Inlägg från: Dazzle |Visa alla inlägg
  • Dazzle

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Viniglot - jag är absolut inte villig att betala någon som får betalt av kyrkan för att göra sitt jobb. Sen är det så klart så att det ofta är brukligt att man kanske ger kantorn extra för jobbet men denne vikarie har varit så neg hela tiden så jag vill bara slippa å hitta en ny.


     


    operfekt - nej inteså svårspelade men nya för honom å jag kan tänka mig att det tar lite tid att lära sig - tid man inte får betalt för som vik kantor då man nog bara får en klumpsumma som ersättning per bröllop. Vi har flera kontakter, behöver bara vänta ut var och en på att ge besked... Kanske ska man efter vi väntat in första svaret, om det blir nej, fråga flera samtidigt å sen ta den vi vill om vi får flera ja... Nervigt men så roligt..


     


    Har massa påminnelser som piper i min iphone, vet inte omd et är det som drar ur batteriet för den e typ nästan död redan vid 16 nu tre dagar i streck.


     


    L

  • Dazzle

    Vingilot> Ja surt när han inte vill alls, men lika bra att få någon man gillar då. Kan förstå det inte ingår i vikariers, men det borde ingå i ordinarie kantors... Det måste väl vara orsaken att den kantor vi ville ha inte kan spela på vårat eftersom hon har ett bröllop innan på dagen - att hon ska öva med solister å så där, annars kunde hon ju övat med våra solister, åkt å spelat, kommit tbx till oss... Splittrat kanske men inte omöjligt.


     


    7 juli> har du bytt banden? Annars kanske vi kunde bytt? Jag har oxå köpt på tradera, helvita, men har guld i temat så jag skulle inte bry mig. Säg till om du är intresserad. Mina är dock en liten storlek av typ 5x8 cm. Skicka bild och storlek om du är intresserad till lissandra@live.se (allt som görlivet lite enklare lixom =).


     


    Askungen och Lilla My> Så här ser vårt schema ut för dagen: (just nu)



    Tidsschema


    Fotografen kommer


    Smink:7.00



    Frisören: Klar 12



    Lunch hos frisören: Brudgummen ordnar



    Fotografering: Apladalen, Forslyckan 4



    15.00 Vigsel



    ca 16.00-16.45 Riskastning och mingel med Mormor Magdas glass utanför kyrkan



    17.15 Anländer till Segerstad, får välkomstdrink med ev. påfyllning



    Brudskål och välkommen in



    17.45 Buffé, brudparets tal till varandra, föräldrarnas tal, två allsånger



    (ca 19.10) Bensträckare, säg till om återsamling vid ett visst klockslag 20 min senare.



    Ca 19.30 Kaffe och dessert, tal och ev. lekar, allsång



    20.15 Tipspromenad och mingel



    21.00 Den första dansen + danssvep 1



    21.45 Bröllopstårta och kaffe (ev. sent anmälda tal)



    22.15 Dansen fortsätter /mingel / godisbord



    Alla> ikväll sitter sambon och jag och gör en lååååång lista på allt som är kvar! Att det kan va så mycket!!! Vi har passerat två sidor med uppgifter nu... Sen ska vi flytta in dem i en kalender så vi vet att allt blir gjort.


    Kämpa på i helgen



     


     

  • Dazzle

    Listan vi gjort över vad vi har kvar att göra är Sååååååå lååååååååååång!!! 2 sidor i word!! My good!! Jag är så glad över att jag ska gå på semester på onsdag och kunna jobba massor med pyssel och sånt. På onsdag kommer oxå en kär vän hem som ska hjälpa till lite med pysslet, framförallt med arbetsmoralen kan jag tänka mig.. =).


     


    Tre veckor kvar idag!!!

  • Dazzle

    lovingyou> verkligen bra pris för sittande middag!


     


    Här pysslas det för fullt!!

  • Dazzle

    7 juli> Tror de flesta känner så, tolkar tecken och oroar sig. Det är väl det där lilla ordet evighet som får folk att oroa sig även om man vet att detta är det man vill. Jag förstår dock din enorma oro men jag tror att alla har massa saker som går hit och dit just nu. Vi har massa saker, men jag tänker att allt ordnar sig. Alla får gripa in å hjälpa till och göra det bästa av det. men man har ju annat planerat att pyssla med nu så det är inte kul att behöva lägga tid på ordna saker man trodde var klara! Kämpa på!!


     


    operfekt> underbara bilder!!! så avis! Vi fotades lite i helgen å jag såg gravid ut i nionde månaden så jag tvingade alla att åka tillbaka å ta om dem... puh...


     


    Förr ordnade man ett bröllop tillsammans, som en familj eller släkt. Idag ska man göra allting helt själv, å allt ska vara tusen gånger mer än förut. Jag har bett tre vänner om hjälp som så gärna hjälper till i förväg - men jag känner mig så grymt misslyckad å dålig för jag inte klarat det själv. Vi har dock 110 gäster, 7 hjälpare, å jag vill inte minska pysselgraden i lokalen. Folk e säkert bara glada att de kan å får hjälpa till. Men jag känner mig så dålig!!


