Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Sommarbrud skrev 2012-02-10 21:45:06 följande:
    DD: tack :) vi mår super ! Är sÅ glad att jag fick snitt denna gÅng! Känner mig jätte glad och kan vara med honom hela tiden. Storebror e lite sur över att jag inte bär honom men mannen e ju hemma o hjälper till :). Så nu ska jag viktsatsa så massa pepp behövs !
    Vad skönt att det gick bra!! Förstår att storebror är lite sur. Det måste ju vara en jätteomställning att få ett lillesyskon som man ska dela allt med...

    Hur länge ska ni vara hemma båda två? 
  • Darling Daisy
    Sommarbrud skrev 2012-02-10 22:01:14 följande:
    DD: bara tio dagar men sen ska han vara ledi varje torsdag o fredag fram till sommaren så det ska bli jätte Roligt :)
    Det är skönt att vara hemma båda två ett tag, man är ju inte helt hundra direkt efter ett snitt! Jag hade min mamma till mycken hjälp de första månaderna, det var skönt. 
  • Darling Daisy

    Det där med vikt är intressant! 
    Jag är 170 cm lång. När jag gick i gymnasiet vägde jag typ 63 kg och tyckte att jag var en jätte. Jämförde mig med tjejer som var nån dm kortare och pinnsmala...
    Sen pluggade jag, gick upp till typ 85 kg.  Då tyckte jag att 63 kg var jättesmalt
    Gick ner till typ 68 med VV och kände mig som en gudinna. Fasiken vilka snygga kläder jag köpte!
    Sen flyttade jag "hem" och hade det riktigt j-la jobbigt ett tag. Min pappa var sjuk (fick en stroke) och jag fick tampas med både hans personlighetsförändring och mina idioter till släktingar.  
    Detta plus att jag jobbade 10 mil från hemmet, gjorde att jag gick upp alla kilon igen.
    Sen flyttade vi, min pappa gick bort och jag blev gravid: tadaaa - mer än 100 kg!

    Sen hade jag tyvärr inte sån tur som alla säger: "när du ammar så fullkomligen ramlar kilona av dig" ... Jo, tjena! Jag gick ner till typ 95 kg på ett halvår. Sen gick jag ner magra 5 kilo till m VV... Min kropp verkade reagera tvärtom mot alla andras under amningen.

    Förra våren testade jag GI/LCHF och gick ner 15 kilo på några månader. Nu har jag nog gått upp det mesta igen. Har varit en jobbig höst.

    Min poäng: snacka om att vikten beror på hur man mår!! Jag har dock aldrig haft sån tur att jag förlorat vikt när jag mått dåligt...  

  • Darling Daisy
    Darling Daisy skrev 2012-02-10 22:38:34 följande:
    Jag har dock aldrig haft sån tur att jag förlorat vikt när jag mått dåligt...  
    Förlåt, det där kanske lät dumt. Skulle ha satt " " runt ordet tur!

    Det där med att röra på sig är ju jätteviktigt, som du skriver Sommarbrud. Vad som oxå bidrog starkt till min viktuppgång var att jag slutade träna med hästen! (Till dem som anser att ridning inte är en sport säger jag bara: Fel, fel, fel, fel!! )

    Nu är jag uppsagd från jobbet och funderar på om jag inte ska ta o använda mina sista månader på arbetet till att överutnyttja gymmet...
  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-02-11 00:01:15 följande:
    Sommarbrud: Ja, jag kommer inte heller vara helt fokuserad på siffran på vågen, men när man ska gå ner så pass mkt som jag ska, så känns det bra att ha en målvikt :) Jag hatar att träna och kommer aldrig börja med det. Jag är en promenadmänniska och hundpromenader och turer till lekparken med dottern får räcka för min del :) Huvudsaken är ju trots allt att man faktiskt rör på sig, på ett eller annat sätt. Förstår dock att det ska bli skönt för din del när du kan komma igång med din träning igen :)

    DD: Jag håller med. Vikten har verkligen jättemkt att göra med hur man mår, sedan har hur man mår mkt att göra med vikten. Det är nog därför det är så lätt att det blir en ond spiral. Haha känner igen mig i det där också.. när jag låg där kring 53kg så tyckte jag att jag var jättestor. Nu när jag kikar på byxorna jag hade då, och foton från då, så inser jag ju att jag faktiskt var smal. Då tyckte jag också att 65kg är ju huuur mkt som helst, nu känner jag att "Wow, jag kanske kommer kunna väga så lite som 65kg!" :P
    Hihi, visst är det så! Som det har skrivits här ovanför, så förändras ju kroppen med åldern. Det är nog bäst att man tar tag i sin vikt/kropp innan det gått ännu några år...
  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-02-11 00:16:21 följande:
    Haha ja, precis. Jag fyller ju faktiskt hela 25år nu i februari, så börjar känna mig riktigt gammal ;P Nej, men jag känner ju att jag faktiskt inte är en tonåring längre och jag tror definitivt att det är bättre att ta itu med det nu och inte vänta tills jag blir äldre, för det blir förmodligen svårare och svårare.
    Du är ju bara barnet Jag är ju en av gammelhönorna här i tråden. Fyller 35 på måndag!
  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-02-11 08:44:14 följande:

    Och jag fyller 30 den 22e! Säger ju att vi har en hel drös fiskar här i tråden!!


