• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Och Italia08, din klänning är gudomlig!! Svårt att se kvalitén på stenarna men det ser väldigt fint ut. Skulle va kul att se sen med underkjol oxå.

  • 1700tal
    julle79 skrev 2012-01-21 17:12:31 följande:
    hahah jag ser nu att ajg läste för fort...de står ju www.helenebridal.com på den som låg här de va ju inte samma sorry..:-/
    Aha. Har dock inte hört nån som beställt från någon av dem.. :-/
  • 1700tal

    Usch, har såna kval... Kan verkligen inte ha nån av de kinaklänningar jag beställd hittills, de är för stora. Nu är jag i valet och kvalet att beställa ytterligare en (den jag visade för ett tag sen från milly) och så får den gälla. Eller köpa ett original. Var och provade idag och gillade verkligen ett par st men då är det närmre 10 000 kr. Vilket hade varit ok (vi har mer att röra oss med än förut) men i samma veva idag lämnade jag in min ring för att den ska göras om till mera min smak. Det kommer kosta en del, inte långt ifrån vad en klänning här kostar och nu börjar jag fundera på om jag borde beställa en ny kinaklänning i mina nya mått trots allt.. Men börjar bli lite ont om tid, då måste jag göra det nu. Usch, det här känns inte roligt längre...

  • 1700tal
    Tinzi skrev 2012-01-21 18:38:43 följande:
    :( synd! Du som ofta handlat m. dem, några tips på hur man skall agera?

    Problemet är ju bara att jag har fått enl de mått jag beställt, har inte behövt ta strid med dem. Förutom ang. tygprover men där redde vi ut missförståndet efter en del tjafs.


     


    Jag tror ju att du tjänar på att ligga i (fast utan att bli arg eller vara oförskämd för då blir de förolämpade och vägrar hjälpa) och envisas med att du tycker klänningen är fantastisk men felsydd i måtten. Och poängtera gång på gång att du inte har råd med en ny eller att sy om den.


     


    Förstår verkligen din oro och har ju följt din beställning från lååångt innan du beställde och har förstått hur ont om pengar du har. Det känns så jättetråkigt att det inte blev bra, även om du passar så fint i den osv. Men om vi ser bortom att Milly fixar till det, ger tillbaka pengar osv. Den här kompisen du har, har du pratat med henne om hur mkt hon vill ha att ta upp den i längd? Ni känner ju varann och hon måste väl känna till att du inte har budget att lägga nåt mer på klänningen? Tror du inte hon kan va snäll och hjälpa dig till några hundralappar? Är hon bjuden på bröllopet tex? För isf kan du ju be om hjälp med klänningen istället för present?

  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-01-21 19:52:27 följande:
    Just ja, du visade ju bland annat denna underbara klänning! Beställ den! ;D
    Haha, du ser... Ska beställa idag, ska bara bestämma vilken det blir.
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2012-01-22 09:59:26 följande:
    Svårt val...
    På minussidan: Med tanke på att Milly fått en del negativa recensioner på slutet, kan det ju kännas osäkert att beställa från dem nu.
    Att ta beslut under tidspress är ju aldrig kul...
    På plussidan: Du har ju beställt så mycket och därför etablerat en relation till dem, så jag tycker det inte borde vara några problem m att beställa en till från Milly...
    Priset.
    Du kan säkert sälja vilken klänning som helst, de du fått hem har ju varit underbara.

    Äsch, beställ du från Milly (eller prova nån annan site om du känner dig äventyrlig!). Jag tror det blir toppen!
    Har bestämt mig för att beställa. Lämnade in min förlovningsring för att göras om helt, det kommer kosta lika mkt som en svensk klänning. Fick dessutom lämna in den andra ringen oxå för förminskning (kostar rätt mkt när det är stenar i), dessutom har en diamant trillat ur och det ska fixas samtidigt. Så i början av feb ska jag hämta ut mina 2 ringar för närmare 10 000 kr. Med andra ord - Milly!
  • 1700tal
    bridetobe2013 skrev 2012-01-22 15:17:42 följande:

    Visade m2b klänningen jag funderar på att beställa igår. Kommentaren : Va? Ska du ha en sån? Men vi ska ju bara gifta oss i rådhuset.


