Inlägg från: Pinkgrape |Visa alla inlägg
  • Pinkgrape

    Hur spara och leva snålt utan att det ska kännas fattigt och trist!?!

    Knytkalas är ju alltid toppen om man vill umgås med vänner och hitta på saker. Det kan ju gälla middag och picknick, men även filmkvällar tex. Någon tar med sig en film, en annan popcorn, nästa läsk eller vad man nu vill dricka och sedan turas man om. Då får ju alla välja film någon gång också ;P

    Annars såna saker som sällskapsspel, både brädspel och typ kubb nu när det är sommar, är ju superkul :) Åka och spela vollyboll, brukar ju finnas planer lite varstans. Samma med basket, fotboll, brännboll, tennis osv. Brukar finnas utomhusplaner till sådant.

    Biblioteket, låna böcker (finns även filmer att låna gratis där), ta en filt och lägga sig ute och läsa. Ensam eller tillsammans. Åka och bada vid något havsbad, brukar vara gratis :) Vissa museer är gratis, så till något sådant skulle man ju kunna ta en tur.

    Ta en tur till skogen, plocka svamp eller bär. Åka hem och göra saft, sylt, pajer och sådant. Man kan ju ta ett tält med sig och göra en liten weekend av det :) Baka bröd kan man också göra själv. Billigare, godare och bakar man tillsammans har man även en trevlig stund :)

    Vill man åka på semester kan man ju lånbyta bostad med någon som bor i en annan stad, så behöver man inte betala boende och levnadskostnaderna brukar ju vara ungefär desamma. Lite miljöombyte.

    Kanske någon ni känner har en hund som ni skulle kunna låna och hitta på saker med? Ja, så länge ni inte ogillar hundar eller är allergiska, då funkar inte det så bra.

    Ja, jag vet inte... lite tips iaf :)


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Och till att spara pengar... ptja, det finns egentligen inte så många genvägar där. Försöka att inte slösa och göra en budget, som man håller sig till. Självdisciplin är bra att ha en sådan gång hehe

    Nej, men en budget är superbra, för att få en överblick över vad man har för utgifter och sedan kan man ju alltid prioritera bland utgifterna. Det finns ju sådana som man helt enkelt inte kan plocka bort, tex boendekostnader, försäkringar osv. Men ni kanske skulle kunna spara in lite om ni bytte försäkringsbolag? Tv, internet och telefoni, även där kanske ni kan spara in om ni byter leverantörer? Även elbolag kanske man kan se över?

    Ja, självklart sånt där som att använda bilen så lite som möjlig och att jämföra priser, handla på lågprisbuktiker osv. Blocket, tradera, second hand och loppis såklart.. där kan man ju både sälja och fynda ifall det är något man skulle behöva.

    Kanske ni har prenumerationer på saker som ni egentligen inte behöver och kan säga upp? Tidningen, den kanske finns på jobbet?

    Men det viktigaste är ändå en budget och att ha koll. Veta vart pengarna tar vägen och alltid tänka efter två gånger extra när man är påväg att göra ett inköp. Är det verkligen något jag behöver?, eller är det något jag vill ha?


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
Svar på tråden Hur spara och leva snålt utan att det ska kännas fattigt och trist!?!