• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    bruden skrev 2011-07-20 21:11:18 följande:
    ÄNTLIGEN rör sig mitt paket Säljaren blev skitförbannad för att det hade fastnat i Shanghai så han sa att det ska skickas med en veckas leverans (han betalar) MAX och nu ser jag i tracken att det rör på sig Senast onsdag har jag klänningen! *lycklig*
    Åh, vilken lättnad!! Kan du slänga in en bild igen på vilken klänning som är på väg, har minne som en kratta ibland.
  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-07-20 21:56:18 följande:
    Så tänker vi med.

    VI har kass ekonomi, vissa saker ska våra nära & kära göra (enkla saker)typ pappa: hämta tårta & bröd på bageriet på morgonen och lämna i köket)
    En väninna: Duka fram spriten i baren kl. 20.00, en annan väninna: ställa fram godisbuffén på ett bord kl. 20.00.

    MEN sen har vi valt att bet. några tjejer i orten (ej hittat dem än,men ska annonsera) och så får de ställa fram snittar, hälla upp välkomsdryck, duka fram snbuffé, duka av, diska (snabb restaurangmaskin) och göra en del annat. Detta för att våra gäster ska slippa stå i köket.

    Det får vara värt det trots vår strama ekonomi :)

    Sen får vi väl se om JAG kan låta bli att gå in där och kolla läget/lägga näsan i blöt ;)
    Men såna grejer har inte jag heller nåt emot att delegera. Vi kommer oxå behöva hjälp med att hämta tårta, hämta oss, hjälpa gästerna att parkera osv. Det är bitarna i planeringsstadiet som jag bävar för att delegera är typ vilka viner vi ska ha, att hjälpa till med/göra förrätten, snittar osv. Risken finns att vi står där sen med sånt vi inte alls hade tänkt... Kanske.
    bruden skrev 2011-07-20 22:08:57 följande:
    Det skulle jag kunna men... Näää *fniss* Det finns ju bild i min blogg *pekar på adressen nedan*
    Okay då... Här är den jag har beställt fast jag har vinrött band:
    Hoppas att den passar bara... Längtar sååå tills jag får prova den
     
    Hm, måste missat när du visade den, minns inte alls... Men fin, en maggie va? Hoppas verkligen den blir bra!
    Amejuli skrev 2011-07-20 23:17:25 följande:
    Vill bara tipsa om hur vi gjort. Vi svarade i en "bytatjänstertråd" här på BT och har nu knutit kontakt med ett annat brudapar. De ska hjälpa oss under hela vår bröllopsdag i utbyte mot att vi hjälper dem hela deras dag. Billigt och kul! Så en sån tråd kan man ju starta om man känner att det blir allt för dyrt. Ett litet tips bara
    Smaaart!! Förvånad
  • 1700tal
    RED - åååååh, vilket ställe! Japp, me like! Vilka valv!! Men hur gör ni med borden där? Går det att anpassa till en bröllopssittning?

    Du beskrev det precis som jag vad gäller det där med risken att delegera i planeringsstadiet. Så känner vi oxå, våra föräldrar gifte sig i hemlighet på annan ort i byxor typ. Need I say more. Och svärmor är mkt förtjust i att ordna bjudningar och fester för hela släkten. Hon är helt fantastisk på att laga mat men risken finns att om vi "släpper loss" henne i planeringen av själva festen så slutar vårt bröllop som en av hennes sammankomster. Utan ett spår av sånt vi gillar, och vi prioriterar helt andra saker. Som lokalen och mkt smarrigt vin. De 2 grejorna fattar de inte alls, näsan lite onödigt tror jag... Drömmer
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-21 09:22:44 följande:
    Men hon är väl stenbock? (din svärmor alltså) Tungan uteCool
    Nej, svärmor är faktiskt... ehum.. fisk! Drömmer Det är min mamma som är stenbock...
    RED - åååååh, vilket ställe! Japp, me like! Vilka valv!! Men hur gör ni med borden där? Går det att anpassa till en bröllopssittning?

