längre tid. Men visst ger det resultat. Nu har jag inte haft tandvärk på flera dagar (för jag avvaktar så ilningarna går tillbaka först), hade du frågat mig häromdagen hade jag svurit ännu högre och avrått alla från denna tortyr. Lida pin, JA!
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-23 15:33:57 följande:
    150 spänn som man dessutom får tillbaka var ju bra! 
    Kommer bli supersnyggt det ni valt, han kommer bli så stilig!
    Mm, fick dock betala fakturaavgiften för proverna men nu ska vi inte vara småsinta!

    Ja, jag ser verkligen fram emot att hans kommer snart. De har 2-3 veckors leveranstid så det går ju rätt snabbt. Drömmer Ska bli jättehäftigt att se honom i kläderna, lite mer verkligt. Mina klänningar känns mest som roligt playing dress up. Liksom.. Och så kommer min ring nästa vecka! Hmm, vi skulle nästan kunna gifta oss DENNA aug, allt är ju nästan klart, hehe.

    Var köpte ni din blivandes kostym då? Får man fråga vad hela hans outfit kostade?
  • 1700tal

    Callie - låter som du har läget under kontroll!

    Får jag bara fråga om det här med din tandblekning... Bleker du på nätterna oxå? Hur många nätter?

    Ja, det var riktigt gruvligt med mina ilningar. Eller det var ju inga ilningar. NU har jag ilningar, 3 dagar efter behandlingen. Det var högklassig regelrätt tandvärk och inget annat. As in, inte äta eller dricka nåt, inte prata på hela dagen för varje gång jag öppnade munnen så högg det i tänderna. Suck och usch och fy. Men skam den som ger sig!

    Hm, blev ditt tandkött permanent förstört av en för hård borste? Oj! Kan förstå vad du menar för mitt tandkött tar oxå stryk av hårda borstar men förstört för gott? Drog det sig tillbaka?

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-23 16:31:04 följande:
    Dååååååååligt, ni borde fått även fakturaavgiften tillgodo tycker jag!

    2-3 veckor var ju riktigt snabbt för att vara skräddarsytt! Hoppas den blir bra, du får hojta när den kommit! 

    Kostymen slipsen och näsduken är köpt på brothers, skjortan på the shirt factory. Tror hela outfiten (exkl. skorna) gått på ungefär 4500 kr. 
    Jupp, jag hojtar! Har redan informerat sambon att hans liv i skymundan är över - han ska in i tråden! Han kommer va så stilig (hoppas jag..), han passar i såna kläder tycker jag.

    Men 4500 var ju inte så farligt. Ser dyrare ut. Tuppen upp!
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-23 16:49:50 följande:
    Hahaha, herr toyboy får ett ansikte! Det ser jag fram emot!

    Ja, skapligt billigt tycker jag. Skorna gick på 2 pix så det väger ju upp lite.... haha!
    Japp, Mr toyboy blir snart verklig! Hm, skor har vi inte ens tänkt på. Det tar vi sen.
    skräpsmulan skrev 2011-06-23 16:54:24 följande:
    Hej!
    Jag skulle vilja beställa klänningar till mina tärnor från Kina. Har tittat på Millys hemsida o de ser superfina ut trots att de är så billiga! Har också läst i denna tråden att de flesta av de som beställt sin brudklänning därifrån har varit väldigt nöjda. Så jag undrar:

    1: Har någon beställt tärnklänningar från Milly eller annat kinesiskt företag (i så fall vilket)? Hur blev resultatet? Gärna bild! : )

    2: Oavsettt om det är klänning till bruden eller tärnorna, har någon "uppgraderat" sitt plagg till silk istället för taft eller satin?

    3: Är det tillräckligt fint med satin eller taft, eller bör man betala extra för silk?

    Hoppas någon har erfarenhet av detta. Tack så länge! 
    Kan ju svara på 2 och 3.

    2. Jag har uppgraderat till silk taffeta (bild finns i galleriet, den översta fluffmodellen). Vad jag vet så är jag den enda som gjort det.

    3. Det är väl en fråga om förväntningar, tycke och smak. Jag syr mkt själv, älskar tyger och gillar när kläder har det rätta "fallet". Bör tilläggas att alla klänningar jag har sett och provat i svenska butiker (i typ 8-15 000 krsklassen) har samtliga varit i polyester. Så om klänningarna i sverige för 15 000 kr är tillräckligt fina för dig, då kan du gott "nöja" dig med polyester. Om du sen vill lyxa till det och skapa en klänningarnas rolls royce, då kan du uppgradera till silke. Jag tycker det var värt varenda krona, tyget är magnifikt!! Har även tygprover hemma på millys sidenorganza, sidenchiffong, sidensatin och sidenfoder. Chiffongen är den enda jag inte ser skillnad på, de andra är underbara! Men det är jag det...
  • 1700tal

    Sassy - vilket datum blev det då??


    NewYorkBrud skrev 2011-06-23 17:51:40 följande:
    TACK för ett toppensvar, som vanligt!!! =)
    Skrattande Så lite så!

    Emma F - åååh, vilka vackra fräknar du har! Blir alldeles till mig, det är det finaste jag vet.. Drömmer Och du verkar ha hårfärgen to go with it, underbart fint.

    Ps, pälsbolerosarna var jättefina oxå... Drömmer
  • 1700tal
    sasssyy skrev 2011-06-23 18:01:07 följande:
    1700-tal... hemligt haha... får inte läcka ut förrän inbjudningar o sånt är ute och mitt nick är välkänt i mina kretsar haha...
    Jaså... Men kan du inte avslöja vilket år åtminstone?? Flört
    sasssyy skrev 2011-06-23 18:02:12 följande:
    Emma har den hårfärgen jag ska skaffa mig.. har haft mörkt rött lääänge nu..före det väldigt starkt rött.. nu vill jag ha mer "Nicole Kidman"... jag har ju fräknar också men inte riktigt så mycket som Emma.. så fint.. jag har mer födelsemärken hahah
    Mm, har oxå haft den underbara djupröda färgen men det är bara att inse  - not my thing... Vad vore en bal på slottet...
    Emma F skrev 2011-06-23 18:07:16 följande:
    Hahaha, så roliga ni är! Det var ju jackorna ni skulle titta på Flört 

     1700tal: Det är bara människor UTAN fräknar som vill ha dom! 
     
    Haha, men i ärlighetens namn är dina fräknar och din hårfärg mer fascinerande än jackorna! Åtminstone i mina ögon.

    Ja, det är väl lite som det här med rakt hår/lockigt hår, lång/korta människor osv. Man vill ha det man inte får. Men seriöst, fräknar ÄR väldigt fin! Liksom lockigt hår (har rakt) och korta människor (är lång). C'est la vie... Flört
  • 1700tal
    Emma F skrev 2011-06-23 18:10:09 följande:
    Bara för det slänger jag in slänger jag in en bild av baksidan på boleron/håret till er! 

     


    Oj, så fint! Och minimidja har du oxå, gud så brittiskt! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!