• Tinzi

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    En fråga...ni som beställt från Millybridals..har de suttit bra? passat bra efter era mått? 

  • Tinzi
    Skumboll skrev 2011-05-23 12:45:48 följande:
    Vilket placeringskort röstar ni för? Det ska alltså vara vikt på mitten. 


    Nummer 2. det var helt klart finast! :)
  • Tinzi

    Tips snälla!

    Jag har just gått ner 40 kg genom vikt OP, jag ska gå ner 10 kg til kanske.

    Saken är den att jag vill beställa min klänning NU, fast att det är 11 mån kvar till bröllopet (jag är planeringsmänniska och jag har kärv ekonomi, så vill passa på att köpa in klänning  från Milly och allt som kostar lite mer redan nu när vi får pengar tillbaka på skatten , de försvinner annars ;)

    Hur hade ni gjort...beställt i den stl jag har NU, eller dratt av 1-4 cm på de mått jag har idag? (ska ha måttbeställd för måtten på standard stl passar inte min kurviga kropp)

    Hur har era klänningar varit? lagom? stora dvs lite extra utrymme?

    Tänker ju att det borde vara lätt för en sömmerksa att sy in, men svårare om det är för litet.....! 

  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-23 14:28:45 följande:
    Om jag hade varit du (och då menar jag inte att du ska göra så utan hur jag hade tänkt i ditt läge) och räknat att gå ner 10 kg till så hade jag beställt med snörning, dragit av ungefär på midjan (om man räknar att 1 kg är ca 1 cm i midjan, som man brukar), alltså ca 5 cm i midjan och kanske 2-3 cm på stuss och byst. Då blir det ju ett ganska stort spann för nedgången, går du "bara" ner 3 kg blir den alltså lite liten och då får snöra den lite tajtare, går du ner 5 kg så passar den perfekt och går du ner alla 10 kg så blir den nästan helt ihopsnörad i ryggen. Men det är bara jag det...

    De klänningar jag beställde från Milly som var ca 5 cm för litet midjemått (beställde så med flit för jag går oxå ner i vikt) gick att ha redan nu (fast på gränsen) men kommer sitta ännu bättre sen.
    Oki, dock tror jag inte det är snörning på min.... :( Bilden har jag bara från framsidan, och de ska spec. göra den fast de eg. slutat att göra sådana för 1-2 år sedan..men kanske får kolla m. dem om de har fler bilder eller fråga...men 1 cm per kg då ca ...oki :) Tack! 
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-23 14:38:28 följande:
    Fast milly specialsyr ju klänningar hela tiden och du bestämmer ju själv om du vill ha snörning eller dragkedja. Vilken bild är det? Kan du lägga in den i tråden? Skrattande
    Här kommer bild, men den hjälper nog inget för den är på framsidan bara ju... :(
    Jag tror dock det är m. dragkedja på...skall nog maila dem nu å kolla...

  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-23 17:48:05 följande:
    Men då ska den magiska fen hjälpa dig! Svisch med trollspöet... Drömmer Jag förminskar inte bilderna så du kan spara dem på din dator som de är - ni andra får ursäkta... Skrattande Den har art.nr WG1191 och är inte ute ur sortimentet, de har nog bara tagit bort den från sidan tillfälligt. Mönstret har de kvar och det är bara att välja snörning istället, det kostar inget extra och tar inte längre tid!
    Åh, tack! Jo den finns kvar, men jag måste beställa via mail sa dom.

    Nu kom jag dock på att jag inte gillar hur den ser ut nertill med först fluff å sen rakt tills spetsen kommer...satan! Får fråga om de kan göra allt rakt istället :)t

    Dock tror jag inte at jag vill ha den m. snörning....tycker den är fin som den är. Ser dock et tproblem TILL :( Ser ut som att det blir svårt att ha nån BH under...hur låg ska inte den vara i ryggen lixom :(
  • Tinzi
    Miceme skrev 2011-05-23 18:16:46 följande:

    !:an skumboll!


    DD: Du kommer dö av skratt när du ser kopian på kjolen på klänningen, jag skrattar än !


    Tinzi: Jag skulle dragit av 2-3 cm då finns det fortfarande utrymme att snöra in lite till utan att den blir för liten samtidigt.


     


    1700-tal: Hoppas att inte dina gäster hört talas om den heller =)


    Ja jag gör nog så :) beställer den lite mindre än vad jag har nu :) Sen ska jag fråga om de kan skippa allt puff i tyget och bara göra den "rak" så att säga :)
  • Tinzi

    Nån som vet om Milly brukar/tar extra avgift för att göra ändringar? dvs ta bort allt fluff i min klänning tex? Eller korta ner så man inte får släp? osv....

  • Tinzi

    Hjälp...ska skicka mail till Milly om några dagar (då min kära duktiga syster översatt mitt brev till dem på BRA Engelska ) Jag ska göra om, lägga till, men nu funderar jag även om om man kanske borde höjja ryggen för att kunna ha en BH. Hur hade ni gjort? För det finns väl ingen bh som jag kan ha till den där ryggen? Och med mina hängisar blir det nog inte bra utan BH ;)


  • Tinzi
    BlueEyedAngel skrev 2011-05-24 10:09:54 följande:
    Idag är jag så j-la nervös leveranstiden på mina klänningar var 17-40 dagar och IDAG är det 40 dagar!!!
    Hoppas verkligen dom kommer idag!!!
    Åh! :) Kan tänka mig att du är pirrig! Den komemr säkert snart!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!