Inlägg från: Memmsan |Visa alla inlägg
  • Memmsan

    Jag skäms för min snåla blivande man

    Hej
    Jag har inte läst alla svar du fått på tråden men tänkte dela några tankar, kanske blir någon repris.
    Såg att du nämnde att dina vänner haft öppen bar, serveringspersonal m.m.
    Första tipset skippa spriten över huvudtaget, drick gärna vin, öl och cider till maten, kanske även något efter men inte straksprit och drinkar, fulla personer på ditt livs drömdag är INTE kul. Någon somman inte tror har problem med spriten kanske blir för full och förstör hela dagen..
    Andra tipset: Sen råder jag dig att be kompisar att servera på bröllopet, ni har säkert vänner, arbetskamrater, gymkompisar m.m. som inte är bjudan men som gärna vill förgylla er dag och som hjälper till för en billig slänt eller tom gratis, kanske kan de få en liten present.
    Tredje tipset är att hyra en bygdegård eller liknande, det finns så många fina byggdegårdar osm man inte trott finns och som bara finns där om du letar. Här får du en läng att kolla på www.bygdegardarna.se.
    i bygdegården kan ni sväva ut i dukning och dekoration istället, ofta har de även en fin trädgård somman kan pynta fint. Finns ju mycket som kan lyxa till stämningen i pyntväg inomhus och utomhus.

    Vi hoppas kunna spara in till en rätt stor bugdet i min värld men kommer högst troligen inte använda allt. Men vi vill vara på säkra sidan.
    Vi kommer ha catering som är billig men gör fantastisk mat, vänner som serverar och diskar. Vänner/bekanta som kan spela för billig peng. Känner folk som kan spela och sjunga i kyrkan, som gör det gratis.
    Jag komme rint elägga en förmögenhet på klänning, max 10000, vilket är en förmögenhet för många och oss också egentligen. Hoppas att bara kunna lägga runt 5000 kr men vill hitta den perfekta klänningen. Vi hyr min fästmans kläder.
    Vi kommer köpa lakan från IKEA som dukar, vi försöker luska ut om någon i familjen, släkten och vänkretsen har förmågor, talanger eller kontakter som gör att allt kan bli billigare, vänd på varje sten.
    Det jag inte kommer snåla på är ringar, vi kommer använda mina föräldrars ringar, in mamma lever inte längre, så vi vill ha med henne på något sätt =) Så guldet kanske sänker kostnaderna en del men stenarna kommer ju kosta. Men ringarna ska man ju ha hela livet.
    När det gäller t.ex. vin och champagen, så kan man köpa billigt vin som är gott på box, använda karaffer, det kanske tom finns i lokalen man hyr... Bubblet behöver absolut vara äkta, det kan vara billigt men gott, finns massa goda alternativ från 50 kr på systemet. har man tänkt handla i Tyskland kanske det kan bli ännu billigare. Unna er själva en äkta flaska bubbel på rummet efter bröllopet eller på dagen vid förberedelserna.
    Kolla om någon i umgänget är bra på att fotografera, då kommer ni billigt undan.
    Farmför allt lägg all krut på er själva, er lycka, er dag, inte gästerna och deras välmående, de kommer att ha det fantstiskt ändå, då de gläds mer er och er kärlek. De som inte gör det, behöver inte komma tycker jag.
    Jag tror att man i längden mår bäst av att inte bränna alla besparingar på ett bröllop. Efter den fantastiska dagen kommer ju ändå verkligheten med bil-/huslån etc. som ska betalas, bilar och hus som måste renoveras eller lagas. Ev. barn och allt vad det innebär..
    Så bränn inte allt krut på en dag för att bräcka andra vänner, de kanske är skitpanka idag, vem vet?

    Huvudsaken är att ni kommer till altaret, säger ja och lever lyckliga i alla dagar =)
    Kram

Svar på tråden Jag skäms för min snåla blivande man