• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Red skrev 2011-07-14 14:17:53 följande:
    Det är därför hon borde byta till hembakade kladdkakemuffins med karamelltopping!
    Håller med!!
  • 1700tal
    Malin24 skrev 2011-07-14 14:31:42 följande:
    Ja usch..fel fel fel..lycka till med löprundan!!
    Red skrev 2011-07-14 14:10:45 följande:
    Haha, så farligt är det ju inte med lite godis! Jag åt kladdkakemuffins med karamelltopping igår, men alla vet ju att så länge det är hembakat är det inte onyttigt Flört
    Ne precis så ska jag göra i fortsättningen,hembakat blir det nästa gång.. läste också någonstans att om man äter det samtidigt som man ser på tv eller bio så ränas det inte för det ingår i underhållningenGladeller om man står upp så går det rakt igenom kroppen och så hinner det aldrig fastnaGlad Finns så många bra trix..
    Nu är jag tillbaka, oj vad duktig jag känner mig! Nu har jag nog sammantaget på en vecka sprungit mer än vad jag gjort under hela skoltiden... Tungan ute Dock, blev bara 2 och nästan ett halvt varv idag sen började knät göra ont av nån anledning. Och när jag var tillbaka hemma kändes knät ok igen. Nästa gång det bråkar ska jag testa att fortsätta. Men sprang ganska fort det första halva varvet kom jag på mig själv med. Hade en tjej som gick snabbt framför oss och då blev det att jag la i en växel till för att komma ifatt och om henne. Och så fortsatte jag snabbt (ville ju inte hon skulle tycka jag var en nybörjarmes!) och det kändes kan jag lova efter halva varvet!

    Sen har jag sett en vetenskaplig studie på att alla kalorier som intas från någon annans tallrik inte kan tas upp av kroppen! Likaså om man vill äta nåt riktigt onyttigt så kan man gå baklänges samtidigt, då hamnar kaloriintaget på minus...
    bruden skrev 2011-07-14 14:51:39 följande:
    OJ! Ser nu att free shipping innebär sjukt lång leveranstid!Förvånad Är det möjligt att det kan ta FJORTON dagar med EMS? Nån som fått hem det via EMS?
    Tror det skulle ta nåt sånt för sambons jackett oxå. Den ska komma om 4 dagar och verkar gå med båt och tåg istället för flyg hela vägen som mina klänningar gör.
  • 1700tal
    Red skrev 2011-07-14 15:28:32 följande:
    Duktigt!

    Nu blev jag nufiken och måste fråga, äter du aldrig godis?
    Nope, aldrig en endaste godisbit! Inte läsk heller... Cool
  • 1700tal
    Red skrev 2011-07-14 15:43:57 följande:
    För att det innehåller kemikalier eller för att du inte tycker det är gott? Min sambo äter inte heller godis, så jag blev lite nyfiken nu!
    Främst för att jag undviker (och lyckas faktiskt ganska konsekvent) kemikalier och tillsatser i maten. Lagar allt från grunden och läser på ALLA förpackningar. Vet ni förresten att de flesta av ica egna "vanliga" mejeriprodukter har konserveringsmedel, förtjockningsmedel eller gult färgämne? Sen när man har "rensat" kroppen från alla slaggprodukter o kemiska tillsatser så slutade jag tilltalas av dem, typ. Nu tycker jag godis smakar konstigt och ganska illa. Skrattande

    Sambon lever efter samma tankegångar men är inte alls lika konsekvent som jag. Han är alldeles för förtjust i socker!
  • 1700tal

    Vad har din sambo för skäl bakom det då? Blir oxå nyfiken...

  • 1700tal
    Red skrev 2011-07-14 16:05:48 följande:
    Han har nog helt enkelt ingen sockersug. Han tycker inte att godis är godare än typ en ostmacka. Om jag äter godis frågar han om jag är hungrig och om jag isf inte borde äta lite mat. Svarar jag att jag inte är hungrig undarar han varför jag äter Tungan ute 

    Jag tänkter mycket på vad jag äter och lagar så mycket som möjligt från grunden. Det här med Icas egna mejeriprodukter kände jag inte till, är det skillnad på dem och tex arla?
    Men det var ju rätt logiskt tänkt av honom!

