Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2012-01-21 17:26:56 följande:
    Usch, har såna kval... Kan verkligen inte ha nån av de kinaklänningar jag beställd hittills, de är för stora. Nu är jag i valet och kvalet att beställa ytterligare en (den jag visade för ett tag sen från milly) och så får den gälla. Eller köpa ett original. Var och provade idag och gillade verkligen ett par st men då är det närmre 10 000 kr. Vilket hade varit ok (vi har mer att röra oss med än förut) men i samma veva idag lämnade jag in min ring för att den ska göras om till mera min smak. Det kommer kosta en del, inte långt ifrån vad en klänning här kostar och nu börjar jag fundera på om jag borde beställa en ny kinaklänning i mina nya mått trots allt.. Men börjar bli lite ont om tid, då måste jag göra det nu. Usch, det här känns inte roligt längre...
    Svårt val...
    På minussidan: Med tanke på att Milly fått en del negativa recensioner på slutet, kan det ju kännas osäkert att beställa från dem nu.
    Att ta beslut under tidspress är ju aldrig kul...
    På plussidan: Du har ju beställt så mycket och därför etablerat en relation till dem, så jag tycker det inte borde vara några problem m att beställa en till från Milly...
    Priset.
    Du kan säkert sälja vilken klänning som helst, de du fått hem har ju varit underbara.

    Äsch, beställ du från Milly (eller prova nån annan site om du känner dig äventyrlig!). Jag tror det blir toppen! 
  • Darling Daisy

    Tinzi: 
    nu känner jag ju inte dina kompisar, men har du kollat runt bland typ "alla" ang syhjälp? Satt o pratade med mina kompisar (som också var gäster på bröllopet), och kom då in på det där m uppläggning av klänning. Då sa ena tjejen, "men att du inte sa till, min mamma har ju arbetat som sömmerska, hon hade kunnat hjälpa dig".. 

    Oj, svamligt inlägg: Det jag menar är bara att det kan finnas oanade krafter som vill hjälpa dig utan att ta betalt!!  

  • Darling Daisy
    Tinzi skrev 2012-01-22 12:07:15 följande:
    Jo, fast inte vad jag hört ngt om ännu iaf och då har jag pratat med många. Sen vill jag att det blir super bra :) Hon har jobbat med att sy klänningar å Operan i GBG så blir nog henne. :)
    Det låter ju jättebra! Var bara som jag tänkte...
  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-01-22 14:25:30 följande:
    Har bestämt mig för att beställa. Lämnade in min förlovningsring för att göras om helt, det kommer kosta lika mkt som en svensk klänning. Fick dessutom lämna in den andra ringen oxå för förminskning (kostar rätt mkt när det är stenar i), dessutom har en diamant trillat ur och det ska fixas samtidigt. Så i början av feb ska jag hämta ut mina 2 ringar för närmare 10 000 kr. Med andra ord - Milly!
    Se där, då är ju det bryderiet ur världen! Vad kul att det blir en klänning till! Vi väntar med spänning på resultatet, som vanligt!

    Vilka ringar var det du hade? Från Schalins, eller? Trist att det ska kosta så mycket att förmiska dem!
     
  • Darling Daisy

    Bridetobe 2013: jag håller på the one-klänningen! Den är överlägset vackrast. Även den du hittade nyss var väldigt fin. Ingen är så extravagant att din blivande behöver få ångest över att han måste klä upp sig till tänderna! En kostym skulle ju passa perfekt till samtliga modeller du visade.

    O så håller jag med 1700tal om att borgeligt inte behöver betyda enkelt! 

  • Darling Daisy

    Tjena sommarbruttan! Kul att se dig här! Kan tänka mig att du är tjock o go nu! Men det är ju övergående, inte så långt kvar nu!

  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-01-22 17:11:16 följande:

    Japp, nu har jag pejlat med blivanden oxå i mina funderingar kring vilka modeller och han visade sig ha samma smak, han gillade klänningarna som jag övervägde. Så det blir två nya, det ursnygga "riskkortet" (fast med lite mjukare sweatheart-linje):


    Och det superbilliga safekortet (fast med släp förstås):


    Förut var ringkombinationen så här:


    Schalins Tindra


    ihop med Schalins Verona:


    Nu blir det istället den nedersta (Verona, som jag älskar) ihop med:


    237-33.12


    Båda klänningarna är jättesnygga! Det blir säkert kanon!

    Och vad snygga de nya ringarna blir ihop! Nya kombon är mycket snyggare än gamla, tycker jag! Bra val, nu förstår jag också varför det blir en slant! Det är ju några stenar som ska dit, liksom
  • Darling Daisy

    Bridetobe: Västen med paisley-mönster är jättesnygg! Om din blivande tycker den blir för mycket kan ni ju kolla på en i mildare färg, så syns den inte lika mycket. Min man hade en benvit skjorta, vanilj/champagnefärgad väst och en guldfärgad kavaj. 

    Ang viktminskningen: jag förstår dig prexis. Höll också på att gå ner förra våren, det var jättesvårt att veta vilka mått man skulle ange. Har du något hum om hur många kilo du kommer att gå ner?
     

  • Darling Daisy
    Sommarbrud skrev 2012-01-22 18:46:00 följande:
    1700: det var ju ingen dum ide. Men w och hans kusin döptes i min och min systers gamla dopklänninh så kär no samma till p annars blir nog min mamma ledsen :/. Man borde gå på mer stors fina fester, det kanske alla i tråden förutom jag gör iof ...
    Jag vill också gå på fester, så man kan beställa fler fina kinaklänningar!!! Vi har ju haft några olika förslag, maskerad med brudklänningstema, herrgården där alla ska vandra omkring i fina klänningar osv... får väl göra verklighet av dem?

    Hade du fått nåt datum för snittet?
  • Darling Daisy
    bridetobe2013 skrev 2012-01-22 18:47:00 följande:
    Ja hur många kg?? jag har 25 kg som ska bort totalt.(fast det får ta lång tid) Om jag hann gå ner 8 kg skulle jag vara jätte glad. Vet dock inte om jag hinner med det. Men det är ju inte omöjligt. Frågan är hur mkt det är i cm? Börjar jag bara träna så går det ju lite fortare. Har legat ganska sjuk 1½ vecka. Men tänkte försöka börja räkna pp i morgon igen. Vill ju verkligen gå ner.
    1/6 2013
    1700tal tipsade förra våren om att man ofta kan räkna ett kilo som en cm, så om det är 7-8 kg du kommer gå ner så skulle det kunna betyda 7 cm mindre kring midjan.
    Sen beror det ju på var dina kilon sitter, där du har flest kilon kommer du förmodligen minska mest osv...

    Jag kollade på storlekstabellen på din klänning, det skiljer ca 3-5 cm mellan storlekarna, så om det var jag så skulle jag nog beställa en storlek mindre än jag var just nu. Snörningen brukar ju också kunna hjälpa till både uppåt och nedåt, så du är nog ganska safe med en storlek mindre..
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!