• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    bruden skrev 2011-07-15 08:13:18 följande:
    Jag älskar mitt jobb och vill inget annat än att jobba som lärare, i alla fall som det känns nu Kan varmt rekommendera det men det är absolut inget höjdarjobb. Man blir inte rik på det men det är i alla fall det bästa jobb jag nånsin haft. Och jag har jobbat på måååånga olika områden
    Jag kunde lika gärna ha fått gå jag med men valde att gå ner i tid för att vara kvar. Kollegorna, eleverna, arbetet i sig... Det är mitt kall  
    Det låter ju super att trots att få jobba med sånt man älskar! Även om du fick gå ner i tid.. Svärisarna (båda lärare) brukar säga så oxå, underbart jobb men många ggr hemsk arbetssituation. Barnen och kollegorna håller det flytande. Men underbart att ha hittat sitt kall. Det har nog jag med, nu med trädgård. Tog bara låååång tid för mig att komma fram till det!
  • 1700tal
    Red skrev 2011-07-15 08:56:33 följande:
    Vad är det för typ av jobb du vill ha i framiden? Trädgårdsarkitekt eller liknande?
    Min stora dröm är att bygga vidare på den verksamhet jag redan pysslar med. Vi säljer krukor på nätet men inte växter. Allt med medelhavstema. Min dröm är att driva en handelsträdgård med bara (specialiserad på) medelhavsväxer, ha en stor visningsträdgård inspirerad av de historiska kardinalträdgårdarna i Italien och ett café där folk kan njuta av espresso och tiramisu i skuggan av palmer och olivträd. DET är min dröm! Skrattande
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-07-15 09:08:54 följande:
    Själva utbildningen där jag jobbat har tagit slut, så det finns inga arbetsuppgifter åt mig i höst. Därför kommer jag bli uppsagd.
    Tycker att ledningen skött det ganska dåligt dock. Chefen har pratat med mig och sagt att en uppsägning är på gång, men att det måste gå genom facket först osv. Han lovade att ringa när de förhandlat med facket - ingen har ringt eller skrivit brev.
    Så i går damp det ner ett "arbetsintyg" i brevlådan... typ ett sånt man får när man redan har slutat.... och dåååååligt formulerat dessutom!
    Nästa vecka ska jag ge mig på ledningen och fråga vad de håller på med! {#emotions_dlg.djavulsk} 

    Jag har sökt kurser inom husdjursområdet, en del på distans och en del på heltid i Uppsala (typ 40 mil bort...)! Självklart är mitt förstahandsval en heltidskurs i Uppsala! Så nu ska jag leta boendemöjligheter för att se om jag kan tacka ja till kursen. 
    Mäh, så kan man ju inte göra! Låter som när min mamma blev uppsagd nyligen efter över 15 år på företaget. Inga förhandlingar, ingen förvarning. Chefen kallade in henne dagen efter hennes semester och sa att de tyvärr inte kunde ha kvar henne (hon hade jobbat bland de längsta), hon blev arbetsbefriad och fick lämna arbetsplatsen inom en timme. Hon var i chock, när jag ringde henne precis efter sa hon inte ens vad som hänt, så omskakad var hon. Jag skulle sen hämta henne och vi skulle luncha ihop. När lunchen var över bröt hon ihop i och undrade vart hon skulle ta vägen efter lunchen! Jävla arbetsgivare, fy fan! Skrikandes Facket var vansinniga, men i slutänden rätt mjäkiga.
  • 1700tal
    Amejuli skrev 2011-07-15 10:55:38 följande:
    Så som jag förstår det så undrar de följande. När det gäller kjolen på klänningen så ligger det ett organza-tyg (alltså det tunna genomskinliga) utanpå satintyget. Överdelen däremot har bara ett satintyg.

