• soahl

    Måste jag bjuda släkten?!

    Jag och min m2b gifter oss i oktober nästa år och vi är redan igång och planerar hur vi vill ha det. Vi är rätt samstämmiga över hur vi vill att vårt bröllop ska vara och vi hade tänkt att bara ha med våra familjer (mamma, pappa + respektive syskon + respektive, mor/far-föräldrar) och våra närmaste vänner. 
    Mycket därför att vi inte vill att det ska vara stort och dyrt men också för att min fästman är från Tyskland och vi gifter oss i Sverige. Vi kommer heller inte kunna erbjuda sovplats för de långväga gästerna, vilket gör att vi vill begränsa antalet som kommer.

    Men nu snackade jag med min mamma och hon berättade att en av mina morbröder med ingift moster redan nu frågat när jag och fästman ska gifta oss, för att de "laddar" inför bröllopet, alltså vill de också gå. Jag räknar ju inte dom som familj utan som släkt. 
    Jag tänkte dock att vi kan ha en fest typ helgen efter för alla andra vänner och släkt som inte får komma på själva bröllopet. Eller kan vi bjuda folk på ceremonin men inte på festen(som blir en intim middag)?

    Nackdelen är att om jag bjuder mina morbröder/farbröder, kusiner och deras respektive är vi redan uppe i 70% fler gäster än ursprungstanken. Och det vill jag ju inte!

    För att ytterligare försvåra det hela har ALLA i min släkt gift sig i hemlighet utan någon närvarande, så jag är liksom första personen som inte gör det. Så alla är helt pepp på bröllop.

    Hur kan jag säga nej utan att såra dom? 
    Sorry för det röriga inlägget... =) 

  • Svar på tråden Måste jag bjuda släkten?!
  • soahl

    Tack för alla smarta tankar! Det är lätt att glömma bort att man får ha sitt eget bröllop som man själv vill, när när släkt och vänner ska tycka till. =)

    Vi har inte tänkt att gifta oss i en kyrka utan ha en borgerlig vigsel. Om vi väljer att gifta oss i stadshuset är saken biff, eftersom bara 15 personer får följa med under själva vigseln. Om vi har vigseln någon annanstans (vilket jag hoppas) har vi fler möjligheter. Men förhoppningsvis kan vi ha den i samma lokal som middagen och i nära anslutning och då blir det ju lite knepigare. Förhoppningsvis kan vi ha en tysk/svensk vigselförättare så vigseln kan ske på båda språk. Dom där tyskarna är inte jättebra på engelska alla gånger. ;)
    Vi har bara tänkt att ha max 26 gäster (om alla kommer) så det är verkligen inget stort arrangemang!

    Äh, jag får väl helt enkelt köra som vi tänkt från början. Våra närmaste får komma på vigseln och middag, resten får komma på fest veckan efter.  

  • soahl

    Nej, palla göra allt till två fester! Jag tänker outsourca så mycket jag kan, det vill säga göra lite själv till själva bröllopet, men anlita catering och ordentligt tryckeri, skräddare och annat. TIll festen veckan efter får hyper-effektiva mamma vara chef. Då blir hon glad också. =D

Svar på tråden Måste jag bjuda släkten?!