Inlägg från: zinizune |Visa alla inlägg
  • zinizune

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Jag har pratat med församlingsassistenten idag och vi har kommit fram till en bra lösning, där vi har svar den ursprungliga kyrkan. Kyrkan har utgångar åt tre håll och på ena utav de här sidorna kommer de inte att måla om, så vi kommer att gå ut där =) Jag fick dessutom reda på vilken präst vi ska ha, så jag känner mig lite lugnare nu :P Bröllop är minst sagt som att åka bergodalbana med allt som händer.

  • zinizune

    Vi skickar in papprena om en vecka, men de är påskivna och klara. Med min sedvanliga tur kommer väl papprena att ha hunnit gå ut annars ;)


    Vi kommer ha en tårta med tårtbotten, hallonsylt, tårtbotten, vaniljkräm, tårtbotten och hallonmousse. Den kommer sedan att se ut som nedan :D Vi får betala 40kr/biten, men då är den moterad och klar på ställningen.


    Näst, nästa vecka ska jag till sömmerskan med min klänning, så att hon fixar så att jag kan fästa upp släpet på kvällen när det blivit fest, så ingen trampar på mej. Däremot får vi vänta med min tärnas klänning, hon har gått ner i vikt oplanerat, så vi får se om hon går ner mer... Hittade en sömmerska som kan ta emot henne ett par veckor innan.


  • zinizune

    sweet: vi bokade präst och kyrka för ett år sedan. Där vi ska gifta oss fanns det inga krav på något sådant.

  • zinizune

    Till er som redan skickat in om hindersprövning: kan man skicka anmälan om efternamn i samma kuvert, eller måste det vara två olika?

  • zinizune

    Dazzle: Jag förstår din frustration när det gäller skor! Själv har jag 41:or som är breda... Jag vill ha en par fina, typiska brudskor, med klack som jag kan gå i och som passar fötterna. Jag fick betala 1200 för mina skor, betydligt mycket mer än vad jag tänkt från början =( Nu övar jag varje kväll min m2b jobbar, eftersom jag inte egentligen kan gå i klackar, men så gärna vill göra det på bröllopet.

  • zinizune

    Jag skickade in papprena förra onsdagen, men har inte fått tillbaka dem :(


    Vi skulle fått ett PM från kyrkan i mitten av februari, men de har skjutit fram det två gånger och nu lovat att vi ska få det efter påsk. Vår präst är en sommarpräst, som i vanliga fall inte bor ute på ön där vi ska gifta oss, så vi får se när vi kan få till ett vigselsamtal och även prata med kantorn om sånger osv.


    Däremot har vår fotograf hört av sig och vill ha ett planeringssamtal om ungefär en månad :D Så spännande!


    Jag var hos sömmerskan med min klänning i torsdags och upptäckte att den blir för kort när jag har mina skor och underkjol under. Så jag får försöka förminska ringarna i underkjolen tänkte jag. Det blir nog lite pyssel.

  • zinizune

    Jag håller på att göra våra festprogram:


    Vi har valt att det ska innehålla följande rubriker:


    Kära gäster Meny Vett och ettikett Brudparet Nykterhetstest Sånger Kärlek (dikter och fina citat) Olika sätt att se på äktenskapet! Barns tankar om äktenskapet Kvinnan och mannen Bordsplacering Vi som är med på bröllopet

    Inspiration finns på http://hem.passagen.se/majeda/mall.htm


    Lycka till!

  • zinizune

    Dazzle jag har oxå embossat massa, det blir ju så fint! men vilken tid det tar! men det är det väl värt ;)

  • zinizune

    Jag känner mig inte så stressad. ännu... det kommer säkert så småningom.


    Jag har tänkt ut och fixat lite presenter idag till dem som hjälper till: bestman och toastmaster får manchettknappar och en flaska whiskey var. Tärnan får den klänningen som hon ska ha på sig (färdig). Våra föräldrar får en förstoring på ett bröllopsfoto.


    Jag har fixat morgongåva till min blivande oxå :D Hittade en bok som man fyller i "en kärleksförklaring" heter boken. www.adlibris.com/se/product.aspx Han får även en parfym som jag vet att han tycker väldigt mycket om, men som han tycker är för dyr att köpa i vanliga fall.


    Nästa lördag åker vi till tyskland, så vi har gjort iordning en lista med allting som vi ska ha, så det bara är till att gå in och plocka ihop och sedan betala, lasta in och åka hem igen.


    Någon som har tips på snygga brudskor med mycket låg klack i stl 41? Behöver byta ut de jag köpt,eftersom känningen blir för kort annars med underkjol :(

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!