    Ja, det är jätteskillnad mellan färskvarorna fast de ser nästan likadana ut. Nu var bara icas produkter ett exempel eftersom jag bara handlar där. Men om man lusläser på allt blir man ganska chockad och det blir plötsligt helt solklart varför vissa produkter kostar lite mindre. Ost är en annan helt galen grej, vad skit de stoppar i osten! Det är i princip omöjligt att hitta ost utan konserveringsmedel men i de flesta är det även emuguleringsmedel (det är då den blir lite gummiaktig och inte smular sönder man man skär) och gult färgämne. Gult färgämne finns i massa vanliga mejeriprodukter för att ge det en "gräddigare" färg.

    Samma med bröd, det är helt sjukt vad man kan hitta i de flesta bröd. Särskilt i det "hemmabakade" från butikerna egna s.k. bageri. I icas egna bröd, typ de styckvisa frallorna och limporna brukar det finnas 5-10 (!) kemiska tillsatser för brödet ska hålla sig "nybakt" hela dan. Lurendrejeri tycker jag!
  • 1700tal
    Malin24 skrev 2011-07-14 16:08:12 följande:
    Den studien tror jag stenhårt påGlad Duktig du är som springer, 2 och ett halvt varv är ju jättebra!
    1700tal skrev 2011-07-14 15:53:32 följande:
    Främst för att jag undviker (och lyckas faktiskt ganska konsekvent) kemikalier och tillsatser i maten. Lagar allt från grunden och läser på ALLA förpackningar. Vet ni förresten att de flesta av ica egna "vanliga" mejeriprodukter har konserveringsmedel, förtjockningsmedel eller gult färgämne? Sen när man har "rensat" kroppen från alla slaggprodukter o kemiska tillsatser så slutade jag tilltalas av dem, typ. Nu tycker jag godis smakar konstigt och ganska illa. Skrattande

    Sambon lever efter samma tankegångar men är inte alls lika konsekvent som jag. Han är alldeles för förtjust i socker!
    OJ! Hjälp så onyttig jag känner mig nu Kräks Jag är en ritkig godisgris, har lätt för att äta nyttig mat men just godiset är min stora last..men de sista fem veckorna här nu måste det gå..vill ju inte chansa på att jag inte kommer i klänningen igenGlad Hur länge har du ätit så här nyttigt? Önskar jag hade kunskapen om allt sånt..men där slår latheten in..
    Oj, insåg just att det lät som jag sprang 2,5 varv - det gjorde jag INTE! Jag sprang 1 varv och powerwalkade resten... Skäms

    Hehe, men jag var oxå en godisgris förut. Åt massa godis, choklad, fikabröd och snabbmat! Det var i samband med att jag gick upp 18 kg (visserligen inte av allt skräpmat utan av medicin) på kort tid. Då började jag lägga om kosten och började läsa på mer och mer om tillsaten och biverkningar av "kemisk" mat. På den vägen är det. Det är väl kanske 4 år sen.

    Fast det där med lathet, det är ju bara jobbigt i början. När man väl har kunskapen och verktygen går det av bara farten. Nästan som med löpningen!
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-07-14 16:20:18 följande:
    Sånt är helt knasigt!  Jag vägrar köpa Icas vispgrädde för jag tycker att den smakar otäckt... det kanske inte bara är inbillning alltså.... 

    Jag vill gärna göra som du, men tyvärr så räcker inte min tid till. Jag önskar att jag var en sån där duktig eko-mamma som lagar all mat och bakar allt bröd till sin familj... Det jag konsekvent gör är dock: köper bara svenskt kött (kollar alltså ursprungsland på smörgåspålägg, köttbullar, styckat kött osv), ekologisk/kravmärkt mjölk och ekologiska bananer. Sen väljer jag närproducerat när det går och väljer bort grönsaker/frukt om de kommer från andra sidan världen.

    Anledningen till mina aktiva val är att jag vill stödja de svenska bönderna!! Jag är själv bondjänta och vet hur tufft det är att få ihop lönsamhet på en djurhållning enligt de svenska (i mitt tycke bra) djurskyddsreglerna. Därför så köper jag inte kött producerat i andra länder där jag inte känner till (eller ännu värre, där jag känner till) djurskyddslagarna.
    Sen är jag medveten om att allt kan jag inte kontrollera, tex om jag äter på restaurang osv...

