• Miceme

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    På de bilder jag sett på original vs kina kopia så upplever jag mer att kjolarna tappar i fluffet på kopian. Det känns lite konstigt att kopian skulle ha mycket fluffigare kjol än originalet.

    Men jag är ju långt ifrån någon sömmerska

  • Miceme

    På överdelen där så tycker jag kopian är snyggare än originalet faktiskt det blev inte så mycket på det. jättefina detaljer

  • Miceme
    nica83 skrev 2011-04-14 16:02:19 följande:
    Är det någon här som ska köpa in cateringbuffé till bröllopet? Vad har ni fått för prisförslag? Vi fick ju ett prisförslag på 410 kr per person för en lite lyxigare norrlänsk buffe men det känns dyrt Så svårt,
    Vi har beställt buffe utav stället vi ska vara på 189 per person halva priset för barn upp till 12
    Vi har bytt ut potatissallad mot gratäng. personal och porslin ingår

    Exotisk buffé


    Rostbiff, Lönnebergaskinka, Kalkonbröst, Rökt Lax, Camembert, Cambozola,
    Cheddar, Mängder Av Exotiska Frukter & Bär, Fransk Potatissallad, Samt Nybakat Bröd och Smör

    Pris 189:-/Person

  • Miceme
    1700tal skrev 2011-04-14 16:20:28 följande:
    Miceme - Jo, håller med, kopiorna brukar se plattare ut. Här verkar det vara tvärtom. Mm, håller med, kopians överdel är mkt snyggare även om jag ser likheterna. Men avslutet på broderingarna nedtill, alltså mellan överdel och kjol är mer spetsigt på maggies och det gillar jag inte. Sen har de nog varit lite mer sparsamma på pärlmängden i kopiorna vilket bara kommer klänningen till nytta i mina ögon och i min smak. Men kjolen fattar jag inte, framifrån ser det ju inte ut att vara samma konstruktion.
    Ja det får inte vara massa pärlor i broderierna och spetsen , det var ju därför jag tog bort ärmarna/båtringningen på min. Blir för mycket "mitt stora feta grekiska bröllop ala 80tal"
  • Miceme
    1700tal skrev 2011-04-14 16:28:00 följande:
    Det var riktigt bra pris. Och byta till varm gratäng gör ju allt mkt mer matigt oxå.
    Miceme skrev 2011-04-14 16:23:29 följande:
    Ja det får inte vara massa pärlor i broderierna och spetsen , det var ju därför jag tog bort ärmarna/båtringningen på min. Blir för mycket "mitt stora feta grekiska bröllop ala 80tal"
    Precis. Som det var på min första där jag sprättade och sydde om en hel dag! Huuu för 80-talsspets...



    Jag älskar potatisgratäng! är lite känslig med mat men denna buffen tycker jag om allt på.
    Den kanske är något enkel för ett bröllop men jag tror ändå att det är mat alla tycker om
  • Miceme
    1700tal skrev 2011-04-14 16:41:48 följande:
    Nä, tycker inte det är för enkelt. Enkelt och omtyckt kanske men inte för enkelt.

    Sista bröllopet vi var på hade några slemmiga sega köttskivor av diffust slag, (sönder)kokt potatis och brungröna ärter direkt ut kantinbehållarna (a la skolmatsbespisning)... Och inget mer. Sen var det tårta vid midnatt. Den bröllopsmiddagen används fortf som skräckexempel (men inte så det stackars brudparet hör)!

    Din buffé kommer alla gilla!
    Tack vad snällt!
    Stackars brudpar de skämdes säkert också!

    http://viewer.zmags.com/publication/59bf0b63#/59bf0b63/2 här är en länk till guldfynds kampanj blad där är den med som jag såg
  • Miceme
    1700tal skrev 2011-04-14 16:43:31 följande:
    ME TOO btw, är en riktig gratängoman! Fast blir mest på rotfrukter nu när vi äter GI. Jordärtskocka och majrova, ingen känner skillnad på dem och potatis i en gratäng! Och så massa grädde och MASSA vitlök... Drömmer
    BARA grädde och smör på vitlök och färska champinjoner i är kalasgott.
    Jag sa på förmiddagen till min syster att skulle jag någongång gifta om mig så blir det med en potatisgratäng
    För jag är så sugen men det är ju inte den bästa dietmaten, så jag får hålla mig fram till bröllopet!

    Kunde ju prova din variant
  • Miceme
    Sommarbrud skrev 2011-04-14 17:09:15 följande:
    Fina ringar 1700tal :)

    Försöker läsa ikapp har varit o träffat en präst ska döpa W på lördag, liteeee sent men ändå..

    Och om gratänger, det gillar jag inte alla i min familj älskar gratänger men jag är inte alls så förtjust faktiskt. Men ska prova 1700tals variant kanske. Men jag gillar inte kladdig mat..
    Inte kladdig sommarbrud, krämig
    Blir det samma präst vid dopet som bröllopet?
  • Miceme
    1700tal skrev 2011-04-14 17:15:03 följande:
    Vet faktiskt inte om de skämdes.. Kanske bara var vi andra. Flört Men så hade de oxå letat upp en 500-kronorslokal, köpt kinaklänning och letat upp den billigaste cateringfirman de hittat och slängt ut billigaste baginboxarna de hittade här och var på borden. Inget fel i lågbudgetbröllop alls men det här var ganska extremt. Och totalt icke-genomtänkt på många plan, ingen klädkod tex vilket skapade en salig röra av kostymer och jeans. Ingen bordsplacering heller vilket gjorde att massa folk "blev över" och fick sätta sig längst ut bland folk de aldrig träffat. Sen var det några riktigt gamla människor (som även kommer till vårt) som behöver hjälp med att hämta mat, skära köttet i bitar och annat uppassande och de stod oxå kvar sist när alla andra hittat platser. Så middagen fick börjas med att stuva om ett antal människor iaf så de kunde sitta bredvid sina nära släktingar..

    Svärmor var helt förfärad efteråt och antydde att ett SÅNT bröllop skulle minsann aldrig hennes barn ha! Men å andra sidan kläckte hon ur sig vid ett annat tillfälle att vissa tokar kunde spendera 30 000 kr på ett bröllop och det tyckte hon var helt vansinnigt. Hon har uppenbarligen ingen vidare förankring i verkligheten i detta fall... Drömmer

    Ha ha ne 30000 är ju faktiskt inte mycket pengar när det gäller bröllop


    Funkade länken?

  • Miceme

    Nu blir jag hungrig av allt gratäng snack och till råga på allt hittade jag baguette diamanter och det fick mig helt osökt att tänka på varm vitlöksbaguette Förvånad

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!