• Minuz

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hmm........... en liten konstig fundering kanske................... Ni vet min fula klänning........ Kollade in den lite igår kväll och kom fram till att fixa lite här och lite där och med en STOR underkjol så kan den bli häftig. Men då till mitt dilemma.......... Gillar inte färgen på den. Kan man på något sett bleka färgen på en klänning?

  • Minuz
    1700TAL - Jättefina ringar du har fått nu!

    DD - Gillade skarpt den första klänningen du visade...

    Sedan.............. Kan man "bleka" färgen på en brudklänning?
  • Minuz
    Sommarbrud skrev 2012-02-08 09:45:52 följande:
    Är det dags att nu säga GRATTIS till lillkillen?

    Har allt gått bra!
  • Minuz
    1700tal skrev 2012-02-07 16:09:29 följande:
    Javisst ja, det frågade du om innan.. Alltså, tyget i sig borde inte va nåt problem att bleka, det är ju vanlig polyester. Men det är ju så vansinnigt MKT tyg, dessutom brukar man ju färga med hjälp av tvättmaskinen. Och fråga är ju om den ens går i? Låter egentligen som ett smått vansinnigt projekt.. Men vad ska du göra med klänningen annars? För om du inte har andra planer för den, varför inte testa? Men med risk för att det blir platt fall förstås. Jag gillar ju såna riskabla expriment (har ju klippt, sprättat osv rätt friskt i mina klänningar) och skulle glatt prova själv. Men alla är inte som jag...
    Ja, vad ska jag annars göra med den?????? Som den ser ut nu så är det ju ingen som vill ha den. Kan ju försöka få in den i tvättmaskinen..... Vad ska jag bleka den med? Klorin?
  • Minuz
    1700tal skrev 2012-02-08 16:28:09 följande
    Minuz - NEJ NEJ NEJ, inte klorin!! Det finns särskilt medel för färgning i tvättmaskin. Används ihop med salt. När man ska göra tyget ljusare brukar man först avfärga, sen färga med den kulör man vill ha. Googla på textilfärg/textilfärgning.
    HAHAHA!!!!!!!!!!! Ok då ska jag inte använda klorin...... Tur nån vet hur man gör!!!!!!!!!
    Så nu ska jag googla och se vad jag ska göra.....

    TACK!!!!!!
  • Minuz

    1700tal................. jag som är så otroligt värdelös på tyger..... Vad är klänningarna sydda av?

  • Minuz
    Red skrev 2012-02-09 08:28:09 följande:

    1700tal: Jag frågar dig som är så duktig på tyger! Jag är lite sugen på att försöka färga min kinklänning svart så att den går att använda som nyårsklänning. Jag har googlat på textilfärg och det verkar som att de mesta material går att färga förrutom polyester. Jag är helt lost när det gäller tyg, finns det en risk att min klänning är i polyester? Kjolen är ju i tyll, vad består tyll av? Läste någonstan att det kan vara nylon?


     


    Min klänning var så billig så jag kan tänka mig att chansa lite!


    HAha..... kul att fler vill prova..... Är inte klänningarna i polyester? Jag vet iaf att min inte är i siden iaf, för det stod att siden inte gick att avfärga..... Hittade efter lite letande ett blek och avfärgningsmedel som heter Remol. Men hittade ingenstans ljusa färger att färga till. Så kan det kanske räcka att använda remol?
  • Minuz
    1700tal skrev 2012-02-09 09:58:28 följande:
    Red och Minuz - Jo, både satin och taft är i 100 % polyester. Så det skulle inte gå att färga alltså? Hm..
    Nä, inte enligt de sidor jag läst på...... Men har nu mailkontakt med en "expert"......... Hoppas han kan hjälpa mig eller oss med hur vi ska göra. Hör av mig så fort jag får svar från honon......

    Vad skulle vi göra utan dig 1700tal?!? Skrattande
  • Minuz

    Så här säger killen på företaget Herdins:


    Polyester är en färg som man trycker in i plagget med flera hundra kilos tryck,
    så det går nog tyvärr inte att bleka den.

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!