• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2011-04-13 15:39:35 följande:
    Jo, för det är ju lite så som blir risken annars bland våra gäster som är rätt många. SKulle oxå vilja hitta ett svarssätt som ALLA använder för att det inte ska bli rörigt. Tror att även om vi skickar med svarskort så kommer hälften av gästerna meddela att de kommer till våra föräldrar "i farten" när de pratar i telefon osv eftersom de tycker deras närvaro är lite goes without saying... Och då missar man ju allt det där med mat och övernattningar och får förmodligen sitta och ringa runt till alla iaf.

    Men det där var ju smart, då måste de ju göra flera "avgörande" val som definitivt uppmuntrar folk att använda svarskortet...
    Precis, när de finns fler val att göra kan de inte bara tacka ja till er/era föräldrar sådär i förbifarten. 
    På informationskortet har jag skrivit hur de ska göra och att de måste skicka tillbaka kortet, med namn, även om de tackar nej. 

    För att göra det så enkelt för dem som möjligt så skickar jag med kuvert som är både adresserat och med frimärke på. Jag hoppas innerligt att de skickar tillbaka kortet utan knussel så jag slipper ringa runt sen och påminna!
  • Skumboll
    Darling Daisy skrev 2011-04-13 15:32:46 följande:
    Vi satte bara våra mobilnummer som OSA kontakt och det har funkat bra hittills. Dock finns det risk för att vi i slutändan måste ringa o dubbelkolla om gästerna vill äta bara lunch eller både lunch och middag (eftersom vi har förmiddagsvigsel och planerat in två måltider för att våra gäster ska överleva).
    Det är nog vanligast att göra så, att de OSAr via telefon alltså. Dethär med svarskort däremot verkar inte vara så många som använder sig av, jag testar det som ett litet experiment (jag vet nämligen hur dåliga våra släkter är på att OSA).
  • Skumboll
    tigerlily skrev 2011-04-13 16:44:11 följande:
    Jättefina kort! Helt klart en affärsidé!

    Vad gäller logga tycker jag också att den med kronan var toppenfin!!

    I övrigt har jag inte hunnit hänga här så mycket idag, och ikväll ska jag och sambon gå ut bara vi två för första gången på evigheter, men jag lovar att lägga upp bilder på klänningen så snart jag kan.
    Ja, kom igen, vi vill se bilder NU!
  • Skumboll
    FrökenSnartFru skrev 2011-04-13 17:34:15 följande:
    Mina klänningar + skorna från Milanoo. Standardstorlek 10. Bysten är ENORM på båda klänningarna. De är väldigt välsydda, men "taften" i den gula klänningen är snarare fodertyg. Satinklänningen är babyrosa (alltså inget att rekommendera om man planerar att gifta sig i klänningen, men perfekt för mig som bröllopsgäst). Det är inte tjockt satin, inte alls som brudklänningar i butik. Har själv arbetat med försäljning av brud- och festklänningar så lite koll har jag på materialen.
    Nu inser man ju i alla fall att tygkvalitén är det de framför allt drar ner priset på. Skorna sitter för övrigt som en smäck, så de kommer nog användas flitigt, men de har blivit lite tillknycklade så även här säger jag - helt okej nu, men om det vore till mitt eget bröllop hade jag inte blivit glad.
    FrökenSnartFru skrev 2011-04-13 17:48:26 följande:
    Nej, inte sitter den bra över brösten inte.. vet inte riktigt hur jag ska kunna sy in den heller, får fundera på det ett tag.
    Jäklar i mig, den gula såg precis ut som fodertyg ja! Den rosa var karamellsöt och jag framifrån såg den inte så står ut över bysten men när du la in den andra bilden så förstår jag var du menar, så kan man ju inte gå runt på en fest!
    Skorna såg i alla fall jättefina ut!
  • Skumboll
    Sommarbrud skrev 2011-04-13 17:32:07 följande:
    låter som görväln...
    Haha, precis min tanke!
    1700tal skrev 2011-04-13 17:48:24 följande:

    Vad trista de är... Sa just det till sambon, tänk om man skulle gå in hos en bilhandlare och säga att man skulle vilja köpa en bil... Och de har ingen där som vet nåt om bilen. Och ingen kan tala om vad den kostar. Och den som vet minsta lilla om bilen är inte tillgänglig på några veckor utan skickar ut praktikanten istället... I don't think so!


    Vad trist att de inte kunde ge er några prisuppgifter. Jag menar, vad fasen vinner de på det? Ingenting! Skrikandes
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-13 18:04:41 följande:
    Hm, nu förvann mina radbrytningar så det så ut som vadstenasnacket riktades till frökensnartfru... Aja, ni fattar nog.
    Det tycker jag att ni gör rätt i, det ska ju kännas roligt och det blir det inte om man inte känner sig väl omhändertagen!
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-13 18:21:45 följande:
    Mm, och det är ju liiite samma på BS oxå. Hon är så omständig och har så mkt idéer för sig att det känns lite olustigt där oxå. I hennes kontrakt står det tex hyran med reservation för prisändring. Hon blev nästan förnärmad när vi påpekade det. I samma sekund vi skriver på har vi ju då godkänt att hon kan 4-dubbla hyran om hon vill. Och stor % av summan ska betalas även om vi avbokar i supergod tid...
    Va? Låter ju helt sjukt!! Och vad får ni betala om ni avbokar? 
    1700tal skrev 2011-04-13 18:27:27 följande:
    Ja, jag tycker faktiskt att om man ska köpa en så pass dyr tjänst så är det DE som ska jaga en, inte tvärtom när det jag som står och viftar med 90 gäster som ska ha dyr mat. Skrikandes

    Ska faktiskt ta och höra med löfstad slott också. Det var uteslutet förut i tron att det var för dyrt. Men nu inser vi ju både att det kostar mer än vi tänkt från början och vi har nu större budget att röra oss med.
    Ibland blir man överraskad, behöver inte alltid vara så dyrt som man tror! Måste in och kika vad det är för ställe...
  • Skumboll
    Sommarbrud skrev 2011-04-13 18:51:37 följande:
    1700tal: Stället ser väldigt fint ut. Gå på magkänslan (o plånboken). Görväln frågade vilket pkt vi ville ha.. hallå vi har redan betalat för ett... Ja ibland undrar man... Men tänkte ta upp det lite trevligt att det känns sådär så det inte blir en väldigt väldigt dyr dålig fest
    Har ni redan betalat? Förvånad
    1700tal skrev 2011-04-13 18:44:30 följande:
    Japp! Ny hemsida dock, så såg den inte alls ut för några månader sen. Vad tror du om löfstad då? De har fantastisk mat och skulle säkert ordna en guidad vandring för gästerna på slottet om vi vill det.
    Skumboll skrev 2011-04-13 18:37:21 följande:
    Haha, nu fick du heta 1770tal.
    Helt ok, det är mest kläder från 1770-talet jag rekonstruerar faktiskt! Hur visste du det? Flört
    Tyckte det såg jättemysigt ut, faktiskt! 
    Jag ser det inte som någon nackdel att ni är där titt som tätt, ni kanske har gemensamma "minnen" därifrån, inte bara du och sambon utan kanske tillsammans med era familjer. Och sen VET ni ju hur maten och servicen är och det är ju ett stort plus! 

    Haha, kvinnlig intuition!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!