• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Pluppe skrev 2012-07-13 21:57:22 följande:
    Tjejer... En fråga angående underkjol..

    Jag har en stor klänning med stor, vid kjol och behöver en bra underkjol. Har en underkjol med stålringar men jag känner mig inte riktigt bekväm med den eftersom den har börjat spänna (är gravid), finns det speciella "gravid-underkjolar" eller har någon ett annat förslag på någon underkjol, helst inte för dyr..

    Men hur kan det vara underkjolen och inte själva klänningen som spänner när underkjolar har elastiskt band i midjan? *hänger inte med*


     


    Men det är väl enklast att sy/knyta i en bit extra resår i midjan? Det vet jag flera som gjort här i tråden när det elastiska bandet suttit lite för hårt.

  • 1700tal
    Pluppe skrev 2012-07-14 08:55:43 följande:
    Min underkjol har inget elastiskt band i midjan, det är bara ett snöre som man knyter under magen.... Det är en billig underkjol från ebay. Klänningen spänner inte alls eftersom jag kan välja att knyta den hur hårt jag vill, den har korsett.

    Gillar dock inte det här med stålringar, så därför jag ställer frågan också, men kom och tnka på i efterhand att det kanske inte går att få samma snygga fall utan en underkjol med just stålringar...

    Hur är det att sitta i en sådan underkjol (med stålringar) egentligen? Eller ska man klä av sig underkjolen lite snyggt? Flört

    Aha, då förstår jag. Har inte sett inte underkjol utan resår. Men då är det kanske läge att införskaffa en sån så kan magen växa bäst den vill?


     


    Vad gäller stålringarna, vad är det du inte gillar med dem? Själv tycker jag ringarna är oumbärliga till en vid kjol, det blir lätt att gå, man får luft runt benen och kjolen får en bra form. Och sitta är inget problem, ringarna är ju böjliga och lägger sig i knät när man sitter.

  • 1700tal
    Pluppe skrev 2012-07-15 13:45:01 följande:
    Ja, jag får nog införskaffa en bättre modell.. Någon som har någon länk till en bra kjol?
    Det är sant! Det är väldigt trevligt med lite "luft mellan benen" (missförstå mig rätt) Flört Undra om mina ringar är böjliga.. Jag har nämligen reagerat på att dem går isär och det är det jag inte gillar riktigt.. Men jag har nog en dålig modell! Ska kolla upp om det finns någon annan att få tag i. Tack för tipsen :)
    Hm, ja det kanske är en dåligt gjord modell du råkat få. Har ett antal modeller och varianter här hemma (samtliga från Milly) som känns väldigt bra. Sen är de jag har (och de flesta) justerbara i ringarna så det underlättar ju.
  • 1700tal

    Moonias - åh, så fin du var!!


     


    Allmänn update från min sida... Huset blev inget med. Banken var inget problem med men vid besiktningen framkom att hela grunden var rötskadad och behövdes grävas om, det skulle gå på 200 000 kr. Vi erbjöd en köpesumma som motsvarade en reducering på 150 000. Säljaren sa nej. Så det var det.


     


    Väntar med spänning på klänningen från Landy! Om den inte blir bra har jag den från La sposa. Såg förresten att någon hade citerat min inlägg från 2011 med vilka klänningar alla "trådstammisar" hade beställt och höll på att sätta vinet i halsen när jag insåg att Miceme tydligen beställde en kopia av min La sposa!! Minns inte det alls! Nån annan som gör det? Blir ju nyfiken på hur kopian blev.


     


    Beställde min bukett ídag inför en mkt lyrisk florist! Hon blev blev och lågor över att göra en så jättemaffig bukett, tydligen inte alls var folk normalt beställer..


     


    DD - hoppas såret läker, trots inkompentent vårdpersonal!

  • 1700tal

    Aaah, igår blev jag hippad!! De hämtade mig på förmiddagen och jag kom hem kl 04 i natt.. Picknick i parken först, åkte vi till en inspelningsstudio där jag fick sjunga in My Immortal. Fantastiskt roligt! Sen blev det sminkning av en av tjejerna som är sminkös och styling. Tiara och vit festklänning åkte på (kände mig och såg ut som en brud redan då ), middag och sen utgång. Dansade hela natten lång under bar himmel! Perfekt kväll bortsett från några som fått liiite mkt dricka, både i sällskapet och på hemmaplan. Till skillnad från jag då, som var uppe med tuppen 3,5 timme efter jag gått och lagt mig.


     


    MInuz - joo, det är en ny klänning på väg hem. Kanske.


     


    Och vi vill se bilder från er som gifter er nu i helgen!

  • 1700tal

    Mm, visst är den! Får se om den passar, beställde den i färdig strl 38, inte custom made. Den lär va lite större än La sposan och det var tanken.

