Inlägg från: Vintersol |Visa alla inlägg
  • Vintersol

    Jag skäms för min snåla blivande man

    Jag tycker inte att man är snål för att man inte vill lägga 150 000 på ett bröllop. Det är för de flesta människor väldigt mycket pengar, och långt ifrån alla har lust att lägga en sådan summa på sitt bröllop.
    Nu vet jag inte vad du och dina vänner har för ekonomi, men vad man har för ekonomiska resurser kan ju variera ganska mycket och det spelar också stor roll för hur mycket pengar man har råd att lägga. Sedan tycker jag att man kan prioritera olika, även om man råkar ha den summan. Jag skulle hellre lägga pengar på att betala av ett hus eller göra en lång resa, än att lägga ett sexsiffrigt belopp på mitt bröllop. Med det sagt anser jag mig inte vara snål, däremot ointresserad av att spendera - vad som för mig är mycket pengar - på en dag.
    Jag lägger inga värderingar i hur mycket andra väljer att lägga på sina bröllop, men det är tråkigt om folk drar slutsatsen att jag är snål för att jag inte är intresserad av ett så pass påkostat bröllop. Och om andra vill jämföra så får de väl göra det, jag tycker det får stå för dem om de anser att ribban "måste" ligga på en viss prissumma. Väljer de dessutom att värdera vår kärlek baserat på hur mycket pengar vi lägger på bröllopet, då tror jag att de missat vissa centrala aspekter av kärlek...


     


     

Svar på tråden Jag skäms för min snåla blivande man