• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Sommarbrud skrev 2012-01-02 17:48:51 följande:
    1700:men det kan ju inte finnas ngt kvar av dig snart ? Smal som en sticka ! Jag ska sätta fart den 10 feb ! Mår as dåligt nu över att vara as ful :(. Ha ha ska du verkligen bara beställa en ny :)?

    Njaa, nu ska vi inte överdriva. Men tappade matlusten helt under allt som var nu och hade ingen våg på ett par månader. Blev lite chockad när jag fick vågen tillbaka. Och har fortsatt gå ner några kilon till sen dess. Tackar och tar emot...


     


    Ääh, du kommer gå ner dem igen busenkelt sen. Men vet att du känner så... Håll ut, snart är du back on track!! Hur mår du annars? Rent fysiskt menar jag? Och hur går allt med W?

  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2012-01-02 18:02:20 följande:
    1700: ja det blev ju en bonus när allt var tråkigt :) jag mår sådär faktiskt men ska inte klaga :) snart är det slut men hatar att bra gravid jag samlar väldigt Mkt vätska så kan inte ha ringar och kan ha två par skor! Fy och jag som gillar skor :) w är med vild än tam så när han sover så sover jag. Så är både ful och tråkig nu :( men i feb då jävlar ! J ska ju vara hemma varje torsdag o fredag så då ska jag fokusera på mig. Får se när jag kan träna efter snittet men ska till fjällen i slutet av mars och då ska jag ja gått ner 20 kg

    Verkar jobbigt det där med vätska... Men å andra sidan försvinner väl det rätt snabbt efter förlossningen? Det fixar du lätt som en plätt. Du sprang ju som en tok sist, det skulle aldrig jag klara!


     


    Med min ring var det tvärtom (lite "rubb it in" här, men tror du tål det ) när jag "fick" tillbaka den i ett litet paket nu i jul. Stod och slängde grejer i en sopsäck och då sa det bara "klonk" så rullade den iväg över golvet! :-O Bara tur den inte trillade i sopsäcken, då hade jag inte märkt att den åkte av. Så nu är den inlämnad på förminskning.


     


    Men klarar du att åka skidor så nära efter ett snitt?

  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2012-01-02 18:30:08 följande:
    1700: du har väl inte gett upp fluff fluff klänning helt ?
    Never!! Men är kluven mellan att beställa en likadan som den sista fast i rätt mått eller beställa en helt i spets...
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2012-01-02 18:35:19 följande:
    1700: ja man tappar mkt efter så det är bra då blir man peppar ! Du vet ju min inställning vill inte vara stor bas för att jag fått barn:). Åh jag vill oxå att min ring ska bli stor men det lär dröja den var för stor bär jag fick den och nu urk! Nej jag ska inte åka ngt gillar faktiskt mest att bara vara i fjällen :) åkte mkt förut men då var jag ganska duktig nu ebbat inte det så blir att vara hemma med p och w och deras kusin so Ska med :)

    Jo, jag vet... Men är helt säker på att du fixar det. Faktiskt.


     


    Lyx att bara va i fjällen... Brasor och raggsockar! Åkte oxå mkt skidor förr men har inte varit de sista 5 åren.

  • 1700tal
    Tinzi skrev 2012-01-03 08:39:44 följande:
    JISSES!

    Klänningen här om 20 min! Här går det undan var ju i TYskland i går kväll... !

    AAAAH, skojar du??! Tur jag slog på datorn!


     


    Och som svar på frågan ovan, inget av det jag beställt har fastnat i tullen eller kostat nåt.

  • 1700tal
    Tinzi skrev 2012-01-03 08:51:07 följande:
    hehe ja det gick fort som attan! Nu är väninnan på väg hit för att hjälpa mig m. klänningen, får se hur det går med 4 barn runt omkring oss bara heheh
    1700tal skrev 2012-01-03 08:44:45 följande:
    Sitter som klistrad nu...
    ah ! Lär dröjja 1-2 timmar dock innan den är här och jag hunnit lägga ut bild mm :)
    Bra! Stå redo med kamera! Men du kan väl lägga ut en första omdöme när du öppnar paketet??
  • 1700tal

    Tinzi - synd att den var för lång. Men förstår inte riktigt hur du menar med att släpet skulle bli kortare av en underkjol med släp? Hur då? :-/ Hursom, om det inte löser sig så har jag några milly-underkjolar till salu, både med och utan släp ifall du vill slippa beställa därifrån. Och nu vill vi se bild!!!


     


     


    Angående Milly Bridal, deras provklänningar och mailade bilder till er som undrar!!


    Förut var det så att på specialbeställde klänningar (dvs att man själv skickade in bilder som de sydde efter) så sydde de först upp en provklänning i billigt fodertyg som fotades och bilderna emailades. För ett antal 100-lappar kunde man även få provklänningen skickad till sig för att kontrollera strl, då tillkom frakt. Jag har aldrig hört nån på BT som lät dem skicka hem klänningen utan använde de mailade bilderna. Hursom, på denna provklänning fick man sen göra hur omfattande ändringar man ville och efter varje ändring de gjort på provklänningen skickade de nya foton. Till slut fick man godkänna provklänningen för att gå vidare till nästa steg i produktionen. Först då sattes saxen i det "riktiga" tyget. Efter det skickade de nya foton och bilder när det var dags för tex spetsar, pärlor, broderier osv. De sydde tex dit lite pärlor för att visa och frågade sen "är färg/täthet/mönster ok?" osv. Varje steg godkändes och när man väl godkänt var det omöjligt att ändra sig.


     


    Valde man däremot en klänning ur deras eget sortiment på hemsidan, eller en ur deras sortiment med mindre ändringar (tex släplängd, annan färg, ändrad urringning, annat tyg mm) så gjordes varken provklänning i billigt tyg eller foton togs. Då var även leveranstiden avsevärt kortare.


     


    Vad som nu verkar ha skett med de sista klänningarna därifrån (nåt halvår tillbaka) är att inga bilder kommer och så plötsligt kommer en bild på en färdig klänning. Och då är det försent att göra ändringar.


     


    Dessutom har jag viss insyn i sortimentet med klänningar som sys till företag och jag måste säga att kvalitén verkar ha blivit sämre. Frågan är om de bytt ägare, ändrat stategi el dyl efter sämre tider, men det är förstås spekulationer.


     


    Hoppas ni som läser detta kan vidarebefodra detta med provklänningarna och bristen på bilder till nya tjejer i tråden som undrar. Jag tror absolut fortf Milly är värda att beställa från, men det är inte bra om de nya beställarna tror att man kan göra massa ändringar längre.

  • 1700tal
    UngBrud2012 skrev 2012-01-03 15:40:02 följande:
    Passar på att slänga in en till fråga till Kina-experterna... underkjol.. Är det något man alltid har under en brudklänning och behöver man det till dessa Kina-klänningar?
    Det beror på modellen snarare än om det är en kinaklänning.. Underkjolen ska passa klänningskjolen. En del klänningar har inbyggd underkjol, då behöver du inte köpa till en. Det bekvämaste tycker jag är med tunna ringar (brukar dessutom va ställbara så man kan ändra vidden) som ger benen full rörelsefrihet. Skönt när det är varmt oxå. Men fråga efter underkjol när du ska beställa. Om den inte är inbyggd (vilket inte någon av mina har eller de jag provat i butik heller) så är nog lättast att be dem om den underkjol som passar bäst till den modell du väljer.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!