  • 1700tal

    Fast nu reagerar jag lite och vill ta upp några saker!


     


    1. Det här är ingen tråd som drivs av några "vi", vi skapar ALLA den skapar vi tillsammans och alla bidrar efter förmåga. Både kunskapsmässigt och tidsmässigt!


     


    2. Om någon inte svarar så KAN det ju bero på att ingen har nåt svar att ge. De flesta gånger nån frågar om företag som inte står med i TS så har jag aldrig hört talas om dem. Man svarar där man har svar att ge, det är så ett forum fungerar.


     


    3. Ang. att det diskuteras andra saker än kinaklänningar - det kallas gaffeltråden. Är gaffel av annan karaktär inte önskvärt så finns det tusentals andra trådar om kinaklänningar. Det finns dock EN som är otroligt aktiv och levande. Vad tror ni det beror på? Hur tror ni den har hållits vid liv så länge? På den här fronten får även tilläggas att den startades pga av kritik mot att vi pratade för mkt om annat i den gamla samtidigt som vi väntade på våra klänningar. Sen dess har denna tråd funnits och varit oerhört många blivande brudar till hjälp. Den andra tråden stendog...


     


    4. "därför förväntar man sig svar...". Jaha. Känns väldigt tråkigt att rollen som hjälpsam medmänniska förvandlas till ett krav att svara för att tråden har varit stilla några veckor. "Expertpanelen" kanske har semester? Egna bröllop att genomföra? Kanske har tråden gått lite för långt när man plötsligt "förväntar" sig svar?


     


    För min egen del kan jag bara förklara min brist på inlägg med att jag över sommaren jobbar heltid med en fysiskt krävande jobb som gör mig fullständigt utmattad på kvällarna! Jag gifter mig om 3,5 vecka och har noll koll, stressar som fan och orkar samtidigt inte bry mig längre! Idag fick jag så många skopor skit på jobbet så jag snart ger upp och har ägnat dagen åt att göra mina arbetskamraters skitjobb för jag är för snäll för att bita ifrån. Kommer hem för att se att ett efterlängtat kinapaket från Landy låg och väntade, packar upp en underbar brudklänning och tänker att min ledsna dag tog en bättre vändning... Kastar mig in i tråden för att berätta om det... Kul.


     


    Så ursäkta om jag nu reagerade mkt värre än jag brukar men efter 4 år här på BT och otaliga trådar, svar, inlägg, kommentarer och andra hjälpsamheter tar jag illa upp, riktigt ledsen blir jag. Jag har skitjobbiga veckor just nu och jag orkar inte riktigt sitta här jämt och kommentera ALLT. Vad de andra gamlingarna sysslar med om dagarna istället för att hänga här vet jag inte men jag hoppas innerligt de är ute och njuter av solen!


     


    Och Five year engagement - du var jättevacker! Självklart, helt fantastiskt fin!


     


    Nicenetiis - tyvärr, aldrig hört talas om...


     


    Fruwesterlund - tyvärr, aldrig hört talas om...


     

  • 1700tal

    Åh, kära DD, du var betydligt mer diplomatisk än jag idag... Vi skrev i stort samma sak men jag med ovanligt mkt versaler och utropstecken.


     


    Hursom, hoppas alla ändå ser att jag bakom den bestämda tuppen är en väldigt snäll tjej!

  • 1700tal

    Var tvungen att kika in en snabbis innan (blä-) jobbet börjar...


     


    Hvidbrud och andra som ville se bilder, det kommer ikväll! Mamma kommer och ska snöra ordentligt. Tyvärr verkar den va lite för kort... Så det blir isf ballerinas, supersmal underkjol och acceptera att den då är liiite kort eller hitta nån som syr om den på kort tid. Den är VÄLDIGT fin iaf!!!


     


    Five year engagement - vet du, jag har full förståelse för att det känns lite visset när man får en ljummen respons på sina bröllopsbilder. Skulle reagera precis likadant. Jag såg dem när jag scrollade igenom nån dag men ska sanningen fram så kommenterar jag nog såna bilder överlag alldeles för dåligt på BT numera. Inser att jag har lämnat över den pinnen till alla andra utan att tänka på det. Vilket givetvis är dumt och konstigt. Hade jag reflekterat över att du inte fick svar hade jag självklart gjort det dock. Antar att jag nånstans tänker att så många kommenterar bröllopsbilder översvallande, så jag gör det inte längre. Som i "din brudklänning"-tråden, jag kollar i den hela tiden och följer ALLA klänningar men kommenterar mkt sällan.


     


    Hursom, tycker iaf att din klänning ÄR jättevacker! Så det så! Älskar tyllen längst ner (som var en underkjol?), det är så fint...


     


    Skriver mer ikväll, måste spriiinga till jobbet nu...


     


    Och sommarbrud, skriv i tråden mer! Vi saknar dig!

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!