    Du beskrev det precis som jag vad gäller det där med risken att delegera i planeringsstadiet. Så känner vi oxå, våra föräldrar gifte sig i hemlighet på annan ort i byxor typ. Need I say more. Och svärmor är mkt förtjust i att ordna bjudningar och fester för hela släkten. Hon är helt fantastisk på att laga mat men risken finns att om vi "släpper loss" henne i planeringen av själva festen så slutar vårt bröllop som en av hennes sammankomster. Utan ett spår av sånt vi gillar, och vi prioriterar helt andra saker. Som lokalen och mkt smarrigt vin. De 2 grejorna fattar de inte alls, näsan lite onödigt tror jag... Drömmer
    Visst är det mysigt, längtar lite ecxtra när jag tittar på deras hemsida! Det går att anpassa , men vi skall inte ha det klassiska "honnörsbord med tre tungor" för vi tycker inte att lokalen gör sig rikigt för det. Det kommer bli bord med 8-6 platser lite huller om buller. Och så sitter vi där vi syns bäst.  Sedan har de lite myshörnor här och var med soffor och fotöljer som vi kan låta vara eftersom v inte är fullt 50 st, och det tycker vi är viktigt. Lite konjakshörna sådärGlad

    Hahaha, är du min hemliga syster som skall gifta sig med min mb2s bror?! Det låter nämligen som att vi har samma föräldrar och svärföräldrar Tungan ute 

    Mina föräldrar gifte sig i hemlighet i rådhuset, och tycker inte det är så himla noga med någonting.  Mamma hade dock kjol! Svärmor annordnar väldigt mycket bjudningar, en mysig familjemiddag innebär minst 20 gäster. Och henner sätt är det enda rätta Skrikandes Vin är vi dock överrens om, det gillar vi alla haha!
    Ska kolla på deras hemsida. Glömde det, försöker mig på lite multi tasking samtidigt. Går lagom bra, resulterar i att jag inte får så mkt gjort. Skriver här, dividerar med kineser om min klänning samtidigt och liite jobb oxå...

    Haha, precis vad jag tänkte oxå! Ska du gifta dig med min m2bs bror eller ??? Han brukar vara diskret med sina flickvänner, så nu blir jag riktigt misstänksam... Flört Vad har han nu ställt till med?

    Men gud, våra föräldrar låter verkligen likadana. Svärisarna tog inte ens kort efter deras hemliga vigsel, har inte ens vågat nämna att vi vill ha en heldagsfotograf än. Då trillar de väl av stolen!
    Skumboll skrev 2011-07-21 09:39:32 följande:
    Haha, alla vi pratat med frågar oss "varför ska ni göra det så komplicerat?". De tycker alltså att vi kan gifta oss borgerligt för det går ju snabbt och är billigt.
    Mina föräldrar gifte sig också borgerligt i hemlighet och fattar nog inte alls grejen, även om mamma verkligen försöker förstå. 
    Haha, eller hur! Och bara det faktum att vi så gärna ville va på ett slott. Den biten gick vi överhuvudtaget inte in på förrän det redan var klart. Taadaam!
    Nuu skrev 2011-07-21 09:55:43 följande:
    Min klänning är på väg! Den har kommit till arlanda och är ute för leverans med kurir! Det sura är att vi reser bort idag i 1,5 vecka... antar att sannolikheten att den ska hinna komma hem till mig innan kl 16 är rätt liten men än lever hoppet Skrattande
    Kul!! Men hur gör ni då om ni är borta 1,5 vecka, ska nån annan ta emot paketet åt er?
  • 1700tal
    Red skrev 2011-07-21 10:17:01 följande:
    Vi gifter oss också borgligt, och tycker inte att "nivån" på bröllopet har något att göra med om man tror på någon gud. Vårt bröllop blir varken snabbt eller billigt Flört, det är bara vigseln som blir annorlunda.
    Klart det inte behöver va kyrkligt för att va pampigt. Men det var ju så förr så det är nog inte så konstigt att den äldre generationen inte hänger med i nya trender.
    Pinkgrape skrev 2011-07-21 10:24:03 följande:
    Jättefint ställe ni ska vara på Red :D Jag håller med, man kan definitivt ha ett stort och fint bröllop även om det är borgerligt. Jag förstår inte riktigt varför så många tror att de måste bli korta, lite tråkiga och enkla.

    Jag blir så avis när jag ser sådana fina platser. Det finns inte här i närheten. Vi har valt ett hotell, men det är jättetrist och stelt och avskalat i jämförelse med vad jag har sett att flera här ska ha. Vi kommer ha vår middag här www.hotellaurum.se/html/konferens_tonsalen.ht... men det kommer ju vara dukat med runda bord och sådär. På bilden är det ju dukat för konferens.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Men det var väl inget fel på den lokalen? Och samma stolar som vi ska hyra från rent a tent.
  • 1700tal

    Nu har jag och vovven varit ute och powerwalkat i en tim! Har gjort det varje dag även om det inte blir springa verje gång. Men 3,5 varv i spåret kör vi nu stenhårt varje dag. Och vågen visade i morse på minus 1 kg. Äntligen på rätt väg!

    Well, som många sagt - bilder förväntas ni på alla klänningar som ramlat in idag! Japp, bildkrav har vi i denna krav!

