Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Nu har jag sålt min ena klänning (den i spets, för er som kommer ihåg hur de såg ut). Fick det jag ville ha, så gick +/- noll på den affären Skönt!

    Nu är det bara den champagnefärgade kvar till salu... (säg till om du är intresserad!)



     
  • Darling Daisy

    Anny

    Skorna blev ju jättehäftiga! Öva noga så att du kan gå hela dagen! Jag hade mina skor som inneskor på jobbet i tre månader innan bröllopet, inte en tendens till skoskav på bröllopet! Jag hade inga vita sidenskor, kanske jag ska tillägga, såna blir ju så lätt fläckiga.

    Jag tycker också att volangklänningen är jättejättefin, både i passform och modell! Den ser inte konstig ut över magen, som du oroade dig för förut!

    Om du kan/vill/hinner/har råd så köp en ny klänning. Speciellt om du känner att du kommer att ångra dig och att det irriterar dig/tar mycket energi att volangklänningen inte känns helt hundra. Men om du inte hinner/känner att det är värt extra besvär, så ska du veta att klänningen ser jättejättefin ut på dig! 

    Kram!! 

  • Darling Daisy

    Hame

    Hej och välkommen till vår trevliga tråd! Här hänger ett gäng blivande brudar och några redan gifta fruar som gillar vackra klänningar, att gaffla om allt möjligt och förstås bröllop. Det som kännetecknar tråden är de många inläggen och att vi håller en trevlig ton i tråden!

    Hoppas att du ska trivas här hos oss!

  • Darling Daisy

    1700
    Hur blev tärnklänningen, förresten? Visst hade du fått hem den? Har du postat bilder på den? *nyfiken i en strut*

    Hoppas det löser sig med huset nu! Tråkigt att bankerna ska "tjafsa" om småsaker. Jag förstår att de har policys att följa, men man önskar ju att de kunde undersöka hur sakerna egentligen ligger innan de säger blankt nej!

     

  • Darling Daisy

    Pluppe:
    Hur var det din klänning såg ut? Jag försökte kika tillbaka, men såg inga bilder där de skulle vara.

    Jag valde mellan en underkjol med tre ringar och en med bara tyll. Jag valde den med bara tyll, för att jag gillade känslan utan ringar bättre Alltså tvärtemot vad 1700tal tycker Det blev inte för varmt och otäckt med bara tyllkjolen. Min klänning hade visserligen bara ett enkelt lager satin i kjolen, vet inte om din har mer tyg i kjolen, då behövs säkert ringarna. 

  • Darling Daisy
    Solstice skrev 2012-07-15 18:40:49 följande:
    Här kommer en bild av oss som jag hittade på facebook, fotografens bilder dröjer någon vecka. Köpte min klänning från myweddingdresses.com och jag är supernöjd med den!

     


    Grattis!!! Ni var kanonfina! Klänningen satt ju fantastiskt bra på dig, förstår att du är nöjd!
  • Darling Daisy

    Lite OT-gaffel:
    Är det nån som har koll på sårläkning efter operation?
    Jag opererades på magen (de tog bort en knöl) i onsdags. Det har stramat i såret (några cm långt) och gjort "normalt" ont hittills. Idag på em tyckte jag dock att det började göra lite mer ont, gör nu ont nästan hela tiden jmf med endast vid vissa rörelser tidigare.
    Jag slutade med värktabletterna igår, så det kan också vara en bidragande faktor till smärtökningen, men jag blir ju lite oroad att det ska vara något tokigt. Det ser ut som om det har börjat vätska sig lite under kompressen (har inte bytt förband sen op, det skulle sitta tills det lossnade vilket det inte gjort ännu).
    Vad tror ni - ska jag ringa distriktsköterskan i morgon o be att få såret omlagt? 

  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-07-15 21:10:03 följande:
    Det är ju alltid svårt att säga när man inte vet hur det ser ut eller känns. Jag opererade bort gallan för snart 2år sedan via titthål, så jag hade fyra ca 2-3cm långa sår på magen då. För mig var det dock lite likadant, efter knappt en vecka började jag bli mer öm över såren och samma för mig, jag skulle inte plocka bort något, utan låta det sitta tills det lossnade. Jag ringde dock sjukvårdsrådgivningen och de sa att jag kunde plocka bort ändå och tvätta, så jag gjorde det och på en-två dagar blev det då bättre igen :)

    Är du orolig, så är det alltid bättre att ringa och fråga!
    Ja, jag ringer nog imorgon och frågar. Skönt att höra att det verkar ha varit likadant för dig. Det är ju lite svårt att veta hur såren ser ut när man har kompressen på, liksom!
    Det gör inte så ont att jag lider alla h*vetes kval här, så jag tror inte att det är något akut-akut.  
    Nu går jag och knaprar lite värktabletter och hoppas på en skön natts sömn!
  • Darling Daisy

    Pluppe Jag tycker du ska ha klänningen! Den är Jättefin, även med mage Sista bilden var allra finast, när magen syns. Kan du sy om den så att den blir tight över magen så vore det ju ett toppenalternativ. Fast det kanske ser konstigt ut framifrån förstås... Jag gillade i a f kontrasten mellan tight överdel m mage o fluffig kjol!

  • Darling Daisy
    emmadeckmar skrev 2012-07-16 15:04:23 följande:
    Jag har gjort 3 kejsarsnitt och när det gällde det såret i nedre delen av magen så minns jag att det kunde göra mer ont efter några dagar. Så för mig låter allt du beskriver som normalt! men man kan ju alltid ringa och fråga, så får du höra deras ord om de tror det är ok eller inte, kan kännas tryggare Glad
    Tack rara ni! Så här blev det:
    Jag var in till vårdcentralen idag (fick tjata mig till en tid, eftersom jag råkade ringa "fel" nr (till läkarmottagningen istället för distriktsköterskorna) )
    Sköterskan lättade på förbandet, ryggade tillbaka, sa att de var infektion i såret, att hon måste hämta en läkare och försvann fortare än blixten.. Väldigt lugnande uppträdande!
    Läkaren kom, såg oroad ut (ännu mer oroad blev Daisy).. Sen drog och tryckte han allt han kunde på/kring såret för att se så att det inte var vätska/var inne i sårhålan (det var det tackolov inte, men ont gjorde det). Han frågade om jag hade feber - Har inte tagit febern, men tror inte det, sa jag. Så då sa läkaren att jag skulle smörja med antibiotikakräm och gick. 
    Sköterskan klistrade på ett nytt förband (utan att rengöra något alls).  
    Jag frågade om hon kunde kolla min temp - Nej, vi har ingen febertermometer, svarade människan då!!! 

    Nåja, nu är jag hemma, har tagit febern (ingen förhöjd temp), hämtat salvan på apoteket och ska nu tvätta och smörja såret själv. Det ser inte så najsigt ut, sårkanterna har ju inte kunnat fästa mot varandra pga infektionen och det är snuskigt var i mitten. Jag överlever nog.

    Men jag undrar ju hur de funkar på vårdcentralen ibland! Ingen febertermometer???? Inte rengöra ett varfyllt sår?
    Det är ju som om en snickare ute på ett jobb säger - Nä, jag har ingen hammare! Eller att kockarna lagar mat i smutsiga kastruller...
     
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!