• BlomAnna

    Inbjudningskort, bordsprogram och kyrkoprogram

    Min eferenhet av kortpyssel säger att det INTE blir billigare att göra själv än att beställa. Sen blir det ju väldigt mycket mer personligt och precis som man vill ha det och det är ju värt enhel del det med

  • BlomAnna
    nötmix skrev 2011-06-16 13:31:30 följande:
    Mja det beror på hur man gör och vad man har för krav. Jag fixar utskrift och papper genom jobbet, 10 m tapet för 20 kronor och sedan är det självklart limstiften som kostar. Kuverten får jag köpa, även porto då. Penna att skriva på kuverten med är ju en kostnad samt min Martha Stewart puncher (som var det dyraste av allt) 225 kr. inkl frakt. men denna ska användas på vigselprogram, tackkort, festprogram osv också. 

    Den totala kostnaden för ALLA papperssaker för oss blir ca 500 (inkl. porto) Allt beror på om man har kontakter och kan skriva ut på jobbet tex. eller hemma om man har en bra skrivare. Inbjudningarna behöver ju inte innehålla massa dyra pärlor, tyg, spec. papper, glitter osv. 

    Det GÅR att hålla ner kostnaderna, nu säger jag inte att man MÅSTE det! 
    Självklart går det att göra det billigare själv men det är långt ifrån alla som kan fixa utskrift och papper via jobbet.

    Generellt tycker jag det brukar bli dyrare när man gör själv. Håller man på och psysslar mycket med kort, scrapbooking eller så sen innan så har man kanske redan mycekt grejer och då blir det ju inte så dyra inköp judt för bröllopet kanske.

    Jag menade helt enkelt att göra själv inte automatiskt betyder att det blir billigare.
  • BlomAnna
    MrsT2011 skrev 2011-06-16 15:44:49 följande:
    Håller helt med! Det är precis lika dyrt att göra egna som det är att beställa. Jag gjorde egna just eftersom jag scrappar mycket kort i vanliga fall. Därmed hade jag all nödvändig utrustning och kunskap sedan tidigare, plus att det var lite "prestige" i att göra egna eftersom gästerna visste att jag brukar greja med sånt annars med.

    Men alltså, med facit i hand önskar jag nästan att vi hade beställt trycksakerna! Vilket megaprojekt, både tidskrävande och krångligt, svårt att hitta fina papper, svårt att få marginalerna rätt i programmen, etc etc.
    Och då hade vi ändå bara 30 gäster. Är man helt nybörjare på korttillverkning och festprogram etc avråder jag faktiskt från att göra egna, det är inte värt det. Man kanske sparar några hundralappar i materialkostnad om man väljer en väldigt enkel design, men ändå...
    Ens tid är ju också pengar
Svar på tråden Inbjudningskort, bordsprogram och kyrkoprogram