Inlägg från: MrsT2011 |Visa alla inlägg
  • MrsT2011

    Tyck till.. Buffe eller 3rätters?

    Jag respekterar att man inte har råd att bjuda alla man känner på trerätters + tårta, men för mig är kostnaden enda argumentet för buffé. Det blir rörigt, det tar tid från talen och lekarna, maten är kall eller ljummen, det ser inte snyggt ut på tallriken, etc etc. Men visst, vet man att folk är kräsna kanske det är läge för buffé, som tur är har våra nära och kära inga problem med att äta vad som bjuds, dessutom vet vi sen gammalt att vi delar samma smak i de flesta fall.

    Vi bjöd bara 31 personer just för att vi skulle kunna bjuda dem på en riktig trerätters brakmiddag på en krog där maten smakar ljuvligt och vinvalen är genomtänkta. Alla sitter ner i lugn och ro, toastmasterns jobb blir lättare, etc etc. Efter middagen fick alla köpa vad de ville ha att dricka i baren. Ingen som brydde sig då de flesta är småbarnföräldrar och därför bara ville ta ett par glas vin till maten och sedan dansa.

    Trots att vi var så få var det så många som hade knåpat ihop roliga lekar, vackra tal, genomtänkta bildspel etc att de sista momenten skedde under tårtan, men det vara bara roligt! Fattar ärligt talat inte hur man hinner med allt när man har buffé eller två rätter + tårta.

  • MrsT2011
    lilja skrev 2011-06-16 11:00:49 följande:
    Nu är det länge kvar för oss, men vi har funderat på snittar till champangen. Sen blir det grillbuffe, då det är lite "vi" och sist kör vi cupcakes till efterrätt. Kommer dock ha en liten tårta som vi skär.
    Har inte tänkt på om snittarna och cupcake ska serveras eller om gästerna får ta själv. Ibland är det ju skönt att röra på benen lite under maten oxå.
    * 21 juli 2012 *
    Jag hade satsat på personal som går runt med stora brickor med snittar, då kan man bara nappa åt sig en medan man minglar med sitt champagneglas. Däremot cupcakes tycker jag att gästerna hämtar själva, tillsammans med kaffet. Trots att vi valde trerätters med bordsservering kändes det ändå helt naturligt att efter middagen låta gästerna skära sin egen tårtbit och hämta kaffe & avec från samma buffébord.
Svar på tråden Tyck till.. Buffe eller 3rätters?