Inlägg från: Margaux |Visa alla inlägg
  • Margaux

    Grönsallad, känns det inte lite......tråkigt? :S

    En lite tjockare och enkel och god dessing är:

    dijonsenap, vispa i olivolja och vitvinsvinäger, en liten klick med honung, lite pressad citron salt och peppar. Kan smaksättas med hackad/pressad vitlök om man vill.... Jättegott! Färska örter piffar till lite, typ dragon, timjan, basilika, mynta etc.

    Ska ni göra till många människor hade jag nog försökt komma upp i en liter dressing, det går mer än man tror. Då hade jag nog tagit bas i 0.5 dl senap och ca 0.6 liter olja. Jag brukar aldrig recept så det blir dessvärre lite luddigt detta! Föreslår att du provar till middag en dag hemma......

    Till salladen så tycker jag inte det är tråkigt med grönsallad, prova att blanda flera salladstyper. Romano, ruccola, marche och issallad...... Tunnt skivad rödlök är gott i och vill du ha mer färg kan du ju slänga i körsbärstomater!

  • Margaux
    Blizz skrev 2011-08-18 11:20:54 följande:
    Nu har jag inte läst hela tråden men min åsikt är att isbergssallad är väldigt mkt vardag. Själv köper jag aldrig isbergssallad utan alltid ruccola, roman, frisee etc. Så satsa på en annan salladssort tycker jag.

    du har säkert fått massa bra tips på hur man piffar upp en sallad men vi brukar alltid lägga i melon, ibland några jordgubbar, avocado och någon ost typ mozarella eller fetaost.

    angående dressing så finns det ett superbra recept som är 2 delar olivolja, 1 del hallonbalsamvinäger och några droppar pumpfröolja. pumfröoljan är mörkgrön har en nötig smak vilket verkligen förhöjer dressingen att bli ngt extra. sen räcker det med salt och peppar.

    annars skulle jag satsa på olivolja+balsamvinäger+salt+peppar+färsk krydda t.ex. basilika, rosmarin eller timjan.

    se till att du har en bra olivolja, att lägga 150kr för en flaska olivolja är lätt värda pengar. kan användas på allt från sallad till pasta, färsk potatis och paj.

    jag har själv arrangerat olivoljeprovningar så jag älskar olivolja men jag vill bara slå ett slag för olivolja av bra kvalité.

    lycka till!
    Enig med dig ang vikten av bra olja, men jag tycker ofta att de mera smaksrika oljorna gör sig bäst själva. Särskilt de nordspanska som är gjord av de där pyttesmå oliverna som jag inte kommer ihåg vad de heter, eller den Toscanska... de är påtok för peppriga för att ha i dressing tycker jag!

    Ska absolut prova receptet med hallonvinäger och pumpafröolja! Jag har pumpaolja från en av de allra bästa producenterna, sjukt gott på det mesta!
Svar på tråden Grönsallad, känns det inte lite......tråkigt? :S