• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    bruden skrev 2011-07-20 15:13:36 följande:
    Fick besked nu att min leverans strulat (såklart, det är ju jag) så om en vecka kan jag ha den här. HOPPAS!
    Hur kom det sig att den strulat då? Hade de inte fått iväg den? Är klänningen färdig då?
  • 1700tal

    Red - ja, 5000 är ju ingen katastrof. Men då har ni inte räknat vinet till själva maten då förstås? Ska ni ha sittande middag med servering av vin då?

  • 1700tal
    Red skrev 2011-07-20 16:19:29 följande:
    Nej, det är bara baren efteråt.

    Vi skall ha sittande middag med fem rätter. Maten kostar 675 kr/kuvert och vinpaketet 450kr/kuvert. Sedan tillkommer 250 kr/kuvert för brudskål, tårta, kaffe och avec. Så totalt kuvertpris blir 1375 varav ca 600 är för alkohol. Hutlöst tycker nog vissa Skäms Men vi vill verkligen ha bröllopet på vårt sätt, det skall verkligen kännas som oss, och då är det så här det blir.

    Har ni fått fram något kuvertpris?
    Nu hyr vi ju bara lokalen så då tar vi catering och medhavd alkohol från tyskland och italien. Vi kollade även på ställen med färdiga paket men det blir alldeles för dyrt eftersom vi är så många. Vi landar nu nog runt 300 kr/kuvert (bara maten) för enklare 3-rätters (gris som huvudrätt, enklare efterätt osv) eller rejäl buffé. Just nu lutar det åt att istället göra tex förrätten och/eller efterätten själva och i förväg. Men då lägger vi mer krut på varmrätten från catering istället så den sammantagna kostnaden blir ungefär detsamma. Men vi är ju 90 gäster och finansierar allt själv så vi har inte så mkt val...

    Alkoholen räknar vi med går på runt 6000 kr utöver det. All sprit köps nu för 3500 kr. Sen är det vin, öl och cider.
  • 1700tal
    lundabrud skrev 2011-07-20 16:48:48 följande:
    Nu kommer ett kinaklänningsinlägg från en ny trådföljare! Gifter mig först om ett år men har blivit kär i denna klänning: www.millybridal.com/fashion-with-pleats-ball-...
       Är det någon som beställt någon liknande klänning från millybridal? Jag har inte beställt och har gott om tid på mig att bestämma mig, men va tror ni?
    Oj, vad snygg klänning. Den gillade jag! Mina klänningar från Milly bridal kan du se i mitt galleri.
  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-07-20 18:36:31 följande:
    Okej! Vill nog gärna att de gör det då jag är lite orolig för att det blir konstigt annars, åtminstone skickar bilder allteftersom :)
    Säg det till dem då så det inte blir några missförstånd.

    Idag kom förresten mina brudskor, tjohoo!! Hjälp vilka bekväma skor, visste väl att det skulle va värt att köpa ordentliga dansskor!
  • 1700tal
    Red skrev 2011-07-20 19:28:20 följande:
    Så har vi också resonerat. Förhoppningsvis flyter allting på på bröllopsdagen utan att vi behöver oroa oss för något, det har bröllop nästan varje helg och är väldigt proffsiga.

    En rolig sak är att alla som gifter sig där får ett fruktträd planerat i deras park som märks upp med namn och datum. Så kan man gå dit sedan på bröllopsdagar och liknande och se hur trädet (och kärleken) vuxit sedan sist Hjärta 
    Åh, vilken grej med fruktträden! Var ska ni vara förresten? Har du en bild på stället?
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-20 19:40:11 följande:
    Om de håller bröllop i vanliga fall så behöver man nog inte oroa sig, jag har frågat vår restaurang massa konstiga grejer och de säger alltid "lämna det till oss, det fixar vi". Skönt värre!!

    Vilken kul grej med fruktträden! Är också nyfiken på var ni ska vara!
    Mmm, önskar vi oxå hade råd att lämna över allt till andra. Angenämt! Om vi bara inte varit så många... Tror inte våra föräldrar förstår tjusningen med att köpa sig fri från stress heller. Det är inte snobbigt eller lyxigt, bara skönt.
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-20 19:49:46 följande:
    Det är ju ett problem om man är så många som ni. Ju fler gäster desto mindre pengar kan man lägga per person.  Om man inte är multimiljonär vill säga...
    En del av våra nära kan nog inte aaaaalls förstå att vi lägger såna enorma summor som vi gör (det drar ju iväg även om vi bara är drygt 50 pers) men jag är ju en snålpetter i vanliga fall så nog tänker jag slösa just denna dag. 
    Precis. Och inte kan vi tumma på gästlistan heller, annars hade jag nog gärna gjort det. Men tycker ändå vi får sjukt mkt för hyfsat låg summa. Men det är ju skönt om man kan va avslappnad oxå och inte springa runt som en skållad råtta på bröllopsdagen sen..
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-20 20:04:56 följande:
    Har man många runt en som kan hjälpa till tror jag att det är smart att delegera ut en del grejer. Man har säkert nog att tänka på ändå...!
    Jo precis, en del saker är bra att delegera. Men till vem, det är det knepiga. Samtidigt är vi både lite stolta och vill kanske inte "släppa" på ansvaret. Vi håller hårt på bestämmanderätten. Dessutom vill vi ju att våra närmaste i familjen ska njuta av dagen de oxå. Lite knepigt är det, det hade helt klart varit jätteskönt att kunna köpa rubbet som ni gör.
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-20 20:43:55 följande:
    Jag förstår grejen, jag är ju ett kontrollfreak själv men man biter sig nog bara i arslet om man själva ska vara med och rodda i allt under själva bröllopsdagen, tror du inte? Samtidigt så vill man ju, som du säger, låta när och kära bara vara gäster. Svårt, kanske det finns några ungdomar som man kan köpa för billig peng?
    Jo, vi tänker ju att serveringspersonal och andra inhyrda får ta det stora ansvaret. Om vi känner att de klarar det men cateringfirmans personal borde va duktiga. Sen tänkte vi höra om ett av kusinbarns tonårskompisar vill tjäna en slant. De kan inte ta nåt ansvar men plocka disk, hålla ordning, fylla på snacks osv.

    Absolut biter man sig i rumpan när vi inte delegerar. Men vi är lite nervösa att om vi ger våra närmaste fingret så tar de hela handen så att säga... Vi trodde ju det när vi berättade att vi skulle gifta oss, la upp värsta planerna för hur vi skulle behålla bestämmanderätten och hålla dem på avstånd. Vi trodde allt skulle bli ifrågasatt osv. Men det blev inte alls så. De håller en väldig distans, förvånande och glädjande nog. Men samtidigt vet vi att det kliar i fingrarna på vissa att ta sig an projektet "vårt bröllop". Så liiite har vi skäl att inte delegera för mkt. Och definitivt inte än!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!