Inlägg från: Anonym (Gneta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gneta)

    hur sparar ni?

    Jag hade föredragit att ha ett speciellt konto för bröllopet och spara på det i god tid så att vi skulle veta precis hur mycket vi kunde lägga på det, men mannen och jag fungerar väldigt olika. Han har alltid (sen han slutade plugga för länge sen) haft gott om pengar och inte behövt tänka så mycket på det, medan jag har haft det sjukt knapert och har behövt ha en plan för varenda krona.

    Nu är det i princip han som betalar hela bröllopet (förutom mina kläder), från sitt sparkonto. Frågan har därför inte varit hur mycket vi hinner spara ihop, utan hur stor del av sparkontot som är rimligt att ta. Vi satte en budget från början, som i alla fall jag har tänkt och grubblat mycket på hur vi ska hålla eftersom han (begripligt) inte vill att det springer iväg så halva sparkontot försvinner. Men sen kommer plötsligt han och säger att vi kanske ska ta och bjuda 10-15 personer till när vi ändå håller på, och andra ändringar som kostar mer pengar. När jag då säger att "då håller inte budgeten" så är det plötsligt inte så viktigt.

    Själv sparar jag på ett odefinierat sparkonto när jag kan. Mina inkomster varierar rätt kraftigt, så vissa månader går allt åt, men andra kan jag pytsa in ett par tusen. Trots en låg inkomst har jag lyckats gneta ihop 50 000 på kontot, och nu har jag bestämt att jag får ta max 10 000 till klänning, tillbehör, smink/hår och blommor.

    Efter bröllopet skulle jag vilja att vi öppnade ett gemensamt sparkonto för möbler, resor och andra större utgifter, där vi båda pytsade in då och då. Men vi får se om jag lyckas övertala honom...

Svar på tråden hur sparar ni?