• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    De priserna är vad jag hört också, och ungefär hälften för en insättning av ett nerfryst. Om man går privat alltså. Här får man tydligen tre försök gratis, jag trodde ju att det betydde tre instättningar men en vän förklarade att det är tre äggplock man räknar. Dvs, om man får ut många ägg får du sätta in samtliga nerfrysta "gratis". Men det kanske är olika det också beroende på var man bor. Hormonbehandlingarna verkar inte vara det minsta kul, ser bara hur min vän mår av det och det gör ju nästan ont i en själv.

  • Skumboll

    Finns ju inte en sportmössa att man ska hinna läsa ikapp här alltså.... ni kacklar ju på rätt bra! FörvånadFlört


    daniiel skrev 2012-02-28 16:36:26 följande:
    Jag var så glad över CSN tidigare idag och så förstör försäkringskassan allt!!! Jag har alltid tidigare försvarat dom, för vi har aldrig haft några problem med dom. Nu har vi fått söka om vår vårdbidrag för vår dotter (görs med 2års mellanrum) och jag har aldrig hört på maken till otrevlig kärring som ringde idag! Hon nekade oss allt, sa att ingen vi hade skrivit (samma som alla andra gånger, fast minus blöjor) var något vi kunde få ersättning för. Vår dotter är ju på dagis och mår bra tyckte hon. Att hon har fruktansvärt långa infektionsperioder, inte orkar vara heltid på dagis eller gå på en vanlig promenad var ju inga problem. Att hon knappt äter och att hennes sovsituation är hemsk - nejdå, inga problem. Att jag fått traggla på VUX i 4år (8 terminer, hade egentligen klarat det på 2) pga dotterns långa sjukperioder... näää vadå.. det räknas inte. Att jag nu måste studera en termin utan studiemedel alls för att jag haft det så krångligt i så många terminer tyckte hon inte var en giltig form av typ bortfall av inkomst eller liknande. Hur i helvete ska vi kunna leva när jag inte kan plugga heltid ens, än mindre ha ett jobb + plugga och efter jag pluggat klart inte kunna jobba heltid eftersom dottern inte kan vara heltid på fritids?! Vi har läkarintyg från dotterns hjärtläkare som bekräftar allt som vi skrivit, men det tyckte hon inte stämde alls. Ursäkta, men hon har inte ens träffat vår dotter och än mindre prövat leva vårat liv. Jag är så fruktansvärt arg och besviken nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Får vi inte vårdbidraget beviljat, så måste vi flytta till något mindre utanför stan och dottern förlorar alla sina vänner. Nu kommer jag må fruktansvärt dåligt i 2månader tills vi får veta....
    Hua, verkligen frustrerande! Tanterna på FK kan verkligen konsten att bryta ner en. Kan du komplettera ansökan och förtydliga ytterligare? Finns det några gamla domar som du kan hänvisa till?
    Sökte assistans för sonen för ett par månader sedan och då göra ju även en ny bedömning av vårdbidraget... är livrädd!! Tidigare har vi haft vb till sonen är 19 så jag har ju egentligen aldrig behövt söka om, men nu gick det av bara farten. 
  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-02-28 21:20:08 följande:
    Haha ja, är man inte inne ett par gånger om dagen, så hänger man inte med ;P

    Nja, jag tycker att vi skrivit så tydligt som vi kan. Vet inte hur många A4-sidor, samt allt vi berättat muntligt för henne. Då sa hon ju visserligen emot oss i allt vi sa. Hur hon nu kan veta något om vår dotter som hon aldrig ens träffat. Vi har ju alltid fått det beviljat tidigare, utan problem, men då hade vi en annan handläggare också. Att det ska spela så stor roll är ju hemskt egentligen. Läkarintyget bettyde inget för denna människan heller, hon praktiskt taget sa att läkarna bara hittade på och hade fel. Jag förstår faktiskt att du är livrädd, det är fuktansvärt och vi har ju pratat med många andra föräldrar som också haft det jättekämpigt med vårdbidraget. Jag hoppas dock att det ska gå bra för er del och ni slipper ha att göra med en likadan människa som vi!
    Jag är ju glad om jag hinner in nån gång i veckan...

    Det är ju en himla tur att det inte är hon som tar beslutet. Samtidigt kan man ju fråga sig hur tungt hennes bedömning väger när beslutfattaren tar beslutet.... Hoppas iaf att hon tar sitt förnuft tillfånga! Jag vet exakt hur det är att vara beroende av vårdbidraget, det är min enda inkomst och utan det går vi inte runt. Sorgligt men sant! 
    Tack och lov är vår assistanshandläggare väldigt vettig, vid hembesöket så fick jag en bra magkänsla. Och det är ju hon som samtidigt gör den nya bedömningen av vårdbidraget så jag hoppas verkligen på det bästa. Återstår väl att se om man ska skratta eller gråta när beslutet kommer. 

