Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Minuz
    Det var ju inte så jättelikt din beskrivning. Förstår att du är missnöjd. Speciellt kjolen tycker jag är annorlunda än du visat, den hon syr är ju helt slät medan din på bilden har draperingar. Ang urringningen, så tycker jag att den är fin som den är, men det är ju en smaksak. Jag gillar dock bältet på baksidan, tycke det var lite småtufft och annorlunda att hon inte gjort en standard-rosett utan veckat det (eller vad det nu är)
    Hoppas hon kan rätta till det du önskar i alla fall.  

    Just me: kan tyvärr inte hjälpa dig ang klänningarna. Hoppas du hittar dem.

    Theo09: Välkommen!
    Det är en fin klänning du hittat, enkel och smakfull!!
    Det borde inte vara några problem att få en fin variant från något av kinaföretagen. Milanoo har fått väldigt blandade recensioner, så om du känner dig osäker skulle jag satsa på milly eller landy.. Det finns jättemånga som är nöjda med klänningar de fått från flera andra ställen också, men då är det ofta bara en eller två klänningar det handlar om. Både milly o landy har haft många nöjda kunder under en lång tid.

    Om du ska beställa från en annan sida än den där du hittade bilden, så se till att du har så bra bilder som möjligt tex på baksidan och närbild på draperingen. 

    Och har du möjlighet att åka och prova klänningar i butik så hjälper det mycket för att man ska hitta vilken stil man passar bäst i.  Jag fick tex tips om vilken sorts urringning som passade mig bäst (och det var ganska stor skillnad såg jag sen).

    Var inte rädd för att ställa många knasiga frågor, vi hjälper alla så gott vi kan! 
  • Darling Daisy
    Italia08 skrev 2011-11-08 18:34:45 följande:
    Hej alla hjälpsamma brudar!  Som jag har läst en massa trådar om Kinaklänningar, och jösses vad bra tips det finns. Håller just nu som mest på att surfa runt och försöka hitta "min" klänning och därför har jag en fråga till er som verkar ha stenkoll på Kinaklänningarna.

    Har någon beställt en klänning med gnistrande stenar på? Själv gillar jag lite bling, men vet inte om jag vågar beställa en klänning med det, känns som att det finns risk för att det kan se billigt ut.
    Tacksam för svar!
    Jag fick jättesnygg spets med lite bling på, ser exklusivt och rejält ut. Klänningen är från Landy.

  • Darling Daisy

    MsChevy:
    Anders är nog han som har sålt brudklänningar på tradera under namnet weddingdresses. Tror dock att han kan ha bytt namn nu, men minns inte riktigt.
    Det finns flera trådar om honom/företaget här på bt, kolla runt lite så hittar du nog information som hjälper dig.

  • Darling Daisy

    Rabarber: oj, vilken snygg klänning!! Helläcker kjol, verkligen! Kan dock inte hjälpa dig m frågorna

  • Darling Daisy
    Minuz skrev 2011-11-12 09:19:12 följande:
    Denna klänningen var/är så otroligt fin.......
    Sålde du den?
    Nej, har inte sålt den ännu, men jag ska.. Har bara inte fått tummen ur
    Den är i typ stl 44 om nån är intresserad.
  • Darling Daisy

    Jane: tre månaders leveranstid är nog ungefär vad det brukar vara. Tänk dock på att januari - juni ungefär är absolut högsäsong för klänningsfabrikerna, då kan det bli lite längre leveranstid än vanligt.

    Jag beställde i mars och hade min klänning hemma i mitten/slutet av maj om jag minns rätt (beställde från landy). 

  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2011-11-13 17:47:32 följande:

    Nu vet jag inte om du fått svar redan men det är inte Linea Raffaellis klänningar du pratar om? Finns på en hel del kinasidor har jag sett. Bl a Landy bridal.


     


    Shit, vad snyggt!!
  • Darling Daisy
    Junibrud12 skrev 2011-11-16 13:02:43 följande:
    Ni som är proffs på Kinaklänningar kanske kan hjälpa mig med en grej? Jag ska beställa klänning från Milly och tog därför mina mått igår. Med höga klackar var mitt hollow to hem-mått 143 cm. När jag sedan kollade i deras storlekstabell så var det minsta hollow to hem-måttet 148 cm. Därför blev jag orolig att jag beställt för kort klänning. Jag är 162 cm lång och mina skor är typ 10 cm höga. Eftersom min klänning är av spets är jag orolig att ta för lång då jag inte vet om det blir fult att fålla upp den.

    Sen funderar jag på att korta av hela släpet. Vad tror ni blir snyggare, att göra en bustle eller korta av släpet? Jag vill kunna dansa. Om jag väljer att ha långt släp men ångrar mig efter att jag fått hem klänningen tror ni att en sömmerska kan korta av det åt mig, eller är det kört i och med spetsen?

     


    Snygg klänning!!

    Be nån hjälpa dig att mäta, för att lägga upp en spetsklänning är inte så jättelätt (säger jag som fick välja bort min fina spetsklänning eftersom den inte hann/kunde läggas upp snyggt).

    Ang släpet så tror jag på det där med ett band undertill som nån annan tipsade om. Jag hade ett litet släp på min klänning (kanske 50 cm) och var både ute, inne på betonggolv och trägolv med den och det funkade bra. Jag dansade också glatt med släpet nere (förutom brudvalsen, då höll jag upp den). Visserligen är släpet helt förstört (smutsigt), men det var inte obekvämt i alla fall.

    Och klänning nr två var också helt ljuvlig... inget lätt val det där!!
  • Darling Daisy

    jvjh:
    kan tyvärr inte hjälpa dig med frågorna, ville bara skicka lite "tycka synd om" över nätet!
    {#emotions_dlg.flower} 

  • Darling Daisy
    Styrka skrev 2011-11-20 00:27:19 följande:


    Jag antar att du kommer att beskriva dina ändringsönskemål i ord också? 
    Så här tolkar jag dina "kryss":
    Rak ringning istället för sweethart, påsydda halterneckband.
    Ta bort bältet/bandet i midjan. 
    Dock vet jag ju inte vad pilen ned mot släpet betyder.

    Det är en jättehäftig klänning! Hoppas den blir kanon! 
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!