    Men min dröm är i alla fall som din, tror jag, 1700tal. Att kunna vara självförsörjande! Shit, vad coolt det vore!
     
    Det är definitivt inte inbillning, men en eloge åt dina smaklökar som känner det!

    Men då har du ju kommit ganska långt på väg ändå. Jag är oxå stenhård på ekomjölk och ekoägg. Storskalig äggproduktion är bland det värsta jag vet, den industrin kan jag bara inte stödja, den är vidrig. Tyvärr är hönan det mest flexibla djuret för extrem djurhållning. För ekovärphöns är det bla lagstadgat om utevistelse i stora rastgårdar och det betalar jag gärna extra för. Och vi är storförbrukare, vi äter 1-2 ägg per pers/dag.

    Ja, självförsörjning är verkligen drömmen. Till dess provodlar jag nya grönsaker varje år så jag har så mkt, om än begränsad, erfarenhet av så mkt som möjligt innan vi har ordentligt med mark.

    Förresten har jag kommit in på en trädgårdsutbildning till våren, har jag sagt det??? Ett år, heltid... Tungan ute
    bruden skrev 2011-07-14 16:21:16 följande:
    Imorrn kommer mitt efterlängtade gym och sen jävlar ska det tränas Smärt som en gasell hinner jag nog inte till bröllopet men jag ska försöka vara på rätt väg. Jag är laddad till max och inga ursäkter för att slippa gymmet vid jobbet får jag inte heller eftersom det kommer finnas hemma
    Jag har redan blivit av med 5 cm på midjan, 4 cm på stussen och några kilon så här jobbas det på  
    Heja, heja!! Då har vi en till som utrustat sig med lite träningsjävlaranamma!

    Visst var det du som inte klarade att springa och sånt (för leder eller nåt?) och skulle komma i form med hemmagymmet? Vad har du får plan då, hur ofta ska du köra?
  • 1700tal
    Red skrev 2011-07-14 16:32:49 följande:
    Om jag skall hålla ett litet försvarstal för just ost så är det i praktiken omöjligt att tillverka lagrad ost utan konserveringsmedel, och alla konserveringsmedel är ju inte skadliga för kroppen. Jobbade på ett mejeri i 7 år på ett eller annat vis och min pappa är ostmästare (skulle här vara någon ifrån samma ort som jag så blev jag plötsligt helt oanonym Obestämd). På DET mejeriet stoppar man inget emuguleringsmedel eller annat konstigt i osten.
    Jo, det har jag oxå räknat ut att det inte går att göra ost utan konserveringsmedel annars skulle ju de alternativen finnas. Skrattande Men märkligt nog har osttillverkning och lagring mååånga fler år på nacken än de år som kemiskt konserveringsmedel har existerats, undrar hur man gjorde då om det är praktiskt omöjligt... Flört (försöker inte va spydig nu, är bara fascinerad över hur matkultur förändras genom tid, måsten blir omöjlighet och vice versa)
    Red skrev 2011-07-14 16:35:20 följande:
    OBS OBS: Inte meningen att starta ett ostkrig Tungan ute
    Haha, nej då, det är jätteintressant att höra lite "insideinfo"! Dessutom ska du (och din pappa) känna yrkesstolthet om mejeriet inte använde sig av andra tillsatser. Det är ju bara att läsa på alla goudaostar i affären för att konstatera att ni isf tillhör den hedersvärda minoriteten... {#emotions_dlg.flower}
  • 1700tal
    bruden skrev 2011-07-14 16:48:43 följande:
    Men shit vilket minne du har!Förvånad Det är helt korrekt att det är jag som dessvärre inte kan springa pga mitt trasiga knä. Men på gym kan jag vara om jag har maskiner som har typ "gas" i motstånden istället för vikter som läggs på. Svårt at förklara... Men det här hemgymmet är komplett med det mesta och kan användas med upp till 100 olika övningar så vilken ursäkt kommer jag kunna ha nu? Död?
    Jag kommer börja enligt planen jag hade på gymmet och sakta öka för att vara försiktig med knät och ryggen. Men jag har ju redan kört med gummiband varje kväll så jag är ganska bra uppvärmd Jag kör tre gånger i veckan först och utökar nån dag till ifall jag pallar (läs: inte faller död till marken haha)
    Oj, det låter som ett avancerat gym! Ska du köra varje dag?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!