     


    L

  • Dazzle

    Tur man blir gift ändå... Min klänning är för kort, vinkeln baktill på snedskärningen är superful (byter riktning mitt på rumpan) å boleron hon har sytt klias och gör ont. Frisören säger hon inte vill slinga så nära hårbotten för det ger mer liv åt håret om man inte gör det vilket alltid resulterar i att jag har utväxt redan när jag går därifrån...


    Inte bästa dagen idag... Men sambon å jag hade ett personligt genombrott igår på något vi gått hos psykolog åpratat om i tre år så det kom riktigt lägligt inför bröllopet. Skulle kunna gifta mig i hösäck!!


     


    L

  • Dazzle

    Skönt med ett visst lugn därute.. JAg kan känna så oxå.. Det känns som jag skrev förra gången, man blir gift oavsett nu!


     


    Angående min bolero så sprack den när vi provade den andra gången, hos min svärmor. Jag förstår inte hur sömmerskan tänkt. När hon gjorde prototypen i bomullstyg så var det ju stretch i å då sa jag att var "skönt med stretch i, då kan man ju verkligen röra sig, för jag behöver röra mgi för jag ska dansa jättemycket så här" å viftade med armarna över huvudet. Å vi har hela tiden sytt boleron med den infon eftersom vi diskuterat längden på den.

    Förutom att den spruckit så är den overlockad (som vi bestämde) runt hela, runt armöppning, och alla sömmar samt intaget i ryggen. Varje sådan söm sticks och kliar!! Sömmen är dessutom ojämn och darrig. När svärmo provade den sa hon bara "men gud den här kan du ju bara inte ha på dig". Å det var så skönt att hon kände så, så jag bara inte var någon överreagerande bridezilla!! Sen upptäckte vi att den hade spruckit oxå..

    Nu blir det bråda dagar. Jag är grymt tacksam att jag iaf köpte en sjal hos sömmerskan när jag fått prova boleran oxå så jag har något att falla tillbaka på!!


     


    Jag hoppas på sy en sån här sjal istället om jag får tag på tyg. http://noa-v.com/gallery.aspx


    Kämpa på där ute! Om en vecka är det dags!!!

  • Dazzle

    sweet- jag tänkte på den högst upp till höger, men alla sjalar är samma modell, bara olika tyg. Tror vi kan klara göra det! =).


     


    Sofi88- oj, mdoigt att flytta nu!! Jag provar ringarna hela tiden.. HAr inte bestämt mig om jag ska ha en eller två ringar på bröllopsdagen. Har egentligen tänkt ha dem var för sig men tycker nu de är rätt fina ihop... (förlovning och vigselringen alltså).


     


    Idag ska jag gjuta små hjärtan i beton i ikeas isformar för att ha som tyngder till våra heliumballonger, när jag sprayat dem guldfärgade.


     


     

  • Dazzle

    linduspindus76> efter mycket om och men insåg jag att det smidigaste var att hyra en flaska på en helt vanlig järnhandel. Finns olika kedjor. T.ex. Tools (tror jag ett företag ingår i som jag var hos). Vi har dock valt en lokal handlare å fick kanonpris. Vill man bara ha lite helium så kan man köpa en liten flaska på teknikmagasinet m.m. Det gjorde vi först, för att testa hur väl ballongerna höll måttet. Det roliga är att de ballonger som lovade klara helium höll löftet och flög 7-8 timmar medan de ballonger som producenten när jag mailade sa inte klarar helium höll i 28 timmar!! Lite skillnad va??


    Lycka till!

  • Dazzle

    Där jag bor har yr å SMHI sänkt regnmängden från 14 till 2-3 mm efter kl 14. Hoppas!! Men det blir nog inte mkt till foton innan... Vi har köpt 30 liter närproducerad glass från Mormor Magda å vill ha soool!!! Vi pysslade till långt efter midnatt igår. Allting tar verkligen längre tid än man tror! =). Men visst e det roligt!! Vi har 109 gäster på middagen varav 20-talet barn. Min sambo är hemskt nervös å jag vet inte hur jag ska sporra för jag gillar att synas, att showa å så. Jag ville vi skulle hålla tal till varandra å dansa ett medley av våra favvolåtar men jag antar jag får anpassa mig här. Han anpassar sig ofta för mig. Idag ska vi börja möblera lokalen å ikväll öva i kyrkan. Lite pyssel för den som hinner... Http://anno1863.blogspot.com

  • Dazzle

    Ungbrud- klicka på långtidsvarsel. Sofi88- vi har det faktiskt bättre än på två år konstigt nog. Det e som att vi känner att nu e det allvar å vi vill visa hur bra vi kommer va som herr å fru. Dock e sambon apnervös men verkar lugnare idag efter samtal med sina föräldrar igår. Vi övade i kyrkan igår å sambon fick inte på ringen. Så långt för vår mardröm. Har även möblerat lokalen å ska duka idag, toastparet kommer hem idag å då hoppas jag på att vi ska hinna sy en bolero.

  • Dazzle

    Vi serverade 30 liter närproducerad glass utan tillsatser utanför kyrkan så vi tackade verkligen Gud att det inte regnade - men sen blev det åskvärme nästan hela dagen innan regnet kom på kvällen. Så vilken otrolig tur bara!!!


    Jag kan nog inte heller få in bilder - har ju försökt i ett år!! Men här kommer några försök till...


     


     

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!