    Men det där du skrev DD var så klockrent, det ska jag använda nästa gång dessa människor påpekar att min kropp förändras med åldern. "Japp, det gör den! Därför är det desto mer viktigt att ta tag i de återstående 5 kilona innan det går ännu fler år!"


    *Trettioårskris?*


    Hoppas dina vänner förstår lite bätttre vad du menar! Det finns ju många anledningar till att man går upp i vikt. Vi här verkar ju vara överens om att det har med ens fysiska och psykiska mående eller medicinering att göra. (Eller graviditet, förstås)
    Då är det väl bara bra om man kan, som du skrev, ta tillbaka sin "normala" kropp, den man hade innan man blev sjuk/fick medicin/annan utlösande faktor. Jag tror att de flesta som har testat på både normalvikt och övervikt,  är överens om att man känner stor skillnad i ork, smidighet och fysiskt välmående. Jag vill gå ner i vikt för att lätt kunna knyta skorna, orka busa med dottern, kunna träna med hästarna och minska riskerna för sjukdomar relaterade till övervikt. 
    Sen inser jag att min självbild från gymnasiet (när jag vägde 63 kg och tyckte det var mycket) är skev. 63 kg till mina 170 cm är helt okej. Idag skulle jag vara helnöjd med att väga 65 kg! FAST, när jag närmar mig den vikten kommer jag kanske att omdefiniera mina mål. Sitter kläderna bra? Hamnar jag mellan storlekar? Har jag rätt ork/rätt muskler för att träna så som jag vill? 

    Och för protokollets skull: jag är vattuman, hamnar på den sidan om datumgränsen!  
  • Darling Daisy
    Sommarbrud skrev 2012-02-11 11:38:13 följande:
    1700: tänkte väl borde kommit ihåg om vi fyllde samma dag :). Äter du fortfarande enligt gi ? Jag funderar på hur jag ska lägga upp kosten på bästa sätt. Och gi kanske kan vara ngt ?
    Jag har ju testat både VV och nåt mellanting mellan GI och LCHF. Tycker båda metoderna funkar bra, väljer nog GI/LCHF före VV då det för mig är lite stressande att behöva åka på möten varje vecka. Har inga vv-möten närmare än 35 km bort, så det tar liksom en hel kväll. Då lägger jag hellre den tiden på en promenad eller så...
  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-02-11 12:11:00 följande:

    Jag skulle personligen aldrig äta enligt VV eftersom jag har så pass bra koll på vad mat verkligen innehåller. Jag vill inte ha tillsatser i maten, utan vill äta "ren" mat. Det är ju en aspekt bortom det här med viktnedgång, det synsättet lever jag med dagligen. Därför går VV bort för mig.


     


     


    Det där är också otroligt sant! Det finns så mycket äckliga tillsatser i mat!!!
    Jag väljer också bort lightprodukter och allt för konstlade varor så gott jag kan. Allra helst skulle jag vilja ha ett riktigt lanthushåll, dvs vara helt självförsörjande. Det vore så otroligt häftigt! Fast än så länge så äter vi färdigköpt korv, pasta, köttbullar, smörgåspålägg och lite sånt. Jag tycker dock inte längre att tex färdiga sallader (typ räksallad) är goda, det smakar för konstgjort.
    Jag gillar rent kött, potatis, sallad, sås, typ husmanskost. Fast om jag äter enligt GI så skippar jag ju potatisen, den går ju bra att undvara. Lite svårt tycker jag att det är när vår dotter noga registrerar vad jag äter... vill inte att hon ska börja vägra äta tex potatis för att mamma inte äter det...

    Sen tycker jag att det känns lite motigt att betala pengar till ett vinstdrivande företag (VV) när jag egentligen inte har behov av det. Om jag ska lägga pengarna på något viktrelaterat så borde det istället vara terapi, för att komma underfund med när och varför jag äter!
  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-02-11 12:58:26 följande:

    Åh, gilla gilla gilla! *tuppen upp*


    Ja, det där med självförsörjning är ju en dröm vi har gemensamt! Efter lovet börjar jag den efterlängtade kursen i ekologisk grönsaksodling, me like!


    Men det där med din dotter... Du måste ju inte utesluta potatis, du kan byta ut det/komplettera med andra rotfrukter och sötpotatis. Potatis är nyttigt, men ännu nyttigare är de andra rotfrukterna. Potatis är ju bara en liiiten del i vad som finns att köpa i den kategorin. Problemet i sverige (fast ett förståeligt sånt eftersom det är mkt lätt att odla) är ju att vi äter det som huvudsaklig basföda. Jag vurmar ju för sötpotatisen, krutpaketet av nyttigheter som är det absolut hälsosammaste vi kan äta!


    Vad roligt med ekologisk grönsaksodling, var ska du läsa den kursen? Du får dela med dig av det du lär dig!

    Nä, vi lagar ju så normal mat vi kan. Om vi kokar potatis, så slänger jag i några morötter eller liknande. Sen tar jag mycket morötter och nån liten bit potatis, medan dottern föredrar tvärtom. Då märker hon inte så tydligt vad jag gör!

    Sötpotatis ska jag definitivt testa. Undrar om jag nånsin ätit det? Hur gör man med sån?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!