Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    emmadeckmar skrev 2012-02-21 09:07:32 följande:
    TACK för  ditt utförliga svar! känner mig mycket lugnare nu, en stor sten släppte. Svårt att känna sig säker när man inte är så insatt Glad

    Vet inte hur mycket dyrare det skulle bli att välja det dyrare tyget. Och undra hur stor skillnad det skulle göra på klänningen. Jag känner lite att "jag ska ju bara ha den 1 dag" så det kanske inte spelar sån stor roll. Jag har ingen budget utan jag köper det jag har råd med allt eftersom, men skulle det bli fel skulle jag väl få panik och kräkas, haha.

    Det lutar starkt åt att det blir just den där klänningen! har läst mycket bra om Landybridals så man får väl chansa Skrattande
    Det är en väldigt vacker och spektakulär klänning, jag gillar den jättejättemycket! Tror att du kommer få hem en kanonfin klänning. När du mailar vidare m landy, så fråga om de redan gjort modellen och kan skicka bilder. Om de inte sytt just din klänning så kan du ju fråga om de sytt nån annan i kreppad taft!
  • Darling Daisy

    HIhi, jag har också stora problem med att skriva Daniiel istället för Pinkie

    {#emotions_dlg.flower}Grattis till er alla från gammelhönan som nu varit 35 bast i en heeeel vecka!{#emotions_dlg.flower}

    Kan säga att åldern känns, haltar som en pensionär halvvägs till långvården! Tror att det är en nerv som kommit i kläm, helt plötsligt så känns det som om en kniv huggs in i vänster höft och jag kan inte stå på benet. Så är det så några minuter och så försvinner det igen.. Konstigt! 

     

  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-02-21 19:30:42 följande:
    Tur att jag lyssnar bra till båda ;P

    Haha "gammelhönan" ;D Grattis! :)

    Men det där lät inte trevligt alls hörredu :/ Vad obehagligt att du inte kan stå på benet. Jag kan inget alls om nerver och sådant, men det kan alltså bli så om man har en nerv i kläm? Huuua... Ska man bara vänta på ett det går till sig eller kan man göra något åt det?
    Jag pratade med en sjuksköterska på jobbet lite kort, hon tyckte jag skulle kontakta vårdcentralen om det inte gav med sig på några dagar till.  Så jag håller tummarna att det går över!
  • Darling Daisy

    Tjoho, vad kul att ni är så många här!

    Ser att ni gafflar om graviditeter o förlossningar. För att väga upp diskussionen lite måste jag nog säga att jag är en av de där jobbiga mammorna som hade en toppengraviditet. Jag mådde bra hela tiden och är så hjärtligt glad över det!
    Jag är dock mycket medveten om att alla inte har lika stor tur som jag hade.
    Det var att balansera på en knivsegg varje gång jag pratade med andra gravida! Jag vågade knappast säga att jag inte mådde illa när alla andra klagade över sitt morgonillamående, eller att jag inte hade foglossning när de andra fick besvär med sånt...

     

  • Darling Daisy
    Skumboll skrev 2012-02-22 12:48:33 följande:
    Jag kände mig extremt snuvad på alltihop när jag blev akutsnittad hux flux och var så borta av morfin och stesolid att jag knappt har ett minne från förlossningen. Och efter det hamnade jag på IVA och fick inte träffa barnet på flera dagar. 
    Sen när det gäller förlossningen, så håller jag med dig Skumboll! Blev också snittad, de upptäckte nämligen att bäbisen låg i sätesbjudning när vi kom in på förlossningen. Ingen hade sett det innan... Så det blev ett mellanting mellan akut och planerat snitt några timmar senare.
    Jag mådde förhållandevis bra efteråt, hade självklart ont i snittet och det var verkligen inte roligt att gå på toa/nysa/resa sig upp. Kände mig dock lite snuvad på förlossningen, hade gärna velat veta mer om vad de gjorde under operationen (är lite fysiologi/anatomi-nörd) och hade gärna velat se hur kroppen funkar under förlossningen. Dock kändes det som ett ok pris att betala för att slippa värkarna!
  • Darling Daisy
    Skumboll skrev 2012-02-22 15:36:34 följande:
    Såklart praktiskt nödvägen, man slipper ju det unda under förlossningen men efter... fy fan.... kände mig som quasimodo långt efter och nös/hostade man trodde man att hela magen skulle spricka upp och alla inälvor välla ut. Jag fick ju inte röra på mig efter heller, inte ens sätta mig upp så jag antar att det inte hjälpte kroppens egna läkningsprocess direkt. Eftersom jag var så nerdrogad sist så har jag önskat mig en så naturlig förlossning som möjligt denna gång. Och det lär jag ju få äta upp att jag sagt.... hahaha. 
    Det där med hosta/nysa stämmer så väl!
    Mig jagade de upp ur sängen istället. Typ 12 timmar efter snittet skulle vi gå till en annan avdelning för att träffa läkaren. Jag lyckades ta mig dit, sen fick de hämta mig i rullstol, fy 17 vad illa jag mådde!

    Håller tummarna för att det ska bli en lätt förlossning för dig den här gången!

     
  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-02-22 15:46:33 följande:
    Mm, favorit i repris. Tänk om någon skulle säga så till någon som var rullstolsbunden med minimal chans att kunna gå igen..
    Haha, ja det vore verkligen inte så politiskt korrekt! 
    Undrar varför det är mer "ok" att säga så till ofrivilligt barnlösa? 
  • Darling Daisy

    Jag beställde en måttsydd klänning från Landy. Jag mailade dem på service@landybridal.com och gjorde hela beställningen via mailen. Jag fick nogranna instruktioner om hur jag skulle mäta i ett mail.

    Om ni är osäkra, skicka iväg ett mail med lite frågor. Skriv på enkel engelska och ställ bara en fråga per mening.
    (alltså inte frågor i stil med "kan ni göra en insydd bh och underkjol? detta måste ställas i två separata frågor!)

    Om man beställer via mail kan man ju fråga mycket mer än om man bara fyller i formuläret på hemsidan. Det kan vara skönt om man är lite osäker. 

  • Darling Daisy

    Åh, 1700tal, vilka fina klänningar du alltid hittar i gömmorna! Gillade den sista extra mycket, är barnsligt förtjust i såna "ränder" i nederkant...

  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-02-23 08:45:23 följande:

     


    DD - typiskt dig att hissa den tråkigaste mest antifluffiga klänningen i hela volangbunten...


    Såklart!!!
    Fast jag kan gilla fluffklänningar också. Fast kanske inte i organza har jag insett. Den i kreppad taft som var uppe för nån dag sen är urläcker, tex...
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!