Rabarberbiskvi recept?
Det här var det närmsta jag hittade, men jag vet inte om det är det du är ute efter.
Syrliga biskvirutor
För 20 personer.
Biskvirutor som smakar rabarber och citron.
Ingredienser
Botten:
400 g malda hasselnötter
6 äggvitor
4 dl socker
1-2 kryddmått citron arom
Smörkräm:
200 g smör
6 äggulor
4 dl florsocker
2-3 kryddmått rabarber arom
7 droppar rosa el. röd hushållsfärg
Topping:
200 g mörk blockchoklad
200 g ljus blockchoklad
Lite olja
Garnering:
Guld eller silverpärlor
Gör så här
Smörj e långpanna 30x40 cm.
Vispa äggvitor och socker poröst, blanda därefter ner hasselnötterna.
Grädda i 15-20 minuter på 200 grader i ugnen.
Prova med sticka, skall nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.
Smörkräm:
Rör ihop alla ingredienser och bred på botten. Prova dig fram med hushållsfärgen, tills du får fram en färg som liknar rabarberens. Låt stelna.
Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.
Glasyren:
Smält blockchokladen och bred den över smörkrämen.
Vispa äggvitor och socker poröst, blanda därefter ner hasselnötterna.
Grädda i 15-20 minuter på 200 grader i ugnen.
Prova med sticka, skall nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.
Smörkräm:
Rör ihop alla ingredienser och bred på botten. Prova dig fram med hushållsfärgen, tills du får fram en färg som liknar rabarberens. Låt stelna.
Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.
Glasyren:
Smält blockchokladen och bred den över smörkrämen.