• marielleangelina

    Catering, fixar man serveringspersonal själv?

    Hej!

    Jag sitter och kollar efter catering och började undra om man nu skulle välja 3-rätters, ingår serveringspersonal då eller brukar man få fixa det själv? När man beställer buffé, kommer de och dukar fram maten fint och prydligt då eller lämnas det bara av så att säga..?

    Någon som har lite information att bidra med hade varit jättesnällt.. om man behöver personal är det ju en extra kostnad man måste ta med i budgeten! Bra att veta.. Jag har aldrig anlitat cateringföretag innan så jag vet inte ett smack Obestämd

  • Svar på tråden Catering, fixar man serveringspersonal själv?
  • 1700tal

    Serveringspersonalen har inte ingått på alla de firmor jag kollat på. Men de flesta har personal att hyra in som brukar kosta mellan 150-250 kr/tim/serveringsperson. De har rekommenderat oss på 90 pers att va 4-6 pers beroende på hur mkt mat, buffé kontra 3 rätters osv.

    Vad gäller buffé så har några av de jag tittat på som hade lite högre priser all mat upplagd på fina porslinsfat, prydligt upplagt med garnering, bara klart att ställa fram. På de billigare är det lite mer kantin/ á la skolbespisning. Där får man antingen lägga om det själv på finare uppläggningsfat och piffa till det eller servera det som det är, det är förstås en prisfråga. Ibland ingår utkörning, ibland tillkommer en engångsavgift och ibland är det milbaserat. Sen är det olika om de har värmeskåp i bilarna osv.

    Men ring och fråga några firmor kring dig och ställ massa frågor så får du snabbt en bra bild.

  • marielleangelina
    1700tal skrev 2011-07-14 13:55:44 följande:
    Serveringspersonalen har inte ingått på alla de firmor jag kollat på. Men de flesta har personal att hyra in som brukar kosta mellan 150-250 kr/tim/serveringsperson. De har rekommenderat oss på 90 pers att va 4-6 pers beroende på hur mkt mat, buffé kontra 3 rätters osv.

    Vad gäller buffé så har några av de jag tittat på som hade lite högre priser all mat upplagd på fina porslinsfat, prydligt upplagt med garnering, bara klart att ställa fram. På de billigare är det lite mer kantin/ á la skolbespisning. Där får man antingen lägga om det själv på finare uppläggningsfat och piffa till det eller servera det som det är, det är förstås en prisfråga. Ibland ingår utkörning, ibland tillkommer en engångsavgift och ibland är det milbaserat. Sen är det olika om de har värmeskåp i bilarna osv.

    Men ring och fråga några firmor kring dig och ställ massa frågor så får du snabbt en bra bild.
    Tack så mycket! :)

    Om det då skulle tillkomma avgift för serveringspersonal så blir det nog inte så dyrt i så fall.. behöver nog inte fler än två eftersom vi bara kommer bli 25-30 personer..

    Såhär står det på cateringfirmans hemsida under Buffé
    "Alla bufféer är rikligt garnerade med exotiska frukter såsom melon, ananas, kiwi, m.m. och är klara att serveras." Så det ska nog gå bra isf tror jag...
  • marielleangelina
    Deli Stockholm skrev 2011-07-21 00:05:43 följande:
    Om du söker catering i Stockholm hjälper vi dig gärna. När det gäller personal bör du räkna på max 18 gäster per person vid en sittande middag och något mindre personal vid en buffé. Om du inte vill betala för svart arbetskraft bör du räkna med 300-400 kr / person och timme. Hör av dig så fixar vi allt!
    Tack, men vi bor i Halmstad :)
  • Chicita

    Ett annat alternativ är att kontakta en restaurangskola om ni gifter er under en tid då skolorna är öppna.
    Dom kan många gånger ta åt sig att både ordna mat, servering och allt annat eftersom eleverna behöver praktik.
    Vissa skolor har fasta prislistor, andra tar betalt för material, utkörning/ transport av elever och sen en slant till klasskassan.

    Vi fixade ju bilar åt utomstående när jag gick på bilmek exempelvis...

    Att tänka på om man tänkt anlita svart arbetskraft i form av vänner och bekanta... Många gånger är det inte yrkesmässiga servitriser. Vilket innebär att dom inte kan serva lika många per person / minut som en riktig servitris. Så man behöver fler än man annars skulle behöva. Vilket innebär att även om man betalar mindre per person och timme så blir det kanske inte mycket billigare i slutänden.
    Nackdelar med ovan serveringspersonal är att det tar lång tid så tidsskillnaden mellan den första och sista som serveras kan bli väldigt stor. Och det påverkar ju både upplevelsen av middagen och hur maten smakar för dom som får sist...

    Däremot - att be några vänner eller vänner till ens egna vänner osv... att sköta en buffé är inte alls en dum idé

  • marielleangelina
    Chicita skrev 2011-07-21 15:27:11 följande:
    Ett annat alternativ är att kontakta en restaurangskola om ni gifter er under en tid då skolorna är öppna.
    Dom kan många gånger ta åt sig att både ordna mat, servering och allt annat eftersom eleverna behöver praktik.
    Vissa skolor har fasta prislistor, andra tar betalt för material, utkörning/ transport av elever och sen en slant till klasskassan.

    Vi fixade ju bilar åt utomstående när jag gick på bilmek exempelvis...

    Att tänka på om man tänkt anlita svart arbetskraft i form av vänner och bekanta... Många gånger är det inte yrkesmässiga servitriser. Vilket innebär att dom inte kan serva lika många per person / minut som en riktig servitris. Så man behöver fler än man annars skulle behöva. Vilket innebär att även om man betalar mindre per person och timme så blir det kanske inte mycket billigare i slutänden.
    Nackdelar med ovan serveringspersonal är att det tar lång tid så tidsskillnaden mellan den första och sista som serveras kan bli väldigt stor. Och det påverkar ju både upplevelsen av middagen och hur maten smakar för dom som får sist...

    Däremot - att be några vänner eller vänner till ens egna vänner osv... att sköta en buffé är inte alls en dum idé
    Tack för tipset! Ska kolla upp det, definitivt... På mitt gamla gymnasium fans Hotell och Restaurang-linje. Däremot så kanske vi gifter oss för tidigt för att det ska funka, har inte bokat något än men funderar på 4/8 nästa år.. I alla fall, det tål att utredas! :)
  • Chicita
    marielleangelina skrev 2011-07-21 17:28:05 följande:
    Tack för tipset! Ska kolla upp det, definitivt... På mitt gamla gymnasium fans Hotell och Restaurang-linje. Däremot så kanske vi gifter oss för tidigt för att det ska funka, har inte bokat något än men funderar på 4/8 nästa år.. I alla fall, det tål att utredas! :)
    Om inte annat så kanske du kan få tag i några som nyss har gått ut skolan och som skulle vara intresserade av att göra detta som ett projekt. Ibland kan man få en lärare att gå med på något sådant, som dom sen kan få i tillägg i betyget om läraren går med på att bedömma deras insats Glad
Svar på tråden Catering, fixar man serveringspersonal själv?