Grönsallad, känns det inte lite......tråkigt? :S
En lite tjockare och enkel och god dessing är:
dijonsenap, vispa i olivolja och vitvinsvinäger, en liten klick med honung, lite pressad citron salt och peppar. Kan smaksättas med hackad/pressad vitlök om man vill.... Jättegott! Färska örter piffar till lite, typ dragon, timjan, basilika, mynta etc.
Ska ni göra till många människor hade jag nog försökt komma upp i en liter dressing, det går mer än man tror. Då hade jag nog tagit bas i 0.5 dl senap och ca 0.6 liter olja. Jag brukar aldrig recept så det blir dessvärre lite luddigt detta! Föreslår att du provar till middag en dag hemma......
Till salladen så tycker jag inte det är tråkigt med grönsallad, prova att blanda flera salladstyper. Romano, ruccola, marche och issallad...... Tunnt skivad rödlök är gott i och vill du ha mer färg kan du ju slänga i körsbärstomater!