• jennifaer

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Flört1700tal skrev 2011-04-01 20:18:39 följande:
    Hehe, som min mamma alltid säger (skåning):

    "Sverige består av skåne och där norr om liggande fäbodar"

    Sen hade min mormor en sån där sverigekarta där skåne är jättestort och resten avtar uppåt liksom och blir mindre och mindre...

    Men i brist på Maltas värme kan jag tänka mig österlens medelvarma solstrålar oxå... Så länge... Där kan man iaf plantera fikonträd och olivträd (med lite extra pyssel) på friland... Flört
    Voj voj voj häruppe är ju allt under skellefteå söderland där alla lika gärna skulle kunna bo i fjollträsk. Ingen skillnad på var man bor, alla är söderlänningarSkrattande Tyvärr kom jag direkt från östergötland när jag flyttade upp till en norrländsk by och hade därför inte den mest hmmm neutrala dialekten om man säger så
  • jennifaer
    Skumboll skrev 2011-04-01 20:28:13 följande:
    Hahahaha.... förlåt men jag är ganska lättroad idag!

    Du ska bli dietist alltså... hur långt har du kommit? Kan du något om barn och energibehov? Drömmer
    Ja jo lite grann jag har läst en extra specialkurs om barn så lite kan jag förhoppningsvisSkrattande Något särskilt du vill veta?
  • jennifaer
    1700tal skrev 2011-04-01 20:34:05 följande:
    jennifaer skrev 2011-04-01 20:25:03 följande:
    Hahaha ååh nej! Det lät som något min sambo skulle kunna göra. Men trots blodet blev jag sjuuuukt sugen på att dra ut och springa! Tyvärr har man ju dragit på sig årets dunder-dagisförkylning så det blir soffläge hela helgen
    Fniss, liite påverkad av bubbel och annat ska jag försöka att inte dra den självklara parallellen mellan ditt behov att lära sig hur barn blir till och din och sambons lust att ut och springa en frekväll... Öhum.. Drömmer
    Hahahahaha jag dööör!!!! Jag tänkte inte ens på detSkäms
  • jennifaer
    Skumboll skrev 2011-04-01 20:34:06 följande:
    Ja, jag har ju en speciell liten unge som vi inte riktigt vet om han har något tjall med ämnesomsättningen. Men iaf, hur mycket kcal bör ett barn på 3,5 år/15 kilo få i sig? Det är ju svårt att säga såklart eftersom barn är olika men rent generellt.
    Aha ja jag kan ju bara säga generellt men jag kan det inte i huvudet så jag ska springa och slå lite i mina böcker. Återkommer snart med svar!
  • jennifaer
    Skumboll skrev 2011-04-01 20:39:18 följande:
    Gulle du! Kyss
    Nej då jag tycker bara att det är kul och det är bra träning. Det är ju väldigt viktigt att du kommer ihåg att det här är väääldigt generellt bara! men ca 1400kcal eller 6000kJ ska en treåring på 15 kilo få i sig. Men har ni inte tillgång till en dietist som hjälper er?
  • jennifaer
    Pimpinellros skrev 2011-04-01 20:48:43 följande:
    Hej tjejor.

    Har hängt med sedan förra kinaklännings-tråden = awesome!  Och nu när ni tagit steget till ett litet "friare" forum måste jag skjuta in min stora oro inför den stundande dagen.

    Har nämligen inget med klänningen att göra. Men ni brudar verkar vara så härliga så ni kan säkert hjälpa mig lite på denna punkt. Nämligen med fotograferingen!

    Inte för att jag är fotograf, verkligne inte! Men jag ser ändå bilderna framför mig, hur jag vill att dom ska se ut. Men hur ska jag förmedla detta till fotografen!? Hur ska jag få henne att se det ur mina ögon?

    Usch....
    kanske kan du leta efter bilder på nätet som ser ut som de du vill ha och visa dem för fotografen? Det finns ju enormt mycket fotografer med portfolios som man kan visa som exempel.
  • jennifaer
    Skumboll skrev 2011-04-01 20:56:25 följande:
    Jag vet, jag vet.... 1400 var ungefär vad jag kommit fram till också (ja jag är både hobbyläkare, hobbysyrra och hobbydietist - allt i ett!)
    "Vår" dietist har varit utlånad till neonatalen under en längre period nu men ingen på verkar riktigt veta vad man ska göra med sonen, för problemet är att han i snitt får i sig 2000 kcal/dgyn men har stått stilla på 15 kilo i 1,5 år. 
    Tänk om man hade den ämnesomsättningen...
    Ja det är ju tyvärr så att området är så förbannat komplext att det ibland kan vara helt omöjligt att säga varför vissa går upp så mycket i vikt och varför vissa inte gör det. Jag kan inte heller hjälpa dig mer för jag har inte haft min kliniska utbildning än. Och jag antar att de har kollat alla problem med upptag och sånt? för om har har dåligt upptag av maten spelar det ju ingen roll om han äter mer om det ändå inte tas upp av kroppen.

    Ja guud tyvärr har jag ju typ den förbränningen och ligger på mina trygga 47-48 kilo hur mycket jag än trycker i migObestämd
  • jennifaer
    1700tal skrev 2011-04-01 21:07:17 följande:
    Men varför? Fattar det inte riktigt... Är det en facebook-grej nu igen eller vad kom det uttrycket ifrån?
    Haha kära Agda 92 är det är ganska gammalt uttryck. Jag vet inte hur gammalt (för jag är ganska ung) men nog användes det i alla fall ett bra tag före facebookSkrattande
  • jennifaer
    Skumboll skrev 2011-04-01 21:13:06 följande:
    Ja, det är ju det... börjar bli gråhårig snart! 
    Mycket är kollat, hetaste tipsen har varit metabola och mitokondriella sjukdomar. Det är ju så luriga sjukdomar så vi vet inget säkert ännu. 
    Jag tackar gudarna för nödvägen in (knappen på magen) så att man kan peta i honom kontinuerligt. 
    Mmm men jag lovar att om det inte är fixat när jag är klar kommer jag och blir specialist åt erSkrattande 
  • jennifaer
    Pimpinellros skrev 2011-04-01 21:03:31 följande:
    jennifaer och skumboll: jo jag her letat runt, men tycker det är super svårt. sen så har vi ju tyvärr inte så stor budget till just detta. så valet av fotograf är ju knivigt redan där. tänk om jag inte lyckas förmedla vad jag önskar och inte alls blir nöjd?
    Ni kan inte kolla hos någon på något mediaprogram som fotar? De är ofta otroligt duktiga och billiga så då kanske ni kan få dem att ta en extra omgång foton då ni går igenom hur ni vill ha det, de får ta provfoton m.m Då får de portfolio och ni får vara säkra att ni får det ni vill ha.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!