    De undrar därför om du vill ha det tunna organzatyget över hela klänningen eller bara på kjolen. Jag misstänker att de frågar för att brodyrer ofta kan se lite olika ut beroende på om du gör dem på ett organzatyg eller på ett satin tyg.
    Jag tror som du. På millys orginal är ju alla broderier påsydda direkt på tyget (ingen organza alls) och klänningen är i taft. Sen valde du till en slät kjol med ett organzalager som spetsen är påsydd på. Eftersom satin lämpar sig bättre till din släta kjol gör de hela klänningen i satin istället. Och då vill de veta, som amejuli sa, om du vill att överdelen oxå ska ha ett lager organza över satinet och sen spets över.

  • 1700tal
    Amejuli skrev 2011-07-15 10:55:38 följande:
    De undrar därför om du vill ha det tunna organzatyget över hela klänningen eller bara på kjolen. Jag misstänker att de frågar för att brodyrer ofta kan se lite olika ut beroende på om du gör dem på ett organzatyg eller på ett satin tyg.
    Sen blir det ju helt olika glans på överdel och underdel oxå. Organzan mattar ju ner kjolen och det ser nog lite konstigt ut...
  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-07-15 12:26:10 följande:
    GLAD!!!

    Milly gör klänningen precis som jag vill ha den för 25 dollar extra! *lycklig*
    Så bra! Ang tygerna så är det, utöver de amejuli skrev, taften som är tunn, lite prasslig och matt. Satinet är tjockare, mer följsamt och med glans. Sen är samtliga millys tyger 100% polyester med alla brudtyger utom tyllen (satin, taft, chiffong, organza och fodertyg) finns i siden som tillval mot extra kostnad.

    Förresten, tänkte på det här med dina broderier. Har du tänkt att broderierna på nederdelen ska vara samma broderier som på millys grundklänning eller ska de ha formen och utseende som på din "nya" kjol fast svarta? Och oavsett, har du beskrivit det noga för dem och fått det bekräftat?
  • 1700tal
    Linn89 skrev 2011-07-16 14:37:43 följande:
    Hur bär man sig åt när man vill beställa en kina klänning? Mamma behöver ha en klänning och vill gärna komma under 1000kr. Hon har hittat denna Nixa klänningen som hon tycker väldigt mycket om men som inte alls passar i färg och är för dyr. Men man måste väl kunna få en gjort i Kina. Det behöver gå fort också, bröllopet är den 20/8 och det kan ju vara käckt att få den lite innan också. Vilket företag ska jag vända mig till och hur bär man sig åt när man ska specialbeställa? Det finns säkert svar på detta i tråden men en är väldigt lång :P

    Är det något ni tycker att jag ska tänka på mer än att det inte är säkert att den blir precis som på bilden?
    Enklast är väl att titta runt bland företagen i trådstarten och se om du hittar nån modell din mamma gillar, det borde inte va så svårt. Sen får du kolla att leveranstiden klarar datumet och beställa.
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-16 22:49:30 följande:
    Färgerna är tyvärr rätt blaskiga på bilden, mycket finare i verkligheten!



    Och asken till rispåsar och vigselprogram



     


    Snyggt!! Hade du målat och grejat själv eller hur var det?

    Själv har jag letar efter placeringskorthållare på ebay och dhgate och blir helt snurrig, GAH! Jäkla djungel alltså... Och inte hittar jag vad jag letar efter, bara samma fåniga hållare som upprepas 100 ggr.
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-17 10:33:42 följande:
    Vad letar du efter då?
    Jag hittade så fina lite klassiska i metall men attans vad dyra de var, det fick bli en enkel lösning med vikt papper istället. 
    Jo, vill ha enkla stilrena med lite höjd (alltså inte stenar eller små hjärtan man kan sätta korten i utan med "pinne"), metall eller svarta. Verkar ju jättesvårt. Hittade några i form av en fransk lilja, fanns i "shabby" silver eller svart. De var helt ok, särskilt de svarta, och skulle passa ett 1700-talsslott men så fick jag kalla fötter. Jag menar, ska det va de ENDA godtagbara hållarna i hela världen? Njaa... I-landsdilemma...
    MalinMattias skrev 2011-07-17 13:52:28 följande:
    Min klänning från dressilyme.com har kommit tillsammans med en underkjol, clutch och bolero som jag bara ska ha från kyrkan till festen. Allt passade kanonbra och är så välsytt och fint! Från lagd beställning till leverans i Sverige = 16 dagar! Glad Min sambos smoking tog lite längre tid på sig, ca 25 dagar men den skall hämtas på DHL på måndag.

