Hur får man snittblommor att överleva?
*vass kniv och sneda snittytor som sagt.- aldrig någonsin en sax!
*inga bladdelar i vattnet.
*inte för hett vatten-du ska inte skålla rosorna, varmt i det här sammanhanget är 40-45 grader. Du behöver inte ta varmt vatten igen när du byter.
*Rätt näringskoncentration. Du kanske tar för mycket av näringen? Till en mindre vas räcker det med hälften av påsen.
*skippa det där med socker, det är gammalt.
Men eftersom de andra blommor du köper brukar hålla, så undrar jag om det bara är en rossort med dålig kvalité=kort vasliv? Prata med butiken där ni brukar handla och påtala att samma rossort blir likadant med, gång på gång. Ta också med dig rosorna och visa. En sådan sak hade jag absolut velat ha reda på, så jag som butiksinnehavare kunde stöta på mina leverantörer att blommorna inte håller måttet.
Olika blomsorter har ju olika hållbarhet, men tre dagar är lite väl kort för en ros...