• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hellooo tjejer!! Tittar in en snabbis innan det är dags att kasta sig iväg igen! Vem hade trott det skulle va så tidskrävande att möblera ett helt slott, haha?? Vi har suttit i bilen eller sprungit i trappor i slottet konstant från morgon till kväll sen i mån typ, men nu börjar det arta sig... Matsalen ser helt fantastisk ut (ska försöka fota idag och visa ikväll) och de andra salarna har blivit lagom "mingelvänliga" med bord och stolar lite lagom "utslängda". Igår var intensivaste dagen hittills, med all dukning. Dagen och natten innan satt jag med alla blomdekorationerna till borden samt gjorde 33 bänkbuketter till kyrkan. Höll på till 1 på natten, pust...


     


    Idag ska jag till frisören med mina och tärnans utstyrslar innan vi checkar in i sviten. Då SKA vi ta det lugnt och njuta!


     


    Hämtade brudkronan förresten. Ehum... Skrinet till från 1600-talet väger bly och är som en smärre koffert. När jag tog ut kronan tänkte jag att "det här ska nog gå". När jag satte den på huvudet bara skrattade jag! När jag senare visade den för tärnan reagerade hon exakt likadant, tyckte först den var fin men när jag satte den på huvudet sa hon bara "NEJ!" Inte den reaktionen man vill ha från kyrkbärkarna kanske, så jag lär skippa den. Men jag får njuta av att titta på den innan den ska tillbaka nästa vecka.


     


    Annars känns det förvånansvärt lugnt faktiskt. Mirakulöst lugnt till och med. Kan inte se det på nåt annat vis än att nån där ovan ger mig ett inre lugn som inte alls tillhör mig egentligen. Blivanden går på tå runt mig och inväntar all ånget som aldrig kommer. Han letar signaler hela tiden, jag märker det på honom. Tror jag är väldigt förvånad - för att inte säga lättad - över mitt lugn. Han förtjänar det faktiskt, så som han har hanterat min panikångest som vardagsmat i alla år... <3 Sen vet varken han eller jag om det här bara är lugnet före stormen men det känns faktiskt inte så.

  • 1700tal

    Och grattis Italia08, vad fina ni var!!! Vad kul att se!


     


    Och Emma, klänningen blev supersnygg! Ska bli ännu roligare att se den när är snörad och sitter perfekt, det måste du visa sen. Och grattis i efterskott!

  • 1700tal
    1700tal skrev 2012-08-17 07:36:34 följande:

    Tror jag är väldigt förvånad - för att inte säga lättad - över mitt lugn.


    Han är förvånad, skulle det ju stå...
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2012-08-17 12:21:55 följande:
    1700tal:

    Vilket jobb ni gör! Vad coolt ändå att möblera ett slott

    Det är skönt att du känner dig så lugn ännu. Hoppas att det så förblir! Det spelar ingen roll vem det är som skänker dig lugn, tacka bara och ta emot!

    Ni kommer att få en helt fantastisk dag, det är ju er bröllopsdag! Jag vet att det är plattityder och förmodligen irriterande att jag skriver det, men jag hoppas verkligen att ni hamnar i den där bröllopsbubblan där omvärlden liksom blir suddig! Stort lycka till med ALLT nu!

    Och kom ihåg att vi är sjuuuuuuuuuuuuuukt nyfikna på bilder! Är så nyfiken på klänningen, håret, buketten, bänkdekorationerna, dukningen... ja ALLT!

    Stor kram till dig, gammelhönan! Nu är det äntligen din tur! Hjärta

    Naaaw, vad söt du är! Men sant som du säger, nu är det ÄNTLIGEN min tur! Hjärta Minns hur jag skrev min första presentation här på BT för 4 år sen som en tjej som gick och hoppades på förlovning. Många runder och turer har det blivit sen dess. Vissa blev precis som det var tänkt, andra blev det inte alls... Men imorg står vi där ändå...


     


    Många av er här i tråden har varit ett jättestort stöd genom allt, tack för det! Hjärta Jag har er bildnyfikenhet i största åtanke, införskaffade idag en laddare till vår struliga kamera så om vi har tur kommer bilder redan imorg kväll/natt.


