• Bridezilla11

    Behöver svar på frågor ang. kallskuret kött (bl.a dubbelmarinerad fläskfilé och kycklingspett)

    Jag skulle behöva hjälp med några saker..


    Vi ska ha dubbelmarinerad fläskfilé, kycklingspett och något mer i köttväg på vårt bröllop. Allt kommer serveras kallt, och nu undrar jag hur långt innan man ska göra dessa rätter om man inte vill frysa dom?


    Just fläskfilén vet jag att man ska göra i två dagar. Men blir det inte för tidigt att göra den Torsdag och Fredag, när man ska äta den på Lördagen? Eller det kanske håller så länge?


    Sedan skulle jag även vilja ha tips när det gäller kycklingspett. Funderar på att köpa färdiggrillade (frysta) spett från Guldfågeln, men min mamma tror inte att dom är goda. Hur gör man då egna spett på enklast sätt?


    Mycket frågor nu. Hoppas någon orkar ta sig tiden att svara på mina frågor =)

  • Svar på tråden Behöver svar på frågor ang. kallskuret kött (bl.a dubbelmarinerad fläskfilé och kycklingspett)
  • Mysan82

    Enklast när det gäller kycklingspett ( det tar lite tid dock ) är att du skär den´m i ca 2 cm tjocka strimlor längs med långsidan av kycklingen. Trä dem sedan på grillspett ( glöm inte att lägga dessa iblöt först) Sedan slänger du ihop de kryddor  marinaden) du vill ha i en djup gryta med vatten så det kan täcka kycklingen på grillspetten. Sedan låter du kycklingen koka i marinaden tills den är färdig. Lägg upp det på ett fat och låt det svalna.
    Om ni ska servera maten på buffe så använd gärna ett runt fat och lägg spetten med kycklingen inåt och jobba runt och upp tills det får en igelkott liknande form. Därefter kan du dekorera med ätliga blommor eller färska kryddor om du vill göra nått extra!
    Hoppas att du fått lite tips.

    Detta kan du göra dagen innan! :)
    Kramar

  • Flotten

    Det är inget fel på de färdigköpta spetten, på vår sons studentfest tog de slut i ett nafs "för att de var så goda"

  • Bridezilla11
    Flotten skrev 2011-07-11 10:09:49 följande:
    Det är inget fel på de färdigköpta spetten, på vår sons studentfest tog de slut i ett nafs "för att de var så goda"

    Tack, vad bra att veta! Då kör jag på dom :)


    Och tack för dina fina tips Mysan82 :)


     


    Någon som har någon koll när det gäller fläskfilén?

  • ClaraH

    När det gäller dubbelmarinerad fläskfilé så ska jag göra oxfilé på ett känt recept. Då marinerar jag på torsdar em, det ska sedan ligga ett dygna. Jag kommer att köra dem i ugn fredag em och där efter lägga dem i marinade igen i ett dygn. Man måste ju börja på torsdagen för att det ska bli klart på lördagen, så receptet bygger på att man gör det två dagar innan.


Svar på tråden Behöver svar på frågor ang. kallskuret kött (bl.a dubbelmarinerad fläskfilé och kycklingspett)