• Anonym

    Jag skäms för min snåla blivande man

    Jag fattar inte hur folk har råd med så flotta och påkostade bröllop! Alla i vår bekantskapskrets har bjudit på bröllop de lux i mina ögon. Jag menar då hyrd lokal med personal som serverar trerätters middag. Fina kläder, påkostade ringar, band som spelar och gratis dricka i baren. Skulle gissa på att kalaset går på 150.000 kronor och uppåt.
    Nu är det äntligen vår tur, men min sambo vägrar att lägga så mycket pengar. Han kan komma med förslag som catering i folkets hus.
    Å ena sidan vill jag att vi ska sticka till Vegas för att komma undan hela skiten, å andra sidan håller jag med honom att det är mycket pengar för en enda dag. Men ibland när han snålar så känns det som om han inte vill lägga pengar på mig och vår kärlek.
    Är det någon annan här som trotsar vad "alla andra" gör och kör budgetrace???
    Hur snål vågar man egentligen vara???

  • Svar på tråden Jag skäms för min snåla blivande man
  • Anonym

    Vi har sparade pengar, men väljer att inte bränna allt på bröllopet utan har sagt att mer än 50000 känns rent av fel att lägga på en fest. Betalar hellre av på lägenheten osv. Vill att det skall bli en riktigt bra fest, men det behöver inte kosta 150000, tycker närmast att det känns osmakligt med så påkostade bröllop, varför inte ge en del av pengarna till rädda barnen istället för att bränna dem på en enda kväll?

  • Anonym

    Bröllopet ska väl inte vara orsaken att  man sedan får ringa lyxfällan?

  • Anonym

    Verkar som att hur mycket bröllopet kostar är viktigare än att du får gifta dig med den som ska vara ditt livs kärlek. Kanske bör du tänka om dina prioriteringar i livet? Vem bryr sig vad ett bröllop kostar? bröllop handlar inte om en summa pengar. Tycker du resonerar väldigt omoget och ytligt.

  • Anonym

    Om man  faller för grupptrycket när  man  ska gifta sig, borde man ta en koll på hur man är som människa,  varför ska man vara en härmapa och inte en trendsättare?

    Bröllop handlar inte om vem som kan sätta sig själv mest i skuld, eller vem som kan visa hur mycket pengar de har,  det handlar om två personer som älskar varandra och det känns som du har glömt bort det.

  • Anonym

    Vi har en begränsad budget, kommer bara ha den närmaste familjen samt några vänner på vårt bröllop. Det innebär ca 25 personer. Jag ska skicka efter klänning från Kina, skor, blommor osv från nätet. Maten ska vi laga själva, kommer be min mamma och ev sambons mamma om hjälp med att laga den...om de vill, vilket jag tror att de gör. Samma sak med tårtorna, de och jag brukar göra tårtor som uppskattas av alla. Vi kommer hålla till i en liten mysig lokal, och det känns som att det blir vårt drömbröllop ändå!!!   Den dyraste utgiften blir våra ringar, men å andra sidan, de ska ju sitta där resten av livet!    Nu är jag så långt ifrån rik man kan komma, men även om jag hade haft mycket pengar, hade jag ändå inte velat lägga alltför mycket pengar på en enda dag, heller. Jag är kanske lyckligt lottad, som har en M2B som tycker lika som jag? Jag önskar ju att alla får känna att de får den bröllopsdag som de vill ha, utan att man vare sig känner sig snål, eller att man slösar pengar så att man får ont i magen.

  • Anonym

    jag tycker att det är väldigt "nyrikt" att slösa med pängar.

  • Anonym

    Jag kan börja med att säga att jag är student och min sambo jobbar heltid.
    Nu under sommaren är jag luspank, så det blir mycket att vi lever på honom. Men jag är ganska så sträng när det kommer till bröllopet. Vi ska spara, även om vi inte nödvändigtvis sparar allt till just den dagen så sparar vi, varje månad. Så det så!

    Jag är en riktig auktionsfan, så jag köper gärna grejer på nätet.
    Med bara det så kom jag undan lindrigt med min drömklänning och skor.
    Hans kläder blir dyrare, men vi planerar att åka till vingåker och kika lite. De har ju fina kostymer som sagt, kanske tom ett par snyggskor :)

    Det vi egentligen lägger pengar på är maten, som kommer att gå på 18000.
    Jag är imponerad av de som endast lägger ut ca 5000-8000kr för 40personers mat, vi vill egentligen också hamna där.

    Men hittills har vi endast 18gäster och det kostar ca 1000kr per person.
    Då är det en bröllopsmeny och så är det restaurang/hotell med utsikt över vatten.

    Vi har räknat med en budget på 50000kr och i det kommer min ring att kosta 13000kr.

    Vi vet inte riktigt hur vi ska göra med fotograferingen, men eftersom vi har vänner med fotointressen kanske vi kan få fram ett bättre pris än de som erbjuds på nätet.


    Jag rekommenderar er att spara genom att ta med lunch till jobbet, välj kollektivtrafiken om ni kan, sätt upp veckomenyer så att ni inte köper middagsingredienserna samma dag, det är dyrt!
    Jag har länsat lägenheten på onödiga prylar som inte längre används, kläder och massa annat som jag sålde på bakluckeloppis. Det gav oss 3000kr i handen, det är bra enligt mig :)
    Om ni vill ut och käka, så som en tidigare nämnt, laga en lyxmiddag hemma med lite ljus och dylikt, varför inte ha knytkalas med vänner. Det kostar mindre och alla tillför med lite, supermysigt!
Svar på tråden Jag skäms för min snåla blivande man