     


    Nu sitter vi här i vår lilla svit, slottet är färdigfixat och magnifikt. Ägarinnan kom och tyckte det såg helt fantastiskt ut, känns jätteroligt att få väcka liv i ett slumrande törnrosaslott som detta... Om så bara för en kväll...


     


    Var och tjuvtittade på buketten i morse och fick äntligen den där reaktionen som de flesta andra få över sin klänning. Bara kramade henne och tårarna vällde över där jag stod, mitt i butiken. Hennes arbetsplats med min bukett hade flera nyfikna åskådare som följde det hela med stora ögon på buketten. Min hängivna florist sa att det här var den största och tyngsta bukett hon nånsin gjort (och hon är en gammelhöna hon med ). Det bästa var när hon sa att om hon fick gifta om sig idag, 20 år senare, då skulle hennes bukett se ut så här. Då smälte jag lite...


     


    Annars får morgondagen bli som den blir. Come what may! Jag trotsar alla mina farhågor och knäpper dem på näsan för i morgon ska jag få min prins!! *lätt att va kaxig nu...*

  • 1700tal

    NU ÄR VI GIFTA!!!! Allt gick fantastiskt bra och det var en så underbar dag! Visar en bild som togs med en vanlig kamera "i farten" (när vi skulle iväg till kyrkan om några minuter) till fotograferna bilder kommer:


     


  • 1700tal

    Tack hörrni!! Ska visa mera bilder när fotografens galleri är klart när vi kommer hem frän Barcelona!


     


    Måste bara visa en bild på min fina bukett också, tog bilden nu dagen efter. Den blev så fiiin! Bilden motsvarar inte hur stor den är men om vi säger så här - murgrönan gick ner i golvet! Och de stora rosorna fick knappt plats i hela handen. Buketten fick mer beröm än klänningen tror jag...


     


  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-08-19 13:09:26 följande:
    Wow, vilken bukett! :) Var den inte tung?

    Haha, JO, tärnan höll på att tappa den i kyrkan! Har ett rejält skavsår på ena fingret efter att försöka hålla ut den så den hängde rakt. Men det var det värt!


     


    Majjja - ja, det är engelska trädgårdsrosor i den. Däremot vet jag inte om alla är förädlade av Austin men de är i samma genre och luktar gudomligt! 3 rosa nyanser blev det, varav den ena var aningen åt persikohållet.

  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-08-19 14:15:43 följande:
    Nu har jag snabbprövat min klänning igen.


    Wow, vad fin du är! Klart du kan ha det där!
  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-08-19 20:24:54 följande:
    1700tal skrev 2012-08-19 19:45:15 följande:
    Wow, vad fin du är! Klart du kan ha det där!
    Haha nämen... ptja, det är väl som dom säger - vill man vara fin, så får man lida pin ;D Kan förstå att du tycker det var värt det dock, den var verkligen vacker :) Även jag hoppas att ni ska få det bra i Barcelona, jättehärlig stad! :D

    Tack :) Jag har bestämt mig för att försöka sy in lite mer tyll i den insydda underkjolen, så kanske det blir liiite mer vidd i den. Nu är det ju inte så noga, för det ska ju inte vara några seriösa bilder, men.. ja :)

    Haha, ja vad gör man inte!


     


    Ska bli så underbart att komma iväg faktiskt efter allt slit, jobb och dåligt väder denna sommar.


     


    Hoppas bilderna blir bra, är ju en jättekul grej med TTD-bilder. Sen måste jag ju säga att du inte alls ser ut att ha gått upp en massa kilon, det kan inte va många isf. Du är ju jättefin! Och du passar i klänning...

  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-08-19 20:51:38 följande:
    Kan tänka mig det och precis som du säger, sommaren här (förutom senaste veckan) har ju inte varit något att hurra över. Hur länge blir ni borta? :)

    Åh, men tack :) Jo, jag har gått upp ca 20kilo sedan bröllopet :P Det som inte syns är ju att snörningen i ryggen är breeed, det fattas ca 1-2cm för att plattan baktill ska täcka ordentligt. Nåja, det struntar jag i! :)

    9 dagar.


     


    Va, 20? Nåja, det syns verkligen inte. Glöm inte visa bilderna sen! När skulle ni ta dem?

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!