Inlägg från: Fröken T |Visa alla inlägg
  • Fröken T

    Utomhusbröllop: Hur göra med maten?!

    Vi grillar och har en tillbehörsbuffé till det. Vi kommer ha 2 personal vid grillen och 3 personal som sköter annat + att en av våra gäster är kocken så han kommer säkert vara med på hörn vid själva grillningen + att han har sin mamma (som jobbat med catering) till hjälp.
    Kanske låter som mycket personal men tror att det behövs. Verkligen värt att lägga pengarna på tycker jag! Vi har två från en hotell- och restaurangskola, två småsyskon till vänner och en personal som kan lokalen vi hyr.

  • Fröken T
    Nudax skrev 2011-07-29 09:09:01 följande:
    Hmmm det här med personal till grillningen, hur har ni löst det? Är det privata kontakter de personer du räknade upp eller kontaktade ni skolan och fick tag på dessa? Vi har ju funderat på nått liknande men de privata möjligheter vi har är ju bjudna som gäster på bröllopet... =S Om man tar privata kontakter kan man ju göra upp på annat vis (utan att det för den skull blir "svartjobb" - menar typ att de får gentjänster såsom mat och att vara med på festen på bröllopet eller liknande).... hur gör ni?

    Vi vill som sagt hålla kostnaderna nere... men om vi har bufé så som vi tänkt skulle det nog räcka med två stycken i så fall... hmmm =)
    De som står vid grillen är två vänners yngre syskon (dock vuxna, runt 20), bl a kockens bror, så de gör helt enkelt som de blir tillsagda. De ställer upp för att vara schyssta, vi kommer dock att ge dem lite pengar som tack (detta vet de dock ej om ännu så tror inte det kan klassas som svartjobb Glad). De två från hotell- och restaurangskola har jag aldrig träffat så det är en liten chansing. Fick kontakt med dem genom skolans FB-sida. Vi betalar dem svart.
    Kocken, hans mamma och våra toastmastrar kommer inte att få pengar men en gåva.

    Personalen från lokalen är lite sent inkommet så vet inte ännu hur han vill ha betalt, om han fakturerar eller hur han gör.
Svar på tråden Utomhusbröllop: Hur göra med maten?!