• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    paet skrev 2012-06-25 21:41:55 följande:
    Åh hur ser den ut?

    Om du går in i recensionstråden i TS, klickar tillbaka till sida 1 i den tråden och klickar sen ¨på "visa endast" under mitt nick så ser du samtliga kinaklänningar jag har beställt och fått hem!


     


    Hoppas du hittar nån som kan göra den snabbt och bra. Känns ju lite läskigt att inte se real samplebilder.. Men har du en annan klänning som backup ifall den inte hinner komma hem?

  • 1700tal

    Och minuz - jössös! Vilken tur att allt löste sig! Lokalerna, har du bilder på hur de ser ut?

  • 1700tal

    Hinner knappt titta in i tråden längre, bara jobbar och jobbar... Och så fysiskt krävande jobb att jag däckar i soffan på kvällarna. Och bröllopet är effektivt förträngt och bortglömt! Nästan iaf...


     


    Har fått tärnklänningen från Milly iaf. Klar låååångt innan den skulle va klar och helt perfekt, de har inte missat nån detalj. Otroligt men sant.. Hon har inte provat den än men bild kommer.


     


    Och sen... Just det, idag har vi typ köpt huuuuus!!!

  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2012-07-04 20:06:16 följande:
    1700-tal:

    Wow, vad häftigt!!! Vad är det för hus?

    Och er andra nyfikna...


     


    Det är ett fänrikshus från mitten av 1800-talet, 1,5 mil utanför Linköping. 102 m2 stort, 2 våningar, 4 rum och kök (varav 2 sovrum och 2 vardagsrum). Rött med vita knutar med massa snickarglädje, en riktig torpidyll fast STORT! 1600 m2 lummig tomt med gamla pionbuskar och fruktträd.


     


    Dubbla dubbeldörrar i entren (orginal och helt underbara!) och alla innerdörrar och karmar är också orginal! Ungefär hälften av golven är även de orginal, 40 cm breda golvtiljor...


     


    Fungerande vedspis och bakugn i köket från när huset byggdes samt öppen brasa i ena vardagsrummet och en sluten kamin i det andra.


     


    Fält och åkrar runt omkring fast själva huset är omgivet av höga träd som ger skydd.


     


    Är ganska kär, ifall det inte märks!! Och priset är ett smärre skämt, särskilt för att vara utanför Link (SÅ mkt dyrare än norrk). Huset kostade mindre än vår lilla etta på 28 m2 värderades för efter renoveringen. Tanken är att alltså att vi ska veckobo i ettan i norrk, och bo i huset fre kväll till mån morg. Blivanden jobbar i link och jag jobbar/pluggar i norrk. Sen när jag pluggat klart så flyttar vi kanske ut permanent och säljer lägenheten. Men tills vidare gillar jag kontrasten, lägenheten är supermodern, svart/vit/grå, rostfritt, högblanka ytor, högt i tak osv... Huset är den totala motsaten, massa orginal (sånt gillar ju jag, hence my name ) och man får ducka sig genom dörrarna!


     


    Det här blir nog skitbra! Och det viktigaste - jag har en trädgård igen!!!

  • 1700tal

    HAHA, ser nu att jag stavat original som "orginal" på samtliga ställen i texten! Vad hände med stavningsförmågan liksom?? Märke inget när jag skrev men såg det direkt när jag postat det.. Jeeze!

  • 1700tal
    Five year engagement skrev 2012-07-05 19:45:40 följande:
    Tänkte gaffla lite nu, har nämligen varit och blivit provsminkad inför bröllopet idag! Vad tycker ni??



    Har testat två olika ögon, det blir det som är ljusast.. Hoppas ingen jag känner läser här inne, isåfall får de hålla tyst överraskningsbröllop


    Håller med, absolut det ljusare ögat! Jättefint!
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2012-07-05 20:52:37 följande:
    MEN, vad är det jag hör (eh, läser!). Grattis till husköp 1700!! Låter fantastiskt mysigt huset, hoppas ni kommer trivas bra! Solig

    Men skummis, HEEEJ!! *vinkevink*


     


    Du måste skriva mer i tråden, vi saknar dig! Att lillan inte har poppat ut än... Vilket datum var/är beräknad födsel?


     


    Ja, vi kommer nog trivas. Men banken där vi hade lånelöfte krånglar så vi måste börja om låneprocessen hos vår andra bank. Är livrädd för att det ska bli nåt problem där, får vi avslag vet jag inte vad vi gör! Vi ska ut till huset idag egen och titta och prata med ägarinnan.

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2012-07-08 09:57:03 följande:
    Åh jag vet! Orken tryter och det är så bökigt att skriva från telefonen... Drömmer
    Hon är beräknad till den 16 juli. men hon kan gärna komma NU!
    Åh nej, hoppas hoppas hoppas att det löser sig med lånet. Vad är det för en bank som ger ut lånelöfte som sedan krånglar, så kan man väl inte göra? Håller tummarna!! {#emotions_dlg.flower}

    Jaså, trodde de där moderna telefonerna (och allt vad de heter) var såååå bra och smidiga att skriva från..


     


    Åh, det är ju alldeles snart! Spännande!


     


    Ja, det blev så jäkla dumt med lånelöftet. Vi har haft det länge medan vi har letat på andra boenden. Men så ansökte vi nyligen om att höja upp lånet på lägenheten sen den renoverades för att få loss kontantinsaten till huset. Och det är i 2 olika banker. Så när banken för lånelöftet såg att det fanns en låneansökan i en annan bank nekades ansökan automatiskt. Trots att vi förklarade att det bara var en liten summa och som skulle ut till kontantinsatsen. Men nej. Otroligt frustrerande! Så nu får vi börja om och ansöka om huslånet i samma bank som vi har till lght men de kräver högre kontantinsats. Men förhoppningsvis löser det sig. Bara det att vi skulle skrivit på kontraktet imorg, det får vi skjuta fram. Är ju så otålig!

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2012-07-08 11:43:37 följande:
    Ja, det är väldigt snart. Varje natt tänker jag att imorgon händer det något... men icke då. Hon verkar ha det rätt bra där inne.
    Vad märkligt att de avslår bara för att de ser att man har en låneansökan på en annan bank. Obestämd Visst kan jag förstå om man sökt lån hos 10 olika banker men så är ju inte fallet nu. Trist att behöva skjuta fram pappersgörat, men säljaren vill fortfarande sälja till er?

    Ja, tänk så spännande... Förstår att det är svårt att koncentrera sig på annat när man bara går och väntar på att det ska sätta igång. Hoppas allt kommer gå bra iaf. Är väldigt avis!


     


    Jo, det kändes oerhört snopet med banken. Men blivanden ska ringa till den andra banken direkt när de öppnar imorg. Skulle kännas så tråkigt nu när vi är inställda på att det ska gå vägen. Det känns ju som vårt hus nu! Har såna planer för det. Ja, säljaren och mäklaren är säkert ok med att vi skjuter på kontraktet lite. Huset låg på hemnet i 2 mån utan bud hon accepterade, vårt var det första hon tog trots att vi gick ner i pris. Så det lär ligga i deras intresse att hålla kvar oss.

  • 1700tal

    Ungbrud2012 - fina bilder! Och kul att du hade båda klänningarna till slut.


     


    Anny - wow, vilka skor!! Impad att du kan gå i dem bara...

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!