Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    MissBliss skrev 2012-02-23 22:17:19 följande:

     


    Jag har blivit förtjust i denna KIK klänning och mailat Landy om de kan göra något i det stuket. Men tror ni att de kan lyckas med spetsen under klänningen? Vill ju inte att det ska se billigt ut
    Tror inte att du behöver oroa dig för att det ska se "billigt" ut om du beställer från landy, men du får ju vara beredd på att det är en kopia, så likheten kan ju bli både toppen och mindre bra. 
    Be dem skicka bilder på vilka olika spetsvarianter de har innan du beställer!
  • Darling Daisy

    Tinzi:
    vi hade ju festen hemma i stallet/ladugården och fixade följaktligen ALLT själva. Det tog några veckor... Hehe, men det "vanliga" pysslet (bord, stolar, blommor, porslin, belysning) tog nog hela fredagen. Och då var det fyra personer som jobbade!
    Vi hade fantastisk hjälp av våra mammor, en arbetskompis till mig och flera vänner på eftermiddagen/kvällen innan.

    Jag hade nog valt att göra naglarna efter lokalfixet om det är praktiskt möjligt. Eller göra dem i lugn o ro innan, arbeta m bomullshandskar och ha en back up som kan fixa ev skador på lördag morgon/fm...

     

  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-02-23 22:27:20 följande:
    Haha jag kastade iväg en prisförfrågan och maken bara skakar på huvudet!
    Äsch, han kan väl inte skaka på huvudet åt dina klänningar? Det är säkert jordgubbsströsslet som fastnat i håret på honom eller nåt....
  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-02-23 22:37:49 följande:
    Hahaha ja, såklart, att jag inte tänkte på det! Nåja, nu sa han att jag var söt.. och att han hoppas att klänningen är dyyyr! :P
    Åh, så gulligt av honom! Han måste ju mena att du är verkligen värd en dyyyyr klänning. Det måste ju vara därför han hoppas den är dyr.. eller....?
  • Darling Daisy

    Natti natti på er! Är dags att natta både mig o djuren här också! 

  • Darling Daisy

    Förresten, 1700tal, vad kul att inbjudningarna är beställda! Nu är det på G

  • Darling Daisy

    Oh, vad ni skriver! 
    Min dator kraschade igår, så jag har nu snott mannens speldator för att hålla mig uppdaterad!

    Anny: Eftersom vi nästan är grannar så känner jag ju igen en del av dina ställen.
    Jag har varit på Hooks herrgård några gånger (dock bara i restaurangen, inte sovit över). De har mycket god mat och en vacker huvudbyggnad. Dock är jag inte helt impad, tycker att en del av tillbyggnaden förstör intrycket (modern tillbyggnad på gammalt vackert hus, känns lite åttiotal på vissa ställen). Åk o provät om ni kan, då ser ni ju om det är värt kuvertpriset! 
    Fick tips om ett herrgårdsställe bredvid motorvägen upp mot Gränna, det ligger på östra sidan om E4, nästan "på" vägen. Det ska tydligen vara jättevackert, men var på fel sida om stan för oss så vi kollade aldrig upp det.
    Om ni kan tänka er en mer lantlig fest så finns det en "festlada" här i närheten, PO:s lada. Det ligger mitt ute på landet, men är en mysig lantlig miljö. Har en hel del bröllop..
    Rocksjön har jag varit på, toppentrevligt och mycket god mat (snäppet bättre än Hooks). Inte lika vacker byggnad dock...
    Stugan i stadaparken har jag inte koll på.
    Sen finns det nåt bruk ner mot Värnamo till som tydligen är fantastiskt vackert, bruksmiljö plus bröllopsfluff typ.
    Vi tog catering från järnvägshotellet i Skillingaryd, gott och mycket mat. Dessutom är ägarna supertrevliga och priset var helt ok (200 kr per person för en riklig buffé).

    Ang ert upplägg:
    Yeyyy, äntligen nån mer som funderar i samma banor som vi!
    Vår vigsel var kl 11, sen bjöd vi på lunchbuffé, minglade hela eftermiddagen och sen var det grillbuffé, dans och fest på kvällen. Det var en fantastisk dag!!! Och jag är så glad över vårt upplägg, vi hann verkligen umgås med alla våra kära som vi inte hinner träffa så mycket annars. Vi hade ca 50 gäster.
    Så, som du kanske anar, tycker jag att alt 1 (var det så?) med vigsel, lunch och middag är det bästa alternativet. Om det är priset som avskräcker er från att köra hela racet på en herrgård, så kolla upp andra ställen där ni ev kan ha egen catering.  

  • Darling Daisy

    Anny: ska kanske tillägga att vi gifte oss i kyrkan ca 1 mil hemifrån och hade sedan hela festen i vår ombyggda ladugård. Så vi var ju liksom "hemma" hela tiden, hade inga tvång på städning innan vissa klockslag osv... 
    En del av våra gäster stannade bara över lunchen (de som hade typ 30 mil att åka och inte ville övernatta), några kom med husvagn/husbil, några hyrde in sig hos våra grannar (som också var gäster på bröllopet) och svärisarna sov på B&B.

    Och så kom jag på att jag faktiskt provat en hotellfrukost i Jönköping: den på Elite stora hotellet. Den var jättegod!!! Helt klart värt att åka dit bara för att käka frukost har vi konstaterat...  

  • Darling Daisy

    Anny: 
    Ni skulle vara hjärtligt välkomna till vår ladugård, om vi inte hade gjort om den till getstall det vill säga. Vi har numera 15 dräktiga getdamer som bor i vår "festlokal", så tyvärr är det slut med festmöjligheterna här hemma.

    POs lada har inget eget tillagningskök, de tar catering från järnvägshotellet i Skillingaryd. Tror också att man kan få ta mat från nån annan stans, men vet ej säkert. Dryck köper de in enligt önskemål, tror jag.
    Har ingen som helst koll på priserna, vi skulle ju vara hemma, så vi kollade aldrig. De är trevliga, så ring o kolla.
    Övernattningsmöjligheter finns på Tallnäs stiftsgård några kilometer bort. De har vandrarhem o hotell.

    Hestraviken är ju också jättefint, har inte varit där men hört om det tidigare.

    Ang cateringlokaler så tror jag att det finns en del tips i tråden Bröllop i Jönköpings län (eller nåt liknande). Kolla om du kan hitta den via den urusla sökfunktionen!  

  • Darling Daisy
    BlomAnna skrev 2012-02-26 00:18:47 följande:
    Nu kommer jag och lägger mig i lite här igen

    Jag har hittat klänningen med stort K på en kinasida men jag har inte hört någon beställa från dem tidigare så nu vet jag inte om jag vågar.
    Tror ni man kan skicka bilden på klänningen till någon av de mer "kända" kinasidorna och be dem sy den och det blir bra?
    Här är länk till klänningen: szlongzhilian.en.alibaba.com/product/31953893...

    Jag vill också ta bort släpet...
    Oj, vad vacker den var!
    Jag skulle nog ta bilden och skicka till landy, my love, milly och kanske corals bridal för att få priser att jämföra. Skulle nog i o f sig maila till säljaren på siten ovan o fråga om det är en lös bolero i spets eller om allt sitter ihop också...
    Eftersom spetsens utseende är ganska speciellt skulle jag be dem om bild på vilka spetsar de har innan jag beställer. 
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!