    Jag vet sa jag. Men det är den klänningen jag gillar. Jag ska bara gifta mig en gång och vill inte ångra mig på klänningen. Har redan kompromissat hela bröllopet. Även om jag oxå tycker att det skulle passa bättre med en enklare klänning. Har hittat 2 som känns ok. Men vill ha "the one". Tror han tyckte det kändes som att om jag har en sådan fin så måste han också vara jätte fin....


    Ngn som vet ngn kina sida där man kan beställa ngt snyggt till sambon?


    1/6 2013

    Äh, tycker det är dags att avliva myten att borliga bröllop ska vara nedtonade och avskalade. Vilken klänning är det du tänkt beställa då? Och han måste väl inte va superuppklädd för det, vanlig kostym passar ju till de flesta klänningar.


     


    Vilka är de två som är "ok" och vilken är "the one"? Visa!


     


    Tror det är landy, my love bridal och dhgate som har herrkläder. Vet dock inte om de är så bra. Tror Daniiel beställde mannens klädsel från en av dem.

  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2012-01-22 16:26:14 följande:
    Se där, då är ju det bryderiet ur världen! Vad kul att det blir en klänning till! Vi väntar med spänning på resultatet, som vanligt!

    Vilka ringar var det du hade? Från Schalins, eller? Trist att det ska kosta så mycket att förmiska dem!

    Japp, nu har jag pejlat med blivanden oxå i mina funderingar kring vilka modeller och han visade sig ha samma smak, han gillade klänningarna som jag övervägde. Så det blir två nya, det ursnygga "riskkortet" (fast med lite mjukare sweatheart-linje):



    Och det superbilliga safekortet (fast med släp förstås):



     


    Förut var ringkombinationen så här:


    Schalins Tindra



    ihop med Schalins Verona:



    Nu blir det istället den nedersta (Verona, som jag älskar) ihop med:


    237-33.12


  • 1700tal
    bridetobe2013 skrev 2012-01-22 16:35:35 följande:

    Det blir ett litet bröllop med närmast "sörjande". Grejjen är att jag har kompromissat med ALLT. Har sagt att klänningen kompromissar jag inte med. Vill inte ångra mig efteråt att jag valde en simpel klänning. Men om sambon har en svart kostym. Vad ska han ha mer? Skorta slips? Färg? Tips tack


    1/6 2013
    Den sista du visade, dvs "the one", var SÅÅÅ mkt finare än de andra! Och inte alls extrem eller extravagant på nåt vis! Din blivande kan väl ha vilken enkel kavaj som helst till den utan att vara underklädd. Särskilt som du säger att du kompromissat på allt annat, kompromissa INTE med klänningen för den var enkel, stilren och väldigt vacker! Perfekt och alldeles lagom för borglig vigsel (säger hon som gillar fluff och mkt tyg i alla sammanhang). Du ska absolut inte känna dig överklädd i den, den var bara vacker helt enkelt...
  • 1700tal
    bridetobe2013 skrev 2012-01-22 16:35:35 följande:

    . Men om sambon har en svart kostym. Vad ska han ha mer? Skorta slips? Färg? Tips tack


    1/6 2013

    Antingen kan han ju ha vit skjorta (då blir det ju lite mer uppklätt) eller kanske en ljust färgad i en färg han själv gillar? Matchande slips om han känner sig bekväm med det men tycker inte det är ett måste för att "matcha" dig i din fina "the one"-klänning, det skulle funka utan oxå. Har han bara en mörk kostym så är ni definitivt på samma "nivå", oavsett detaljer.


     


    Har ni nåt färgtema? Kanske kan ni matcha din bukett med hans skjorta eller slips?

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!