    Lycka till på sjukhuset idag, hoppas allt går enligt planerna!!
  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-02-29 14:42:59 följande:
    Precis, jag skulle hemskt gärna vilja se hennes kommentarer kring det hela. Nåja, nu kan vi bara hålla tummarna för det bästa :)

    Ja, visst är det sorgligt men sant, precis. Vad skönt för er att ni fått det beviljat iaf och jag hoppas verkligen inte att det ska vara några problem när ni söker om det. Får man fråga vad er son har för handikapp/sjukdom? Det låter ju bra att h*n verkar vettig iaf, det har så stor betydelse :) Bådar ju gott också om det är samma som har hand om vårdbidraget :)
    Tummar hålls! Och går det inte vägen får ni överklaga!! 

    Han har autistiskt sydrom, utvecklingsstörning, sondmatas via gastrostomi, extrema kräkanfall (antagligen någon neurologisk sjukdom men man vet ännu inte vad). Sedan är han infektionskänslig, har astma och har lätt för att aspirera vilket är rena bieffekter av hans andra problem. 
    Vi får väl se vad det blir av det, handläggaren trodde iaf att vi skulle få behålla halva vårdbidraget men jag tror ingenting förrän jag har det på papper.
  • Skumboll

    Sommarbrud: Mår hyfsat okej faktiskt, lite (mycket!) halsbränna och en del värk i benen och så har jag nog lite sammanväxningar i snittet som gör rätt ont nu när magen växer. Känner mig tung och stor som en flodhäst, haha, men så illa är det nog inte. Jo men jag mår faktiskt bra, orken börjar komma tillbaka och jag jag börjar sy lite till lillan. Är i vecka 21 nu, så mer än halvvägs!

  • Skumboll

    Anny: tyckte det lät som ett bra pris! Jag betalade 4500 för hår och make och då kom hon ut till mig.

  • Skumboll

    Sommarbrud: Tycker inte att något funkar mot halsbrännan faktiskt... eller, det som lindrar lite är att äta - inte bra för vikten! Jo men det gör ont på en punkt i snittet och strålar uppåt i magen i vissa ställningar (typ upprätt, känns bättre när man sitter ner). Vid en op kan man få sammanväxningar tydligen, dvs vävnad som växer samman inne i magen. Och det kan man känna av när magen och vävnaderna ska töjas ut igen när magen växer. Huuuuu, pinnstolar.... Benen there, done that. Jag (eh, maken) målade dem dessutom. Fyyy vilket jobb det var! Men blir ju såklart supersnyggt när det är klart. Fram med symaskin bara, övning ger färdighet!

  • Skumboll

    Just me: Jadå, jag knaprar både novalucol och galieve... Funkar ungefär de första 15-20 minuterna sen är halsbrännan tillbaka! Har tom tagit några losec men tycker inte att det gör så stor skillnad faktiskt. Får väl fortsätta äta och härda ut...

  • Skumboll

    Sommarbrud: Ja det ska bli roligt med en tjej faktiskt, men det känns lite märkligt och är en stor omställning när man förväntat sig en pojk till.

  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-02-29 22:05:52 följande:
    Tack :)

    Oj, det var en hel del det där du. Jag förstår om du har dina/ni har era händer fulla. Har ni ett helt vårdbidrag nu? Varför skulle ni bara få behålla halva? Jag håller då verkligen tummarna för er också!

    Och vad mysigt med en liten flicka :) Det är faktiskt väldigt kul att göra hästsvansar och köpa kjolar :D Även om jag själv gärna skulle vilja ha en pojke om vi får en till, ja, en tjej går bra också givetvis ;P Men just att ha en av varje skulle vara lite mysigt :)
    Ja, det finns inte så mycket tid över till sig själv... varken dag eller natt. Men men, man vänjer sig. 
    Japp, vi har haft helt vårdbidrag sedan han var två år. Anledningen till att vårdbidraget sjuknker är för att vi sökt personlig assistans. Personlig assistans tar ut vårdbidraget så att säga, men att ändå få behålla halva vårdbidraget är riktigt riktigt bra har jag hört (ofta upphör det helt när man får personlig assistans).

    Det ska bli väldigt kul med en liten tjej, speciellt eftersom syskon på min sida inte verkar kunna få tjejer (typ alla syskonbarn är pojkar!). Nu går jag lite mot strömmen... haha!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!