Tyck till.. Buffe eller 3rätters?
Om du ska ha buffé så finns det ingen anledning att ha förrätten på borden, i alla fall inte om dom får snittar först.
Duka upp en ordentlig buffé med både förrätter och mer "huvudrätts-rätter" på samma bord så kan dom gå flera gånger och ta om av det dom vill ha.
Om ni gärna vill ha typ Toast Skagen eller liknande så kan ni göra lite mindre såna och lägga upp på en bricka bara, så kan dom som vill plocka på sig.
Buffé är ju praktiskt när det kommer till matallergier också. Bara man håller råvarorna separat så är det lätt att göra något annat till dom och ställa fram.
Varför inte både en laktosfri och en krämig potatissallad exempelvis?
Tänk på att dom som är allergiska mot citrus och nötter eller skaldjur kanske inte ens kan vara i samma lokal som detta.
I och för sig så tycker jag att om man är allergisk så bör man ta ett eget ansvar och berätta det på eget bevåg.
Annars får man skylla sig själv om det inte finns något man kan äta sen...
Det är ett större ansvar på individen än på arrangören enligt min åsikt.