    Vad gäller strl beror det nog lite på var du beställer ifrån oxå. Verkar som en del tillverkare lägger på lite för säkerhetsskull. Milly som jag beställt alla ifrån syr exakt på millimetern. Har beställt några av mina lite för små så de ska passa när jag når min rätta vikt men de har gått att ha redan nu tack vare snörningen (med dragkedja hade det inte gått) men då är det på håret.

  • 1700tal
    lundabrud skrev 2011-07-21 14:46:54 följande:
    Kommer troligen beställa från Millys... Får väl ge mina exakta mått och sy in i värsta fall! vill ju inte att den ska vara för liten...
    Om du ska beställa från milly och dessutom ha dragkedja/knappar så ange INTE för små mått. Den enda jag minns som beställt från milly med knappar är malin24. Tror hon angav exakt och hon fick på sig den men den var tajt (som de ska va antar jag). Sen gick hon ner ett par kilo och då satt den bekvämare..
    Red skrev 2011-07-21 14:54:49 följande:
    Duktigt! Ikväll blir det jogging för mig igen, kör varannan dag nu. Om jag någonsin kommer ifrån jobbet vill säga, går på semester imorgon och har massa jobb som MÅSTE bli klart..
    Inte klokt vad energi du har! *avis* Men just nu går det av bara farten med träningen faktiskt. Även om jag inte springer på samma vis som du. Vill bara pressa ner ett antal kilon nu och FORT!
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-21 15:15:30 följande:
    Min måste ju varit något undantag då, jag beställde ju med dragkedja och den var 7 cm större än angivet mått (över bysten). 
    Ja just det. Det var ju märkligt... Förvånad Önskar de hade gjort nån av mina lite större med tanke på hur långsamt min viktnedgång går!
    Red skrev 2011-07-21 15:18:26 följande:
    Jag försöker att tänka att ska jag duscha kans jag lika gärna springa en runda först haha! Jag tycker jag är lagom som jag är i vikt men vill tighta till mig lite överallt. Vill ha vältränade axlar och armar till bröllopet, och gärna lite magrutor till bröllopsresan Skrattande Känner mig lite stressad av att klänningen satt som en handske när jag provade den, det finns verkligen inte utrymme för något extra kilo, så jag måste ju hålla igång och träna lika duktigt de månaderna som är kvar.

    Men du är ju jätteduktig nu, det är ju börjar som är jobbigast! Måste vara super att ha hund också, så måste man ju ut och gå. jag hade gärna haft hund med mig när jag sprang, blir lite mörkrädd i skogen ibland fast det är ljust ute!
    Ööh, men asså... "Lika bra" att springa en timme när du "ändå" ska hoppa in i duschen?? Haha, köper inte det argumentet alls. Hur kan det va smidigt att toppa en dusch på 10 min med en timmas löprunda innan? Det går bara inte ihop sig för mig.

    Nej, här är vi bara fixerade vid kilon.. Drömmer Väldigt svart på vitt. Vägde 65 förut (har alltid gjort, är 175 cm), åt medicin och gick upp till 82 kg på ett halvår (nu ett par år sen). Har sen dess gått ner till ca 73 där jag ligger nu och har legat ganska still under nåt år. Så nu ska resten bort, gärna innan bröllopet. Ren och obarmhärtig matematik. Första milstolpen nu är att hamna under 70, då blir jag supernöjd.

    Ja, hunden är super! Mkt trevligt sällskap. Problemet förut har varit att jag legat på latsidan för att vara hundägare. Sambon har haft med henne när han springer och kör roller blades. Jag har cyklat med henne, men hon är rätt liten så det blir ingen motion för mig. Men nu är det andra bullar! Så har hon sin klövjeväska hon bär ett par ggr/vecka. Vi ska fjällvandra med vovven i sep så gäller att träna, både hunden och jag.
  • 1700tal

    Pinki - är det mkt saker som han måste göra då? För annars kanske ni kan få lite hjälp av närmaste familjer att rycka in och dela på hans uppgifter, din syster bl a som du nämnde. Usch, vad trist när det blir så...

    Amejuli - den blev ju riktigt bra! Och färgerna fick de till riktigt fint. Perfekt dansklänning!

    Bruden - bra jobbat med gymmet, heja heja! Jädrar vad det gick snabbt neråt för dig *fubb*. Tuppen upp!


    magiska16juli skrev 2011-07-22 09:00:17 följande:


    Hej :D...
    Jag ville bara visa min fina bröllops klänning som jag beställde från dressilyme.com ...En underbar klänning satt så bra....har sett så många fina bilder i tråden ...och denna dagen när man står där i sin klänning den är magisk..!!! lycka till er alla!!!.....
    Åh, så fin du var (är)! Försökte öppna ditt galleri för att se fler bilder men det var spärrat... Drömmer
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!