• Emmman

    Bara bjuda en i ett par!

    Hej på er brudar! ;)

    Vet inte riktigt varför jag tvunget ska skriva detta inlägg, för jag vet ungefär hur många kommer att svara, samt att jag redan har bestämt mig för hur jag ska göra, men jag skriver ändå, för debattens skull inte minst:

    Jag är mycket medveten om att etikettsreglerna säger NONONO till att bara bjuda ena parten i ett par, då detta anses mycket oartigt. Men som ni säkert alla vet så ÄR det begränsade platser på ett bröllop, vi har dragit vår gräns vid ca 80 gäster, och då KAN inte alla mina gamla tjejkompisar OCH deras respektive följa med.

    Därför har jag tänkt att bjuda mina tjejkompisar mer som "tjejgäng", eftersom jag knappt ens har träffat några av deras respektive, och inte känner att jag vill ha med dem på bröllopet. Är det någon mer som tänker/ska göra så här?

    Mitt argument för det hela är väl i princip att även om etikettsreglerna inte tillåter detta (förutom om relationen i fråga är väldigt "ny") så ser jag det som att antingen så bjuder jag bara tjejerna, och om då någon blir ledsen för att inte killen får följa med så får de helt enkelt tacka nej. Det andra alternativet är helt enkelt att inte bjuda tjejerna ALLS, vilket helt säkert kommer göra dem ledsna. Etikettsregler är väl ändå till för att det ska bli trevligt, inte förbjuda vissa saker som man själv innerst inne känner är rätt beslut?

    Vad tycker NI?

    /Emma

  • Svar på tråden Bara bjuda en i ett par!
  • Emmman

    WOHO vad härligt att ni är positiva till detta!


    Gamila skrev 2011-08-13 22:44:37 följande:
    Jag ska bara bjuda mina arbetskamrater (bara tjejer) utan deras respektive och det ser dom inte som någon problem utan ser det som en rolig grej att dom blir ett eget gäng, så kör på tycker jag det är ju ändå 2011! :)
    Underbar kommentar om 2011! Haha, ska skriva detta på inbjudningskortet. :D

    Självklart hade jag tänkt prata med alla tjejerna om detta, precis som ni skriver, så jag hoppas verkligen inte det blir några ledsna miner. Och eftersom jag, precis som du Gamila, bjuder dem som "tjejgäng" från förr, så är de ju inte helt ensamma - hade det varit enstaka tjejkompisar som inte direkt känner någon annan hade jag ju tänkt annorlunda.

    Det där med att man vill ha sin älskade nära när det är en så romantisk dag kan jag iförsig också förstå! Inte tänkt på det så riktigt.. Men absolut sant! Tjejerna får krama varandra istället haha.

    Sen hade jag dessutom tänkt att ha en bröllops-hemsida, med massa info osv för gästerna, där man då kan förklara såna här saker, varför man har gjort och tänkt si och så.
  • Emmman

    Ja det är då många tankar och känslor som kommer upp i samband med bröllop! Dock har jag/vi från början känt att ett bröllop/bröllopsfest är en fest för OSS, för att fira vår kärlek. Därför är det just VI som ska göra precis som vi känner och önskar, och alla etikettregler och trams bör man ta med ganska mycket nypa salt.
    Men samtidigt så är det ju fortfarande en känslig grej! Folk blir besvikna och ledsna om de inte blir bjudna, folk har åsikter och önskningar om hur det ska/bör vara.
    Därför tror jag på att göra det som känns bäst, och att prata med sina nära och kära om hur man har tänkt, så borde allting lösa sig till det bästa. Hela mitt liv har jag brytt mig alldeles för mycket om vad andra tycker, och för en gångs skull tänkte jag försöka att inte göra det!! Och om någon har massa åsikter och blir sur, så gör det ju faktiskt inte så mycket om de nu bestämmer sig för att inte närvara på bröllopet.
    Slutligen, så är ju livet ofta inte en dans på rosor, alla kan inte vara sams, man KAN absolut inte vara alla till lags. Och bröllopsfesten är också en del av livet - alltså kan man inte förvänta sig att allting ska vara perfekt där heller. Då riskerar man nog att bli besviken. Som Carrie sa till Charlotte (SATC) när Charlotte grät över spillt vin på sin brudklänning: "You´re missing it! You´re missing your wedding!"
    Detta ska jag hela tiden ha i åtanke. <3

Svar på tråden Bara bjuda en i ett par!