klarar vi av att laga maten själva till 80 pers?
Vi kommer fixa mat till ungefär 130 personer. Ja, inte vi helt själva då me tillsammans med vänner och familj. Får tillgång till lokalen kl 14 på frådagen och då kommer vi, våra föräldrar och 3 vänner vara där och fixa resten av kvällen. Om det går som beräknat kommer de gå relativt snabbt å smärtfitt då vi har planerat för mat som ska gå att förbereda. Vi komemr dock ha 10 personer som jobbar med att servera under middagen, eller några va dem får väl förbereda serveringen i köket kanske (vi vill ha sittande middag med trerätter).
Vi ska ha ett höstigtbröllop och menyn är uttänkt efter det.
Till förätt ska vi ha tre små crustader med svampstuvning tillsammans med en sallad med bladspenat, rostade pinjenötter och granatäpple. All svamp är förvälld och fryst sedan länge men själva stuvningen kommer mamma att göra iordning på bröllopsdagens fm (vi vill inte att serveringspersonalen ska behöva hålla på med kryddning och sånt som kan gå fel) Pinjenötterna kommer vi rosta på fredagen men spenaten & granatäpplena får serveringspersonalen fixa.
Till huvudrätt ska vi ha kallskuren tjälknöl på älg, potatisbakelse med västerbottenost, sås, gele och haricots vertes. Tjälknöl tillagas i ugn under en hel natt och sambons föräldrar bor i ett kollektiv där det finns många ugnar så de fixar 10 stekar och mamma de resterande 3 natten till fredagen. Sen införskaffar vi en skärmaskin så det går lätt att skära upp köttet (även om det blir måååånga skivor) under fredagen. Potatisbakelserna fixar vi under fredagen så personalen bara behvöer strö på lite extra ost och ställa in dem i ugnen på den stora dagen. Även såsen ska bara vara för dem att värma. Gelen har min moster redan gjort så den ska bara läggas upp. Haricot vertetes får de dock koka.
Till efterrätt ska vi ha primadonnaost med hjortronsyl. Här får personalen fixa allt, både skära osten och lägga på sylten. ;)
Itsället för bröllopstårta (är inte så förtjust i tårtor alls) ska vi ha glasscheescake. Dessa (typ 15 st) ska vi göra nästa helg tillsammans med svärmor och frysa in. (gifter oss 1 oktober)
Nu blev de ett väldigt lång inlägg men jag ville visa att det går att fixa mat till många om man vill. Sjävklart kommer det sig ju av att vi får en massa hjälp av nära och kära, men tanken är att det bara är svampstuvningen som någon av gästerna ska behöva fixa under bröllopsdagen.