Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Skumboll skrev 2011-09-08 17:41:07 följande:
    Här planeras det bröllop för fullt.... igen. Inte till mitt eget tack och lov, det är så skönt att det är över. Men hon som var min tärna ska nu gifta sig och jag ska såklart stå där bredvid henne på hennes stora dag. Har ägnat dagen till att sy tärnklänning till mig själv, en en convertible dress som ofta syns på etsy. Supersnygg och superbra! 
    Oh, är det en sån med kjol och två långa tygstycken som man snor runt överkroppen? 
    Visst var det vi som hade kollat på samma gula klänning på etsy i början av sommaren? Jag beställde en svartvit sån till mannens lillsyrra, den var jättesnygg och skithäftig!! 

    Var den svår att sy?  
  • Darling Daisy

    Madelen: vilken snygg klänning!! Jag har ett snörband i satin (ivory) om du vill låna. PMa i så fall!

    Drömmaren: vilken vacker klänning! Kontakta fotografen och fråga om hon kan skicka din fråga om klänningen till brudparet. Då kan du kanske få reda på vad det är för märke och modell. Sen är det ju lätt att få fatt på bilder och be någon att sy upp klänning.
    Den liknar klänningen som förlovadflicka fått uppsydd. Kolla vad det är för märke på den. 

  • Darling Daisy

    Hej o välkommen Joy!

    Jag har inte beställt från Milly (beställde från landy), men kan försöka svara lite i alla fall.
    De som beställt grån milly har varit nöjda överlag. Materialen har varit fina och syarbetet bra. Jag vet att många varit nöjda med satinet och spets. Vet inte om nån beställt klänning i taft, chiffong eller organza från milly. Vet dock att 1700tal fick hem en klänning i äkta siden som var helt underbar.  

    Om du är osäker på summan, så skicka ett mail o fråga. Eller fråga på chatten, de brukar vara online ca kl 06-10.

    Ang tullen så har jag inget svar.

    Lycka till! 

  • Darling Daisy

    Mina högt personliga tips till er som undrar om man ska beställa från billigaste eller dyrare ställen:

    Svaret beror på hur säker man är på vad man vill ha, hur stor budget man har, hur lång tid man har på sig och hur modig man är.

    Har man provat en drömklänning och av någon anledning inte vill/kan beställa i butiken och samtidigt är väldigt mån om att den ska kännas o se ut som den man provat, så rekommenderar jag någon av de dyrare ställena.

    Är man väldig osäker på vilken modell man vill ha (kanske har svårt att prova i butik) och har gott om tid på sig (dvs känner att man kan tänka sig att köpa en till klänning om den inte skulle bli bra), så tycker jag att man kan prova nån av de billigare ställena (ta ett med goda vitsord här tex).

    Har man väldigt ont om pengar och bara har en exakt summa tilll klänningen, så tycker jag nog att man ska överväga ett av de allra mest omtyckta kinaföretagen, kolla rean i butikerna eller titta på begagnatmarknaden hemma. Då finns ju liksom inget utrymme för "misstag". Även lilly.dk är ett tips, de har många klänningar på sin nätrea.
     
    Tycker man att det är kul att shoppa, har tid och pengar så kan man ju prova sig fram. Det finns ett fantastiskt utbud av vackra välsydda klänningar och trevliga säljare.  Om man är noga med att googla efter rewievs och kolla omdömen på olika sidor, så kan man få en ganska god bild av om säljaren är bra eller inte.

    Hur gjorde jag själv: beställde två klänningar (en från landy och en från dhgate), men gifte mig i en lilly jag köpte beg på annonstorget. Landyklänningen är fantastisk, men blev lite fel modell för mig. Dhgateklänningen blev för lång (mitt fel, slarv m måtten) och vi hann inte lägga upp den. Lillyklänningen passade direkt, dock tycker jag kvaliteten kändes sämre än de andra.
    Om jag o framtiden ska köpa en finare festklänning så kommer jag aldrig att tveka inför att beställa från Kina. Jag skulle i så fall köpa från någon av de dyrare ställena.

    Hoppas det här kan vara till hjälp för nån! 

  • Darling Daisy

    Wow, nya klänningar!

    Vad fin den blev Marimekko!!!  Den ser välsydd och välpassande ut. Skönt! 

    Och jag är sjukt nyfiken på den champagnefärgade, Minuz!!
    Tråkigt att färgerna inte var som du tänkt dig. Var beställde du den?
    Svårt att veta om du "borde" klaga... Gillar du modellen så mycket att du absolut vill ha den så ska du ju se till att du får den så som du vill ha den, men om du inte ens gillar modellen så är det ju kanske inte värt mödan att klaga?

    Hoppas du får in en bild i alla fall!

  • Darling Daisy

    Okej, Minuz - utifrån de bilderna kan jag faktiskt förstå om du är besviken. Tycker att det skulle ha varit snyggare med ljus klänning och mörkt band, som du ville ha. Och silverglitter på champagnetyg var ingen hit, tyvärr. 
    Sälj den du och shoppa en ny! Sånt gillar vi ju! (fast ta ett kort m klänningen på åt oss först!) 

  • Darling Daisy

    Minuz: klänningen på provdockan är ju jättevacker... Är det din klänning eller en annan klänning i samma modell?
     Känner du att säljaren förstår vad som blev fel med din klänning? 
    Kan du rita och förklara på bilderna, kanske?
    Jag skulle nog chansa på att beställa en till om du känner förtroende för säljaren. Det är en jättehäftig klänning!!! 
     

  • Darling Daisy
    Minuz: 
    men oj, hade inte trott att det var samma klänning! Fast å andra sidan, ingen klänning är väl direkt till sin fördel när den hänger på en klänning.
    Att se vilka färger som är vilka på de där färgkartorna är hopplöst.
    Jag tycker absolut att du ska fråga säljaren vilken färg som är champagne, så gjorde jag när jag beställde min klänning i champagne (från Landy).
    Jag 
    bad dem att berätta vad färgerna hette, tex what do you call colour nr 17, 24 and 35?
    En färg som jag trodde var brun/guldaktig kallade de för "kind of blue", så kartorna är inte välvisande!!!
  • Darling Daisy

    Madelene, snyggt, snyggt, snyggt!!
    Vad fina ni var allihop!! Grattis! 

  • Darling Daisy
    123ost skrev 2011-10-12 10:01:07 följande:

    Ni som beställt och inte har helt fasta bröst, hur mätte ni brösten? Vad jag förstår ska man mäta utan bh, så hur mäter man när brösten inte är lika högt upp som med bh? Mäter man helt enkelt där det är mest fyllning oavsett om brösten är vid armhålorna eller knäna? hehe


    Jag mätte faktiskt med en helt vanlig bh och det blev jättebra när klänningen dök upp. Dvs jag kunde ha klänningen helt utan bh och brösten satt på plats där jag ville ha dem. (nu har jag i o f sig ganska små bröst, A-Bkupa)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!