Inlägg från: GeneralElectric |Visa alla inlägg
  • GeneralElectric

    Måste jag bjuda släkten?!

    Självklart ska ni bara bjuda de gäster ni vill, och ha ett litet bröllop ifall det är vad ni vill ha!
    Allmänt kan jag dock varmt rekommendera alla att bjuda gäster enbart till kyrkan. Vi ville helst fylla kyrkan och bjöd in hundratals personer (avlägsna släktingar, kolleger, föreningsvänner, bekanta, grannar etc) som inte bjöds på något annat än en pampig ceremoni. (Vi hade tänkt ge dem bröllopskonfekt, men det var det ingen som hann göra! Och eftersom vi skulle ha en middag på kvällen fanns ingen tid till t ex bubbel eller tårta i församlingshemmet.)
    Förra helgen var vi själva kyrkbjudna på ett fint och stämningsfyllt bröllop. Visst hade det varit roligt att också få gå på middagen, men vi var nöjda med att ”bara” vara med i kyrkan. (De bjöd i och för sig även på kaffe, tårta, jordgubbar och scones i församlingssalen intill kyrkan efteråt.) Fast det kanske inte är något man reser från en annan stad för att vara med om, precis...

  • GeneralElectric

    TS, inte behöver du känna att ni måste erbjuda sovplats till tillresta gäster! OM det ändå kommer gäster resande, se till att någon annan i familjen svarar för alla praktiska arrangemang kring detta!

  • GeneralElectric

    Själv skulle jag inte orka ladda om och ordna en ny fest redan veckan efter bröllopet... Men det funkar väl om bröllopsdagen/-middagen inte är så stor och omfattande! (Vi hade massor av gäster, och flera kringarrangemang såsom cocktail, brunch m m.)
    Däremot planerar vi nu för min jämna födelsedagsfest i höst (cirka fyra månader efter bröllopet) och dit kommer jag bl a att bjuda vänner och släktingar som inte var bjudna på eller inte kunde komma till bröllopsfesten.

  • GeneralElectric

    Håller helt med om att det är väldigt magstarkt av dina släktingar att förvänta sig att bli bjudna till ett bröllopskalas när de själva valt att inte ha något alls...

Svar på tråden Måste jag bjuda släkten?!