• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    DD, du får förnya löftena i stor fluff-fluff så småningom! Märkligt med mig då, har visst gått åt andra hållet. Tycker min klänning är förskräckligt återhållssam (med mina mått mätt)... Men kul att du går åt "rätt" håll iaf.


     


    Gillade den första skarpt. Även den sista var cool. Även om den i mitten förmodligen är mest lagom till en sommarfest... Måste det vara axelband?

  • 1700tal

    Kan ju visa några från Milly som jag är/varit på vippen att beställa som festklänningar, särskilt den sista. Den är jag lite kär i...


     




  • 1700tal
    bridetobe2013 skrev 2012-02-07 13:30:39 följande:
    Förstår inte hur era nerver klarar att beställa flera klänningar. Jag har beställt 1 som dom inte ens börjat sy än (beställde för några veckor sen men visste inte om nyåret).... Dom är tillbaka på måndag. I vilket fall så håller jag på att få magsår av väntan. Börjar fundera på varför jag snålade och inte beställde från mylove. Men en kompis har beställt från dailymoda och hennes klänning blev underbar. Fast man undrar ju hur det kommer gå. Nervös som aldrig förr...(biter på naglarna)
    1/6 2012
    Hehe, men det är ju just så man SLIPPER magsår - genom att beställa mer än en.
  • 1700tal

    Tror Daniiel hade det i sin men är inte säker.. Jag har inte det i några av mina.

  • 1700tal
    Minuz skrev 2012-02-07 15:59:37 följande:
    Sedan.............. Kan man "bleka" färgen på en brudklänning?
    Javisst ja, det frågade du om innan.. Alltså, tyget i sig borde inte va nåt problem att bleka, det är ju vanlig polyester. Men det är ju så vansinnigt MKT tyg, dessutom brukar man ju färga med hjälp av tvättmaskinen. Och fråga är ju om den ens går i? Låter egentligen som ett smått vansinnigt projekt.. Men vad ska du göra med klänningen annars? För om du inte har andra planer för den, varför inte testa? Men med risk för att det blir platt fall förstås. Jag gillar ju såna riskabla expriment (har ju klippt, sprättat osv rätt friskt i mina klänningar) och skulle glatt prova själv. Men alla är inte som jag...
  • 1700tal

    Sommarbrud - grattis till nykomlingen!!! Vad skönt att det gick bra! <3


     


    Minuz - NEJ NEJ NEJ, inte klorin!! Det finns särskilt medel för färgning i tvättmaskin. Används ihop med salt. När man ska göra tyget ljusare brukar man först avfärga, sen färga med den kulör man vill ha. Googla på textilfärg/textilfärgning.


     


    Pälskling - välkommen hit! Massa fina bilder! Håller med om att nederdelen på den sista bilden var väldigt fin. Och låter som en "snäll" A-linje passar din figur. Är oxå päronformad, kanske inte lika mkt som du men nästan. Är nog 36-38 upptill och 40-42 över höft och rumpa. Har du provat nåt i butik? På mig passar det väldigt bra med en som går ner liiite över höften, men inte ner över hela rumpan.

  • 1700tal
    Red och Minuz - Jo, både satin och taft är i 100 % polyester. Så det skulle inte gå att färga alltså? Hm..
  • 1700tal
    Minuz skrev 2012-02-09 10:12:33 följande:
    Vad skulle vi göra utan dig 1700tal?!? Skrattande
    Hehe, dränka brudklänningar i klorin för glatta livet kanske..? Nevars, är verkligen inte insatt i det här med färgning. Har bara gjort det ihop med andra och då var det bomull. Från mörkbrunt, först avfärgade vi (och då såg det inte klokt ut, konstig dassig blek färg) och färgade sen ljusare beige. Blev jättebra.
  • 1700tal

    Daniiel - coolt! Svart blev den ju inte men väldigt snygg ändå! Intressant att se hur olika material svarar olika.


     


    Minuz - Undrar vad han menade med detta? Polyester är ju ingen färg, utan ett material... *konfundersam* "Polyester är en färg som man trycker in i plagget med flera hundra kilos tryck".

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!