    Min klänning, bolero, clutch och underkjol gick på strax under 2000:- inklusive frakt. Smokingen landade på 1500:- inklusive frakt. Kravatt köper vi här hemma.
    Åh, har du ingen bild på den faktiska klänningen så vi får se hur den blev?? Pleeease? Drömmer
    JennyL skrev 2011-07-17 13:24:19 följande:
    Men nu, har jag letat lite på nätet och hittade nyss den!! Och billigt också! 1800:-
    Men det verkar som att det är från kina eller nåt...
    storeofdress.net är det nån sida ni känner till? ska jag våga mig på att beställa?
    Jag har ju iof 7 månader på mig, så jag kanske ska lugna mig lite.. suck!

    Har ni ngr tips?
    Kan du inte googla sidans namn + reviews, så du får lite koll. Tyvärr har jag aldrig hört om den sidan.

    Men du vet väl även att du kan skicka bilder på den klänning du vill ha till nån av de mer väletablerade företagen (som Milly, Landy, Coral's) så syr de på beställning. Om du inte vågar chansa på ett företag du inte vet nåt om, menar jag. Alla syr inte upp på beställning, men en del. Och då kan du även ändra på detaljer om du vill. Ändra släplängd, snörning/dragkedja, kjolvidd osv.
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-17 21:31:23 följande:
    Förstår vad du menar, jag tycker de allra flesta hållarna är så gulliga med hjärtan och hej och hå. 
    Jag hade velat ha typ nåt sånthär men inte kul att köpa över 50 st... Obestämd
    cgi.ebay.com/5-Place-Card-Holders-Stainless-S...#ht_4410wt_1141
    Mmm, hjärtan och pluttidutt är förbjudet. Inte för att jag är emot det av princip utan för att det kommer bli alldeles för plottrigt hos oss. Borden kommer stå trångt och många gäster. Då gäller det strama till allt lull-lull... Tungan ute

    Men 50 var väl inte så farligt (fast de var ganska dyra per styck) men hur många är ni? Färre än 50 gäster?
    MalinMattias skrev 2011-07-17 22:24:31 följande:
    Hhhmmm....du får se efter den 27/8, kan finnas små snokande ögon här (vänner etc) som jag inte vill ska se då de är bjudna. Flört
    Ahaa, spionvarning!
    Pinkgrape skrev 2011-07-18 09:39:06 följande:
    GODMORGON! Glad

    Nu är vi hemma igen, efter en helg i sommarstugan. Tiden går fort när man har roligt. Ni har skrivit ca 30 sidor sedan jag åkte, så jag kommer inte bläddra tillbaka och försöka läsa ikapp :P haha


    Här är våran lilla ö, bara vår stuga på den :) Vi har solat och badat, både i havet och i poolen. Vi har dessutom lagt ut nät och rökt fisk, grillat, lekt, spelat spel,målat stenar och bara myst på. En ganska perfekt helg måste jag säga :)

    Nu är vi redo att ta tag i bröllopsbestyren igen. Har mejlat med Mylove på morgonen och klänningen skickas under nästa vecka. Vi har pratat med kantorn också, en riktigt härlig kvinna :) Bageriet är också ringt. Imorgon ska jag och min syster göra fest- och vigselprogram. Vi får väl se hur det går :P haha
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Ååååh, vad mysigt det lät och så fint det ser ut! Förvånad *avis*
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!